1. World Championship Snooker 2004

World Championship Snooker 2004

Snooker moet zo’n beetje de saaiste sport zijn die je kunt vinden. Ondanks dat heeft Codemasters toch een vervolg gemaakt op hun spel World Snooker Champion 2003, dat op meerdere systemen uitgebracht werd. Snooker heeft net als Darts en Formule 1 een bepaald “seizoen” op tv; dan beginnen de grote toernooien en dan is de sport weer even populair. Snooker is echter nooit echt een populaire sport geweest om in een computerspel te verwerken.

Iedereen heeft de grote groene snookertafel wel eens op tv gezien. Er zijn een aantal rode ballen en een aantal gekleurde ballen. Het doel is om als eerste een rode bal in een van de zes pockets te stoten en daarna een gekleurde bal. Zo gaat het steeds om en om totdat alle ballen van de tafel zijn verdwenen. Gelukkig hoef je niet de richting op het blote oog in te schatten, maar krijg je hulp van een pijl die de richting aanwijst. De pijl splitst twee richtingen op. De richting waar de cueball (de bal waarmee je de rode en gekleurde ballen de pockets instoot) heengaat en de richting waar de andere bal terecht komt. Zeker in het begin zul je deze pijl nodig hebben, maar als je eenmaal ervaren genoeg bent kun je de pijl ook uitzetten.

In het spel komen de bekende snookerspelers allemaal voor waaronder ook Dennis Taylor. Deze man zal je door de lessen heen loodsen. Die lessen zal je ook allemaal nodig hebben. Je hebt verschillende spelsoorten om uit te kiezen bij de lessen waar je alle regels van het spel worden bijgebracht. Er worden tijdens deze lessen echter af en toe professionele termen gebruikt die je als beginner absoluut niet zult herkennen. Het spel gaat er op sommige punten van uit dat je de regels al enigszins kent en zou niet moeten in een tutorial. De lessen zelf zijn wel uitgebreid en ze proberen je de regels van dit lastige spel goed bij te brengen.

Het spel ziet er redelijk goed uit. De café’s waar je in speelt en de spelers zelf zijn wel mooi in beeld gebracht, maar het ziet er allemaal nogal gemiddeld uit. Codemasters heeft jammer genoeg niet alles uit mijn PC gehaald en dat is gewoon jammer. Verder is het publiek ronduit lelijk vormgegeven. De meeste toeschouwers zien er nogal rommelig en aardappelvormig uit.

Tijdens het spel en de lessen word je van commentaar voorzien wat af en toe nogal in herhaling valt. Het blijft natuurlijk erg lastig om realtime variërend commentaar te geven op bepaalde spelsituaties. Dit kan soms leiden tot irritaties en dat duidt op een enigszins rommelige afwerking van de geluidseffecten.

Een positief punt echter aan dit spel is dat er een groot aantal opties zijn. Buiten de al eerdere genoemde opties is er bijvoorbeeld ook het zogenoemde trickshot onderdeel. Op de BBC is dit altijd een populair onderdeel van de uitzending en er is zelfs een apart programma wat dit soort stoten behandelt. Dit programma wordt op de BBC gepresenteerd door John Virgo en die is ook in dit spel aanwezig.

Conclusie en beoordeling

Snooker is jammer genoeg niet echt populair in ons land dus niet iedereen zal het spel kunnen waarderen. Voor degenen die voor het eerst snooker zien zal het spel af en toe vrij lastig zijn om onder de knie te krijgen. Jammer genoeg vond ik het spel niet lang genoeg boeien om geïnteresseerd te blijven.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel opties
 • Minpunten
 • Af en toe wat lastig
 • Lelijke toeschouwers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tsja, niet goed afgewerkte graphics, heel vaak herhaalde zinnen bij commentaar… dat duidt gewoon op een slecht afgewerkt spel.

 • Niet bepaald boeiend spel voor mij… (Net als vele anderen denk ik)

 • nix voor mij, ik heb het niet zo op die sport games want het is vaak meer van hetzelfde, er worden echt een paar titels van uitgegeven maar veel verschil heb je niet… :S

 • Beetje een bagger game imo. Vind het totaal niet spelen. Virtual Pool is stukken beter (qua gameplay & besturing).

 • Maak dan een grapje in de laatste zin.

  Tot je de keu beu bent of zo :p

 • Ja idd dit spel is toch makkelijk af te kraken hehe ;)

 • ….dit spel speel je tot je geen keus meer hebt…

 • waarom moet elke speelduur zin beginnen met "dit spel speel je…". bietje saai als je het mij vraagt.  maak er es van circa 4 uur offuh niet erg lang. Boeie dat er geen hele zin staat.

 • Snooker is op zich best leuk om te doen hoor. Ben regelmatig in het ons mooie Snooker en Pool centrum te vinden. Als videogame lijkt het me echter geen reet aan.

 • Ligt eraan. Ik speel zelf snooker, doe ook mee aan competitiewedstrijden & toernooien. Het kan af & toe best leuk zijn op de PC, met Virtual Pool 2/3 heb ik me altijd prima vermaakt. Als het een beetje snel loopt kan je er veel plezier mee hebben. Het is zoiezo leuk om een perfecte break te maken terwijl als je dat zelf op de tafel doet veel sneller de fout in gaat. WCS2004 haalt de snelheid er totaal uit door speler animaties, kleine laadtijden, commentaar, etc. Game ziet er wel mooi uit, geluid is een beetje flets.

 • Ik speel het liever zelf in me kelder :) En soms speel ik nog wel eens gratis gewoon op internet een potje

 • Vond 2003 maar niks. Was echt niet te spelen, terwijl je dat toch wel nodig hebt bij een precisie spel. Dit deel steld dus ook niet veel soeps voor, jammer. Dan maar bij de online spelletjes houden die nog leuker zijn.

 • lmao , kijk es naar die screenshots zo lelijk voor 2004 moetne ze toch wel beter kunnen (mss zijn het de screenshots) en ik denk dat de gameplay ook op niks gaat trekken

 • altijd alleen gepoold op spelppunt.nl. Totdat ik deze zomer ging poolen op de camping en meteen gewonnnen! Dus laat ik het zo zeggen. Dit spel moet voor leerzaam en 8,5 krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren