1. BlizzCon dag 1: meer dan alleen games

BlizzCon dag 1: meer dan alleen games

Met alleen mijn ervaring op het World Wide Invitational in Parijs, wist ik dat me tijdens BlizzCon heel wat te wachten stond. Ik ken de verhalen van fans die losgaan en heb genoten van de kostuum- en dansbeelden. Toch is het er daadwerkelijk bij zijn iets unieks, zoveel is na de eerste dag BlizzCon wel duidelijk.

Natuurlijk spelen games een belangrijke rol. Fans staan twee uur in de rij om een half uur met World of Warcraft: Catacalysm, Diablo III en StarCraft II te spelen. Een half uur spelen lijkt behoorlijk kort, maar de demo’s zijn zo enorm goed, dat het absoluut het wachten waard is. Het is jammer dat Blizzard dit jaar niks uitbrengt, maar volgend jaar wordt daardoor voor hen en voor gamers een belachelijk goed jaar. De drie games zijn voor velen de belangrijkste reden om af te reizen naar het evenement, maar absoluut niet de enige.

BlizzCon is een evenement waar van alles te beleven valt. Het begon voor mij met een sprint naar de shop, waar ik prachtige merchandise heb gekocht. Daarvoor stond ik een uur te wachten, maar in de rij valt genoeg te beleven. Je kunt een praatje maken met je mede-nerds of je werpt een blik op één van de vele televisies waarop een live reportage van het evenement wordt uitgezonden. Vervelen hoeft niet.

Daarnaast is er buiten het gamen zo ongelofelijk veel te doen. Je kijkt bijvoorbeeld je ogen uit met de meest vette smerige, stinkende Amerikanen en krijgt daardoor een zware boost in je ego. Echt waar, ik ben een ware Adonis op dit evenement. Vrolijk word ik van de verschillende vrouwtjes, die een voorliefde voor elfen hebben. Zij dragen de kleding van hun favoriete personage en ‘thank God, Blizzard’, daar zit weinig stof aan. Helaas is de ruimte van BlizzCon erg rokerig, waardoor de foto’s niet allemaal even scherp zijn, maar het idee moge duidelijk zijn.

De medemens is dus een interessant onderdeel van het geheel, maar slechts het topje van de ijsberg. Je kunt weer even terugverlangen naar de goede oude tijd met retro-Blizzard-games zoals The Lost Vikings en de eerste Diablo. Je kunt je laten schminken, zodat ook jij er als een idioot bij loopt. Het is mogelijk om mee te doen met de vele verschillende prijsvragen, waarbij zelfs laptops worden weggeven. Er zijn plaatsen waar je andere bewoners van jouw WoW-realm kunt ontmoeten. Er zijn enorme podia waar de beste spelers ter wereld het in Blizzard-games tegen elkaar opnemen. Bezoekers kunnen kennis maken met het WoW-kaartspel. Er is een Blizzard-kunstexpositie. Er zijn mogelijkheden om jouw favoriete games door ontwikkelaars te laten signeren en tot slot heb je de discussiepanels.

In deze panels stellen fans direct vragen aan de ontwikkelaar en dat levert hilarische taferelen op. Mensen bekennen dat zij een Paladin zijn, wat tot enorm veel boe-geroep leidt of vinden het schandalig dat de Mage opnieuw ‘generfd’ is, wat met een luid applaus wordt begroet.

De tweede dag zal voor een groot gedeelte hetzelfde zijn als dag 1, maar heeft wel een fantastische afsluiter met Ozzy Osbourne. Nu ga ik na een lange dag en een zware jetlag even de beentjes strekken, een biertje drinken en daarna lekker naar bed. Ben benieuwd waarover ik zal gaan dromen…

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Achja, ik denk dat ik als non-blizzard gamer me er niet zo erg zou vermaken…

 • Een half uurtje Diablo 3 dat zou ik wel zien zitten.

 • Ik zou het geweldig vinden om Cataclysm al te kunnen spelen,

  Je bent echt ontzettend lucky ;o.

 • op de gamescom stonden er rijen van 4 uur voor Diablo III was echt grappig :P

 • het klinkt allemaal heel vet en het lijkt me ook zeker leuk om een keer naar z'n evenement toe te gaan

 • Was is er mis met de Paladin xD. Ik heb trouwens een Mage en een Hunter ;). En jij bent zeker lucky dat je de nieuwe uitbreiding mag spelen en Diablo III.

 • Wow, wat een massa zeg.

 • andere jaren waren er lekkerdere mages en succubuses (succubi?)

 • klinkt allemaal leuk en aardig!

 • Op die stream zie je echt alleen maar fatty americans. Gesus Christus.

 • Jelle een adonis?! Hmm, dan moeten de mensen daar inderdaad écht lelijk zijn.. :P j/k  Ben jaloers man, had er graag bij willen zijn.

 • ik weet meteen wat ik zal spelen een worgen mage or druid

 • Zou er ook wel naartoe willen. :D

 • Ik zou liever naar de gamescom zijn gegaan. Niet dat ik hier geweest ben hoor maar als ik kon kiezen zou ik het wel weten!!

 • ik zou echt TE graag de Cataclysm spele, WORGEN forever met zalig mounts nog ook :)

  Ben wel benieuwd naar de skins van de Worgen druid.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren