1. Doom 3 alleen voor Windows 2000/XP

Doom 3 alleen voor Windows 2000/XP

Hoe dichter we bij de lancering van de meest gehypte shooter ooit komen hoe meer kleine feitjes er over Doom 3 bekend worden gemaakt. Zo heeft Activision vandaag laten weten dat Doom 3 alleen zal draaien op Windows 2000 en Windows XP, en op geen één ander besturingssysteem.

Iemand van ID Software liet onlangs ook weten dat als je Doom 3 op ultra quality (de hoogst mogelijke kwaliteit) wilt draaien dan zal je een videokaart moeten hebben met 512MB geheugen. Het probleem voor de hardcore fans is nu echter dat er nog geen 512MB videokaarten op de markt zijn. Ook zal Doom 3 een FPS limiet hebben van 60, wat betekend dat het spel met nooit meer dan 60 frames per seconde zal draaien. Doom 3 zal 13 augustus in de Europese winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou lekker dan, wil je hem op z'n mooist spelen, kan het niet omdat de kaart er nog niet is!

 • Oke, ultra quality ga ik net niet redden denk ik. En iedereen heeft tegenwoordig toch wel 2000 of XP, dus dat zal niet echt uitmaken.

 • -edit by Rano-

  Nergens voor nodig om die woorden te gebruiken

 • 512 MB videokaart?!!! Mijn werkgeheugen is 512 MB.

 • Ze zijn gek geworden, behalve een 3Ghz processor en 1 gig RAM, nu ook al een vidkaart van 512 MB?

  als die komen kosten die een fortuin!

  Ze kunnen toch niet verwachten dat je als je Doom koopt, dat je meteen een vidkaart erbij koopt van 600Euro?

  Geef Doom3 er maar gratis bij ofzo, samen met nog meer van die 'systeem-vreet-spellen'.

 • Idd, als ze willen dat spellen goed verkopen moeten ze ze toch een beetje toegankelijk maken, niet iedereen heeft t geld voor zo'n monster-pc. Dan maar iets mindere graphics…

 • speel dit spel straks wel op de ps3 op 60fps ;)

  ga hier echt geen nieuwe videokaaer voor kope met 512mb intern :|

 • Lekker dan…:p

 • Elke console heeft een zgn. killer-app. Bij pc's is dit concept lastiger te realiseren omdat er niet eens in de zoveel tijd een volledig nieuwe console wordt gelanceerd. Bij pc's is het een constante stroom van verbeteringen. Het gevolg is dan dat een killer-app op een pc de verkopen van één of twee onderdelen moet stimuleren. Dat is meestal een cpu of een gpu omdat dat de twee meest kenmerkende elementen zijn van een pc als spelmachine.

  Doom 3 is een killer-app voor de pc. Dit spel is het begin van een nieuwe grafische standaard, zoals Quake 3 en Unreal Tournament dat enkele jaren terug ook waren. En die spellen stelden toen ook belachelijke eisen aan je hardware. In eerste instantie zal Doom 3 dan ook door vrijwel niemand in de hoogste kwaliteit gespeeld worden. Pas over een jaar of over twee jaar, wanneer dergelijke systemen het middensegment van de markt vormen zal Doom 3 ook door de casual gamer in volle glorie gedraaid kunnen worden. Echter, dan zal er weer een nieuw spel zijn met belachelijk eisen. En zo gaat die cyclus maar door en door.

  Ik persoonlijk vind het juist goed dat er spellen zoals Doom 3, maar ook Half-life 2 zijn. Vanwege zowel de stimulans die technische ontwikkelingen krijgen hierdoor, maar ook vanwege de eye-candy.

 • ja, bigJ, maar ze kijken gewoon een eind vooruit, zo is dit spel over een paar jaar ook nog heel goed te spelen, en de graphics waarschijnlijk nog bij de tijd

 • vervelend voor de mensen met windows 98

 • Wat is dit een ongelofelijk dom geblaat zeg. Toen Unreal Tournament 2003 uitkwam zat er ook een ultra quality in die alleen door kaarten met 256MB gebruikt kon worden, terwijl die nog NIET op de markt waren. Toen Quake 3 Arena net uitkwam kon geen enkele kaart alles goed trekken als je de opties helemaal omhoog zette.  Dat D3 nu al met ondersteuning komt voor dat soort kaarten is alleen maar goed, betekend dat je niet over een jaar met een hopeloos verouderde game zit die er niet meer uitziet.  Stelletje krentekakkers hier af & toe zeg. Denken dat ze voor een duppie op de eerste rij kunnen zitten. Als je alles uit een game wilt halen zal je ook een goed systeem moeten hebben die VER boven de optimal specs uitsteekt. Je hoeft niks extra's te kopen als je het niet wilt.


 • nou ik heb alles dat ze zeggen maar van die 60 frames weet ik het niet zou ik dat kunnen halen met een NVIDEA geforce FX 5200 9.0b???

 • niet iedereen wil om het half jaar een nieuw systeem kopen maar toch wel lekker kunnen gamen. Als je net een PC van een hoop geld heb gekocht en hij is al zowat verouderd dan krijg je er ook wel de pest in.

  Het gaat de laatste tijd een beetje erg snel..Ok ze ondersteunen de hardware markt maar dit slaat door!

 • @MakkieNakkie: heb je het al zien draaien op een wat minder systeem? Nu wordt er praktisch alleen nog maar gekeken naar de laatste kaarten & op ultra hoge settings. Er lopen een hele hoop mensen te zeiken dat hun net nieuwe systemen het allemaal niet meer aankunnen, da's echt zulke crap. Als je een nieuwe bak heb moet je niet verwachten dat je meteen alles wat de aankomende 2 jaar uitkomt op full detail kan draaien in hoge resoluties. Doom 3 zal prima speelbaar zijn op meeste configuraties. De game wordt zelfs op de Xbox gereleased met veel mindere hardware dan de gemiddelde PC. Het is maar net wat voor eisen je stelt. Als iemand nu nog denkt dat zijn Athlon XP 2000+ of P4 2Ghz met een 9700Pro alles high-detail kan draaien heeft gewoon oogkleppen op & totaal geen flauw benul hoe de hele PC industrie werkt.  @Pu_Dy: Als je denk dat Doom 3 niet goed verkocht zal gaan worden zit je er compleet naast. Stel dat de game echt niet speelbaar is op oudere systemen zal het alsnog verkopen. Doom 3 is een gegarandeerd financieel succes. Een game hoeft niet goed te zijn om te verkopen (kijk maar bijvoorbeeld naar Enter the Matrix). Doom heeft een enorme fanbase. Daarnaast is ID de belangrijkste ontwikkelaar in dit genre. Al hun games van de afgelopen 10 jaar staan voor gegarandeerd succes.

 • Betekent dit dat de Mac versie gecancelled is of wat? Mag hopen van niet.

 • Iedereen die gewoon een redelijke PC heeft kan Doom 3 wel draaien op redelijke settings met redelijke FPS.  Er is BTW tot dusver nog geen Mac versie aangekondigd dacht ik.

 • Jawel, OS X versie is zeker aangekondigd. Goeie zaak.

 • als je de min systeemeisen hebt dan draai je toch al xp of je vind het origineel te duur of weet niet waar je xp kunt downen.

 • @Densy: uiteraard hoef je je niet aan te passen. Dat is juist het hele punt. Men ziet iets, verwacht dat hun bak het ook zo zou moeten afspelen, en staat er totaal niet bij stil dat je met verouderde hardware niet meer alles high-res kan draaien. Men zou meer genoegen moeten nemen met hoe het wel draait. Zelf op medium detail zal Doom 3 er nog beter uitzien dan het meeste wat we de afgelopen jaren hebben gespeeld.  Dat games steeds zwaardere systeemeisen vragen heet vooruitgang. Daar kan niemand niets aan doen. Wat mij vooral stoort is dat er veel gamers zijn die het een mindere game vinden als ze het niet full detail kunnen spelen, en da's zo'n grote onzin.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren