1. GC: Tony Hawk: RIDE

GC: Tony Hawk: RIDE

Tony Hawk's Pro Skater was vroeger altijd de skateboardgame. Niemand kon in de buurt komen van de superioriteit die de serie jaar in jaar uit tentoon stelde, totdat op 24 augustus 2007 Skate van Electronic Arts verscheen. Na het tegenvallende Proving Ground heeft Tony Hawk twee jaar gezwegen, om dit jaar keihard terug te slaan. Dit proberen ze met Tony Hawk: RIDE.

Tony Hawk: Ride wordt niet gespeeld met een traditionele controller, maar met een skateboard. Het skateboard, uiteraard zonder wieltjes, bevat meerdere sensoren die meten hoe je op het board staat, terwijl aan de zij-, voor- en achterkant van het board sensoren geplaatst zijn die er voor zorgen dat je spectaculaire tricks kunt uithalen.

Het spelen van de game doe je eigenlijk precies zoals jij zou skateboarden in real-life, maar dan met enkele gemakzuchtige aanpassingen zodat elke leek het kan. Daarnaast is RIDE te spelen in drie verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor je rustig kunt wennen aan het skateboarden en dus niet meteen in het diepe wordt gegooid. Om te kunnen springen moet je de voorkant van het board omhoog en vervolgens weer naar beneden zien te krijgen. Om een kickflip uit te voeren moet jij met je hand langs een van de sensoren aan de zijkant.

De game zelf is weinig vernieuwend. RIDE bevat wat extra skateboarders en items, maar de grootste vernieuwing is toch echt de besturing. Tony Hawk: RIDE is zonder het skateboard niet eens leuk volgens de makers, omdat je dan niet de beleving hebt van het skateboarden zelf. De rest van de game is eigenlijk hetzelfde als Tony Hawk: Proving Ground en Tony Hawk: Downhill Jam. Je hebt een carrièremodus, het bekende Create-a-Skater en verschillende multiplayermodi (zowel online als offline). In de carrièremodus reis je de hele wereld over om zo de beste skater ter wereld te worden. Create–a-Skater heeft wederom tal van mogelijkheden om jouw skater zo te maken zoals jij zelf wilt. De offline multiplayer kan enkel om beurten gespeeld worden, je kunt dus niet met twee mensen op twee skateboards tegen elkaar. De reden hier achter is dat het spelen met twee skateboards te veel ruimte in beslag zou nemen, erg jammer. Online kun je wel tegen elkaar racen en een trick battle uitvoeren. Kortom, de gebruikelijke dingen.

Persoonlijk vind ik de nieuwe Tony Hawk: RIDE weinig bijzonders en heeft de game in zijn geheel niet veel toegevoegde waarde. De besturing werkte overigens prima, het gaf me wel het idee zelf aan het skateboarden te zijn. Helaas was de game enkel speelbaar op de laagste moeilijkheidsgraad, waardoor ik enkel ollies en de meest eenvoudige tricks kon uitvoeren. Ik ben daarom benieuwd of de game echt een uitdaging biedt op hogere niveaus en of het lang genoeg leuk blijft om te spelen. Lang niet iedereen zal altijd zin hebben plaats te nemen op een nepskateboard, terwijl er andere games zijn die je lekker onderuitgezakt op de bank kunt spelen.

Overigens heeft heeft Activision aangegeven dat ze meer willen doen met het skateboard, mocht het aanslaan. De vraag is echter of deze controller de Tony Hawk-serie kan redden. Enkel als de game zelf bijzonder genoeg is kan het zich waarschijnlijk gaan meten aan het succes van Skate. Ik heb mijn twijfels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De video's van RIDE op de GamesCom zagen er echt teleurstellend uit. Je hoefte alleen maar je voet op de achterkant van het bord te plaatsen om een trick te doen :D  Robomodo en Activision gaan zich in hun vingers snijden met deze game. Die boards zijn echt te duur.

 • Het is wel revolutionair, maar toch lijkt het mij leuker met de oude, vertrouwde controller. Een nep skateboard bij een game gaat gewoon niet, ga dan gewoon echt skateboarden…

 • nee niet nog 1!!!!!!! waaarom waaarom doen ze me dit aan!!!!! :'(

 • Koop dan toch gewoon skate2

 • ik kan me vinden bij rano zijn mening

 • Koop Skate (2) en wacht op Skate 3! Want Skate is tien triljoen keer beter dan Tony Hawk!

 • Rano heeft gelijk die boards zijn veel te duur nog ff dat spel erbij en je kan net zo goed een Xbox kopen :p

 • Tsss, maak een SSX game jongens, vergeeet deze controllers en lekker arcade bankhangen!!!

 • @ Srebseig  Zo, inderdaad, wanneer gaan ze weer een SSX game maken, die games waren zo geweldig!

 • Een grote tegenvaller dus. Skate 2 is ook moeilijk te overtreffen, behalve als Tony dezelfde game uitbracht met een verbeterd rensysteem. :)

 • Echt niet interessant. :D IK WIL SKATE 3! : (

  Gewoon dom dit, sorry.

 • SSX FTW.

 • speel liever skate 2.

 • Is leuk spel denk ik! :D

 • Zei mr. Hawk himself nou:  \"It's the most interactive and the most virtual skating-game you have ever done.\"  Heeft hij nog nooit Skate 2 gedaan?


 • @ Boydaamans  Hij is maar 80€ bij BartSmit + controller

 • Maar 80 euro?

  Wat een afzetters, hoef trouwens Tony's hoofd ook niet meer te zien, ik speel wel Fifa of GTA :D

 • Beetje respect snotaap  OT. Casuals kopen dit, de rest koopt Skate.

 • Oordeel: toedeledokie.

 • Damn, beter dat ze Tonyhawk 3/4 nog een keer uitbrengen met HD graphics.. denk dat dat nog beter is dan al die 'revolutionare' crap die ze nu uitpoepen>  @Srebseig en mabaals  SSX is niet van activision, dus dan moet je bij EA zijn. EA heeft de bedrijfstak waar SSX gemaakt werd opgeheven. Al een jaartje of meer geleden, maar natuurlijk hoop ik net als jullie op een nieuwe SSX. Aangezien 3 en On Tour super vet waren!


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren