1. The Sims: Erop Uit!

The Sims: Erop Uit!

De Sims zijn inmiddels een bekend fenomeen. Electronic Arts heeft met de bekende franchise een extreem brede doelgroep weten aan te spreken en het spel heeft zich sinds het eerste deel langzaam geëvolueerd tot een titel die op elk platform tot zijn recht kan komen. Dat merkte Nokia en het besloot de rechten te kopen om het spel op de N-Gage uit te brengen. Het bleek een goede beslissing want hoewel The Sims: Erop Uit niet zozeer kwalitatief gezien een topper is, brengt het wel verschrikkelijk veel plezier én is het verslavend.

Erop Uit (of: Bustin’ Out) is de spelcomputerversie van The Sims. Anders dan in de PC-versie heb je de directe besturing over de door jouw gecreëerde Sim. Je krijgt dus niet meer te maken met complete gezinnen en door deze directere manier van spelen vallen veel irritaties weg. Want wie irriteerde zich er niet aan als één van de Sims weer eens zijn rommel niet opruimde of uren onder de douche stond? Erop Uit verscheen overigens eerder al voor de spelcomputers en op de GBA. De GBA-versie is hetzelfde als de N-Gage-versie, behalve dat de eigenaren van een N-Gage ook nog drie oude spelletjes kunnen spelen (waaronder Snake) en de mogelijkheid hebben via N-Gage Arena scores te plaatsen en het op te nemen tegen andere spelers in diverse minispelletjes.

Deze draagbare editie verschilt met het spel dat we op de spelcomputers zagen. Immers, jouw Sim zal zich nu vestigen in SimValley waarin je jezelf omhoog werkt tot burgemeester. Het spel is globaal gezien op te delen in vijf gedeelten. Elk gedeelte kan maximaal zes missies én submissies bevatten. Een missie kan verschillen van het repareren van allerlei goederen tot het verdienen van een bepaald geldbedrag.

Dit verdienen doe je uiteraard door te werken en dan komen we gelijk aan bij de grootste verbetering van Erop Uit ten opzichte van de eerste The Sims. Immers, geld verdienen doe je door een soort minispelletje te spelen. Dit kan het maaien van het gras zijn, of het over de bar schuiven van bierglazen. Doordat je zelf het werk kunt opknappen, wordt het geld verdienen meer tastbaar en wordt het een leuk element van het spel. Ook met de rest van het spel is geld gemoeid. Eten, drinken of bellen kost allemaal geld en ook om bepaalde doelen te halen is geld nodig. Daar tegenover staat dat je geld kunt verdienen door allerlei klusjes op te knappen voor andere Sims. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het terugbrengen van een motorhelm.

Tijdens de rest van het spel ben je bezig met het verzorgen van jouw Sim en het contact houden met allerlei andere Sims. Dit werkt via een achttal balkjes die elk staan voor een bepaalde behoefte. Je moet opletten dat de Sim geen honger heeft, wel schoon genoeg is, niet moe is, zijn sociale contacten bijhoudt, af en toe rustig aan doet, een lege blaas heeft, wel genoeg plezier maakt en bovendien geen heimwee krijgt. Al deze behoeften kunnen gestild worden door verschillend meubilair want ja, je moet nog steeds een kamer of een huis inrichten. Toch is dit element stukken minder van belang, want je bent vaker buiten huis dan in huis omdat je geld wilt verdienen en allerlei missies wilt voltooien.

Conclusie en beoordeling

Kwalitatief gezien is The Sims: Bustin’ Out voor de N-Gage geen echte topper. Op het visuele vlak is het niet baanbrekend, maar het voldoet. Hetzelfde geldt voor het geluid. Ook de Arena functies hadden beter uitgebuit kunnen worden en het spel is maar één keer leuk. Toch is dat ene avontuur wel lang genoeg en werkt het spel op één of andere manier erg verslavend. Bovendien is dit spel één van de eerste titels die wel gewoon lekker speelt op de N-Gage. De controle over jouw Sim werkt perfect en de menu’s zijn overzichtelijk. The Sims: Bustin’ Out is voor de N-Gage-eigenaar zeker een aanrader, al is het alleen maar omdat er nog geen echt simulatiespel voor op de markt is.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Goede controle over jouw Sim
 • Verslavend
 • Minpunten
 • Visueel gezien niet super
 • Geen replaywaarde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een GBA, PSP of NDS + een vette mobiele telefoon > N-GAGE

 • Op de spelcomputerversie van The Sims: Erop Uit was sociale contacten bijhouden zowat het frustrerendse wat er was, omdat je er in verhouding ontzettend veel tijd mee kwijt was. Je had gewoon geen tijd meer voor andere dingen. Zo te zien valt dat op de N-Gage wel mee.  Sowieso denk ik dat een concept als The Sims uitstekend op een draagbare zakcomputer is te spelen. Is gewoon leuk voor in de auto ofzo :).

 • Jups, als je op reis bent is dit dé titel om te spelen voor de N-Gage. Lage instapsdrempel, steeds weer makkelijk op te pikken en gewoon verslavend.

 • Ik vind het er vrij mooi uitzien hoor maar heb een vraagje kan je geen eigen spullen meer kopen zoals op de pc???

  PS: las in de PU (de nieuwe met sims 2 coverview) dat de naam definitief is veranderd in De sims in plaats van The sims

  !So change it…;)

 • verslavend, maar geen replaywaarde………mmmmm……..

 • Haha, idd… Ik heb ook altijd gedacht dat dat t zelfde was:P  Dit spel is niks voor mij, ik wacht wel op De Sims 2, die gaat echt ownen:D

 • Replaywaarde bedoel ik mee dat het geen tweede keer leuk is. Je speelt het spel echter niet zomaar even uit en terwijl je daarmee bezig bent, ishet verslavend. Een spel kan echt wel verslavend zijn en niet op te nieuw te spelen tegelijk.

 • dacht het wel:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren