1. Electronic Arts koopt Criterion Software

Electronic Arts koopt Criterion Software

Electronic Arts neemt Criterion Software Group Ltd. van Canon Europe over. Hiermee wordt het bedrijf eigenaar van de ontwikkelstudio in Guildford (UK); de spellen Burnout en Black; en de RenderWare technologie. Larry Probst van EA:

"This is a great fit. Criterion offers us studio talent and a proven management team, globally recognized intellectual property and technology infrastructure that will accelerate our readiness on the next generation of consoles."

Eerder bereikte Electronic Arts al een overeenkomst om Burnout 3 uit te geven, het spel dat door Criterion Software wordt o ntwikkeld en in september zal verschijnen. De overname is ook een strategische zet. Op het gebied van het ontwikkelen van spellen neemt Electronic Arts ook een aantal tools en libraries over van de studio. De RenderWare en RenderWare4 technologie, die momenteel voor de volgende generatie spelcomputers in ontwikkeling is, zal met de technologie van Electronic Arts worden gecombineerd om zo een gemeenschappelijk kader voor ontwikkeling te creëren. Ook zijn ze van plan licenties van de technologie aan ontwikkelaars te blijven verkopen.

In een tijdsbestek van 30-45 dagen hoopt Electronic Arts alles rond te hebben. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • damn ea is nu zo groot dat die gasten zelf hun eigen console kunnen uitbrengen, en dan alleen ea games op hun console…..

 • ja best wel damn..

  what's next?

 • wel een goed idee, de hele mainstream naar die console en de hardcore gamers hun eigen console.  doen zou ik zeggen.

 • Als het maar niet ten koste gaat van Burnout 3, ik denk ook eerder ten goede

 • EA maakt ook zat goede spellen, ik snap niet waarom iedereen zo op EA zeikt. Oke, ze brengen best veel vervolgen uit, maar er zitten soms echt hele goede spellen tussen. Burnout 3 kan ook heel goed worden.

 • Ik denk echt dat uiteindelijk EA met een eigen console gaat komen.

 • EA heeft het gewoon goed voor elkaar. IJzersterke licenties, line-up die een commercieel succes is en nu ook nog hun eigen dev-technologie voor huidige én nextgen platformen. Rinkelende kassa's.

 • maarja je weet, mensen keren zich altijd tegen de massa.. is nou eenmaal zo.

 • Ea is de grootste, maar dat wil niet altijd betekenen dat ze ook de beste zijn.

  veel games die van EA komen zijn gewoon ronduit slecht, en zijn ook zeker niet gericht op de "betere" "hardcore" gamers.

  Zoals shrek 2 ? catwoman ? spiderman 2 * op de pc *  Maar er komen ook veel goede spellen van Ea weg, zoals Battlefield, Command and qonquer..  We zullen wel zien wat het wordt
 • Ik kots echt van mensen die zichzelf "hardcore" gamer noemen. Gatverdamme. Alsof de mensen die gewoon casual een spelletje spelen "mindere gamers" zouden zijn.  Elk spel heeft z'n eigen publiek, en dat je nou liever ICO of Rez speelt dan Fifa maakt je geen ene fuck beter.

 • @ k2 daar ben ik het best wel mee eens ook gehypte games ed kunnen vet zijn denk aan turtles (de vorige gen) hoe vet waren die games!? dat was de grootste hype die ik ooit heb meegemaakt oke pokemon kwam ookwel in de buurt.  maar wat ik wil zeggen casual/gehypte games zijn soms best wel grappig.  er zijn verschillende groepen:

  Hardcore gamers: de gamers die puur op 1 genre,reeks,of zoiets richten

  casual: kopen wat ze leuk vinden kopen van alles en nog wat

  noobs: weten niet wat vet is kopen dus maar wat.  ik ben een beetje tussen de hardcore gamers en casual in.

  ik weet nu wat ik chill vind dus koop ik dat soort games en daar zitten ook wel eens wat casual games bij is dit zo erg??
 • ik ben het daar niet mee eens, ik kan na 16 jaar gamen mezelf zeker en hardcore gamer noemen. Ik ben opgegroeid met de systemen en ik heb verstand van practisch alle genres op al die systemen. Dus ja, tuurlijk noem ik mezelf een hardcore gamer.  Waarom ik daarom direct een mainstream gamer een mindere gamer zou noemen volg ik niet zo. Feit blijft wel dat mainstream games mij over het algemeen niet kunnen bekoren. En daarom EA ook niet, aangezien EA diverse series ook gewoon totaal verkloot heeft. Ik noem een C&C die sinds EA westwoord heeft overgenomen (en opgeheven) alleen maar slechter is geworden. Een maxis (ook al opgeheven), dat van een inovatieve simulatie devoloper naar een melkkoe is gereduceerd.  Ja, daar heb ik problemen mee als hardcore gamer. Of jij daar nu van kotst of niet k2.  (ik kots dus op mensen die denken dat hardcore gamers mensen zijn met superieuriteitscomplexen)
 • Aiii: Het was een reactie op de post erboven, met name over de uitspraak "betere hardcore gamers". Natuurlijk zet niet elke game-fanaat zich boven de casual gamer, maar ik kom het helaas maar al te vaak tegen.

 • Wat maakt het uit wat voor gamer je bent. Speel gewoon je games. Ik hou van gamen en het maakt me geen fuck uit in welke categorie ik zit. Hardcore, casual, noob, hardore/casual weet ik veel. Het plezier wordt er niet minder om.

 • My point exactly.

 • Amen…

 • als EA gewoon spellen van criterion uitgeeft en samenwerkt vindt ik het wel best, maar als ze vette spellen als burnout maar niet gaan verzieken door de mainstream-troep van EA.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren