1. Pro Cycling Manager: Season 2011 - Le Tour de France (PC)

Pro Cycling Manager: Season 2011 - Le Tour de France (PC)

Alberto Contador versnelt, een machtige versnelling waar alleen Cadel Evans kan volgen. Nog maar '15 seconden voorsprong voor Gesink op de Mont Ventoux, je laat hem nog één laatste keer helemaal kapot gaan. Je schreeuwt naar je beeldscherm "Kom op Gesink je kan het!" En terwijl het zweet je tot de bilnaad loopt kan je eindelijk juichen!, want jij hebt er voor gezorgt dat Robert Gesink de Tour heeft gewonnnen! Ja, dit kan allemaal in Pro Cycling Manager 2011!

Er is veel veranderd in de serie de laatste jaren, maar Cyanide heeft echt dit jaar zijn best gedaan om er weer wat moois van te maken, laten we beginnen met de singleplayer. Je hebt de keuze om je eigen carriere te beginnen als manager, dit onderdeel is misschien wel het verslavendste deel van het hele spel, je kan kiezen tussen de 18 ProTour ploegen en verschillende Continental ploegen, maar hier komt ook meteen het eerste minpunt want Cyanide is er niet in geslaagd om alle ploegen en renners de echte licentie te geven, beste voorbeeld is toch wel van een aantal jaren geleden waar ze Lance Armstrong omtoverde tot Lance Neilstrung. Gelukkig zijn er veel databasemakers online die dit kunnen verhelpen. Als je begint met de carrieremodus kan je het best vergelijken met de Fifa Manager serie, je kan contracten verlegen, wedstrijden koersen, renners aantrekken, jonge talenten scouten en ga zo maar door! Het leuke is toch wel dat je door de vier verschillende moeilijkheidsgraden jezelf echt een uitdaging kan geven, wil je alles en iedereen heel simpel verslaan? Of wil je realistisch spelen en spanning in de koersen houden? Die keuze is aan jou!

Op grafisch gebied is de game erg verbeterd, de gezichten van de renners herken je, maar je herkent ook wanneer de renners moeten lachen, wanneer ze een hongerklop hebben en ook als je ze ziet stukgaan op een zware berg. Maar dat is ook niet het probleem van deze serie, de omgeving, de renners, het publiek alles ziet er heel erg mooi uit, maar daar moet je dan weer wel een goede pc voor hebben..

Ook hebben de makers van Pro Cycling Manager weer baanwielrennen in het spel gestopt, je hebt veel verschillende modi zoals keirin, sprint, tijdrit, puntenkoers etc. etc. Maar veel meer dan een toernooi kun je niet doen, het is jammer dat Cyanide er niet iets als een carriere in gestopt heeft en het eigenlijk precies hetzelfde heeft gelaten als de vorige delen. Want ook hier is weer het probleem dat niet één licentie klopt, Theo Bos is Theo Bis, Chris Hoy is Chris Hay en ga zo maar door, want voor de kenners is dit erg storend.

Maar ook de multiplayer blijft een gaaf onderdeel in PCM, want voor het eerst hebben ze ervoor gekozen om de multiplayer in-game te plaatsen, vroeger ging dat altijd via Gamecenter. Alhoewel Cyanide goed haar best heeft gedaan om van de multiplayer een leuke toevoeging te maken blijkt er helaas wat weinig animo te zijn om de multiplayer te spelen, terwijl het toch echt ontzettend gaaf is om met je vrienden de etappe naar de l' Alphe Duez te rijden!

Al met al is Pro Cycling Manager een verslavend spel, maar dan wel met de kanttekening dat dit spel eigenlijk alleen maar wordt gespeeld door de wielerverslaafden, degene die weten hoe de sport in elkaar zit en die net als ik, elke etappe van de Tour de France met plezier kijken, want als wij nou met ze alle deze game gaan spelen, hoe ontzettend gaaf zou dat niet zijn!

Conclusie en beoordeling

Pro Cycling Manager 2011 is echt een spel voor de wielerverslaafden, maar omdat Cyanide het spel een flinke poetsbeurt heeft gegeven is het spel een stuk leuker geworden voor de normale gamers en als je deze game voor een lage prijs kan kopen, raad ik je het echt aan!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Carrieremodus verslavend
 • Grafisch een stuk beter...
 • Baanwielrennen erg verslavend...
 • Multiplayer in-game
 • Minpunten
 • Niet alle licentie's en rennersnamen
 • ... mits je een goede pc hebt
 • ... maar erg simpel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor mij wordt het dit weekend een combinatie van Arkham Asylum en Guitar Hero 5.  Heb me voorgenomen dit weekend voor het eerst in tijden weer eens langer dan een uur te gamen, dus dat moet wel helemaal gaan goedkomen. :D

 • Hmm. Laatste weekend om te bepalen of ik Aion ga spelen of niet. Ben er nog niet uit.. Kortom die open beta maar eens goed doorspitten..

 • Ik heb gisteren guitar hero 5 gekocht voor de 360. En heb eindelijk killzone 2 voor de ps3… Leuke combinatie dus voor het weekend!

 • Heb de laatste tijd niets nieuws gekocht, door al die games die de komende tijd nog moeten uitkomen. Maar dat maakt nu niks uit, mijn weekend is voor het grootste deel niet aan gamen gewijd ;)

 • Haha, Jelle, ik hoop dat ze het niet leest; \"Dat betekent dat ik een groot gedeelte met mijn vrouw moet doorbrengen…\" ;-)  Anyway, ik heb laatst Oblivion IV (goty) van iemand over genomen. Ik denk dat ik die maar eens in de PS3 duw. Anders Bioshock.

 • Nog een hele lading aan PS2 games uit te spelen. Daarnaast sinds gister ook weer eens begonnen met Halo 3. Genoeg te doen dus.

 • Voro mij word het een weekend Batman spelen. Heb gister het laatste exemplaar gekocht in de winkel maar nog geen tijd gehad om het echt goed te spelen :P

 • Killzone 2 en battlefield bad company nog uitspelen en dan misschien nog voor de trophies gaan

 • ik ga uncharted voor tweede keer uitspelen en veel demo's spelen.

  misschien dat ik dirt 2 of batman ook niet in de winkel kan laten liggen

 • Ik ga mijn laatste paar potjes op fifa 09 spelen voordat ik fifa 10 aanschaf

 • gewoon nog wat AC 1 spelen

 • als ik aan gamen toekom, ga ik waarschijnlijk halo wars, halo 3 of battlefield 1943 doen met wat vrienden.

  zijn zij niet online dan wordt het DOA 4 of Ninja Blade

 • Ga echt niet gamen in het weekend, heb meer te doen. PS Wie ziet gamen hier btw meer dan alleen een tijdsverdrijf als je niks te doen hebt?

 • Voor mij wordt het Killzone2, inFamous en demo van fifa10. Dat zal het zowat zijn, aangezien ik Zondag Bk heb :)

 • Ik moet de FIFA 10 demo ff gauw downloaden en spelen. En daarnaast zal ik weer lekker CoD 5 erbij pakken om met vrienden nazi zombies te doen en uiteraard proberen om voor de 2e keer lvl 65 te worden :P

 • Voor mij word het Fear2 en Farcry2 verderest school (homework):D

 • Lol Joey, ik hoop dat je hem verslaat, zou geweldig zijn :)

  Alle tijd van die jongen zo de goot inXD  OT:

  Ik ga me denk ik dit weekend door Assassin's Creed 1 worstelen, zodat hij weer vers in mijn geheugen zit voor het nieuwe deel…


 • Mirror's Edge, derde run. En ondertussen wacht Call of Duty 4 nog steeds op mij, die ik al een 4-tal dagen in mijn bezit heb, maar nog geen seconde heb gespeeld. Mirror's Edge is gewoon te verslavend!  Oh, en ik ga nog poolen dit weekend, hoort dat ook bij 'spelen'? ;)

 • Ik hoop dit weekend Knights in the Nightmare binnen te krijgen, evenals Cross Edge. En anders ga ik weer even lekker een wat oudere game oppakken, Dragon Quest IV ofzo.

 • Ik ga verder met AC en ga lekker online knallen met COD 4!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren