1. GC: Tekken 6

GC: Tekken 6

De stand waar ik op de gamescom meteen naar toe rende (ik weet het, waarom zou je rennen, maar het was mijn eerste keer op een beurs ooit, vergeef me), was die van Namco Bandai. En wel vanwege Tekken 6. Tekken is al tijden mijn favoriete vechtserie en ik snap dan ook niet waarom we zo lang hebben moeten wachten op een next-gen versie van het ijzeren vuist-toernooi.

Wat mij zo aanspreekt aan Tekken zijn de gevarieerde vechttechnieken van de verschillende vechters. En wat doe je dan als er een nieuw deel uitkomt? Juist! De nieuwe vechters kiezen en snel alle nieuwe moves bekijken, als een Playboy-abonnee die de interviews even laat voor wat ze zijn. Logisch dus ook dat ik me alleen heb ingelaten met de twee nieuwe personages van het vrouwelijke geslacht, Alisa en Zafina. De eerste is een klein poppenachtig meisje, dat na even op de knoppen drukken ook een robotje blijkt te zijn. Ze heeft namelijk een move, waarbij haar koppetje van haar schouders af rolt. Daarvoor had ik ook al een klein vermoeden, toen ze opeens kettingzagen uit haar mouw schudde. Als vechtsportpurist niet echt mijn pakkie an, maar toch kon ik nog aardig wat leuke tweebenige schoppen uit de knoppen toveren.

De tweede, Zafina, is een groter raadsel. Na drie aanvallen te hebben gedaan, bleek dat ze zo lenig is als een slangenmens. Maar wat voor vechtsport ze nu toepast, ik heb geen flauw idee. Des te fascinerender was het om al haar onorthodoxe bewegingen uit te proberen. Gelukkig waren haar combo's redelijk eenvoudig uit te voeren, zoals dat bij Christie en Eddy in vorige delen ook het geval was. Beide nieuwe vrouwtjes mogen dan ook blijven van mij.

Na het triootje met Alisa en Zafina, heb ik ook nog even de nieuwe Scenario-modus gecheckt. Iets dergelijks ontbrak in Tekken 5, maar was al wel te vinden in Tekken 3 en 4 onder de naam Tekken Force Mode: een 3D beat ‘em up met Tekken-personages in de hoofdrol. Ik was dan ook blij verrast toen ik samen met een andere gretige journalist weer lekker anonieme vijanden in elkaar kon rossen, helemaal omdat je samen tegenstanders kunt ‘jugglen’ met je aanvallen. Dus de één geeft het voorzetje en slaat hem van de grond, de ander kopt hem in met een lekkere combinatie van schoppen en stoten.

Voordat ik Tekken had gespeeld, had ik zo mijn twijfels of ik na Street Fighter IV niet te verwend was met snelle actie om nog plezier te beleven aan Jin Kazama en zijn kornuiten. Nu, nadat ik de eerste klappen heb uitgedeeld, weet ik zeker dat er naast Street Fighter nog gewoon plaats is voor Tekken. Ik maak dan ook vast een plek vrij in mijn collectie PlayStation 3-games. Ik heb hem ook wel even gecheckt op de Xbox 360 en moet met pijn in mijn hart toegeven dat ie daar net zo lekker speelde, maar Tekken is en blijft voor mij een PlayStation-serie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit klinkt wel goed maar ik ga dit nooit kopen omdat je uren op iemand kan doorslaan als deze op de grond ligt. Als je die trailer zag dan is de ene kansloos doordat ie op de grond ligt en slaat de ander hem zonder probleem dood. WAARDELOOS!

 • Heb echt mega zin in deze game! Leuke impressie :)

 • ziet er wel tof uit, maar echt niks voor mij

 • Cool hoor. : ) En ja, Tekken behoort eigenlijk Sony toe. ; )

 • Met je trio >.>

 • Must have voor mij

 • Ik erger me ook aan de non stop 13 combo aan moves waar je niks aan kunt doen als je eenmaal op de grond ligt!

  Maar het is wel dat zoiets heel moeilijk is om uit te voeren, daarom valt het wel mee

 • @YOgamerYo en Mowie 24  omdat jullie kleine broertjes jullie een pak slaag geven met tekken omdat jullie sidesteppen en side rolling te moeilijk vinden wil nog niet zeggen dat dat aan de game ligt

  je kan dat soort situatie's makkelijk uit de weg gaan als je zoals ze dat zeggen je \"verdiept\" in de game ipv commentaar op iets leveren wat jullie duidelijk niet begrijpen *zucht*

 • Tekken ownt absoluut. Vond hem super op de PS1 en PS2.

 • Likt me wel een grappige game

 • en zo verliet tekken zijn exclussive gebied…

 • Lijkt me een toffe game, geen Tekken meer gespeeld sinds Tekken 3 op Ps one. Misschien dat ik deze koop! ;)

 • Deze tekken is meer van hetzelfde maar dan met een paar characters meer. Ik heb deze game tegen een duitser gespeeld die 1 combo kende en deze twee keer per match uitvoerde. Hierna was ik direct af en heb ik nog geen slag kunnen uitdelen. En nee, deze combo's kon je niet blokken.  Dit deed hij meerdere keren met meerde characters, maar ik kon helemaal niks er tegen doen. Slechte game! Sowieso voor mij het aanschaffen niet waard gezien hij multi-platform is gegaan om meer geld te verdienen. Daar ben ik principieel tegen (staat los ervan dat de game slecht gebalanceerd is voor zover ik dit heb kunnen testen).

 • @ AnanCade: Sad :')

 • kzal hem wel eens checke na de vettere najaar toppers. vechtgames vind ik trouwens ook lekkerder spelen op de ps3 controller.

 • ik haat het om in elkaar geklapt te worden zonder ook maar iets te kunnen uitvoeren in deze games

 • Uhh mensen die zeuren over die combo's… tis ook een kwestie van timing he.. blokken kan je zeker wel doen.. maar ja als jij als een idioot blijf staan terwijl je tegenstander een low kick doet valt te verwachten nadat je door je knieen zakt een paar andere klappen krijgt..  Bij een real life vechtparty zeur je ook na afloop… \" Ja ik had geen kans om te blokken\" '-'

 • Heb tekken 6 al gespeeld op de arcade kasten in sydney :P anyway ziet er erg goed uit en de verschillende personages maakt de game wel… Hoop op een leuke verhaallijn!

 • tja je kan niet alle klappen blokken

 • Game speelt heerlijk soepel en ziet er goed uit. Heb met Bob gespeeld, dikke gast maar is behoorlijk snel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren