1. Geen Manhunt meer bij Dixons

Geen Manhunt meer bij Dixons

De Engelse divisie van Dixons heeft na de moord op veertienjarige Stefan Pakeerah Manhunt uit de schappen gehaald. De ouders van Stefan vertelden dat de drie jaar oudere Warren Le Blanc door Manhunt op het idee is gekomen om hun zoon te vermoorden. Stefan was door Warren neergeslagen met een hamer en meerdere malen neergestoken met een mes.

Dixons heeft na de reactie van de ouders het spel onmiddellijk uit hun winkels gehaald. Manhunt mag in Europa niet verkocht worden aan minderjarige (jonger dan 18 jaar). Rockstar Games heeft nog niet gereageerd op de actie van Dixons.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hoe kunnen de ouders van iemand die zij niet kennen nou weten dat hij hun zoon heeft vermoord door Manhunt te spelen?

 • Die jongen zal al in zijn hoofd ziek zijn geweest voor dat die ooit het spel had gespeeld. Anders was het denk echt niet gebeurd hoor. Denk niet dat een gewone jongen na het spelen van dit spel iemand gaat vermoorden.

 • tis inderdaar echt niet zo dat je ziek wordt van een spel als Manhunt,..

  dan is die gast echt al enorm ziek van zichzelf..

 • die gast was gewoon fucking ziek in zijn hoofd ja want als hij bijv door manhunt dat gedaan had hadden meederen dat ook wel gedaan dus hijs gewoon voor dat manhunt uit was al ziek in zijn hoofd

 • Zo komen games weer slecht in het nieuws, door een labiele kneus die zich laat beinvloeden door een game, maar ja Manhunt is ook wel een ziek spel…

 • fuck dit echt, nu krijgen de games weer de schuld terwijl hij ook op het idee kon zijn gekomen door de tv, en ik denk dat je zowiezo wel ziek in je kop moet zijn om eerst iemand met een hamer neerteslaan en daarna doodsteken met een mes…

 • Niemand koopt games bij dixons..

  Zelfs casual gamers niet.  In nederland that is, weet niet hoe het met the UK zit.

 • Holy crap, echt bullshit!….. het feit dat sommige beweren dat niemand bj dixons z'n shit haalt. Ze hebben games bijna altijd op tijd, en vaak nog redelijke prijzen ook.  Maarja het lijkt me idd sterk dat die gast door Manhunt ziek in z'n hoofd is geworden, maar ik denk wel dat het spel invloed heeft gehad, misschien is hij makkelijk te beinvloeden door media. Iedereen heeft als kind wel eens een film gezien en dacht: "WOW dat is cool, ik zou dat ik dat kon doen" waarschijnlijk heeft deze gast dat nog steeds, en heeft hij het waargemaakt. Óf hij was gewoon labiel, en was het spel de druppel die de emmer deed overlopen. Denk niet dat een spel de oorzaak is, maar wel dat een spel het ken beinvloeden.

 • Dixons is in Engeland de grootste electronicashop, iig dat zeggen ze bij Reuters :P

 • Mjah dixons in engeland stelt qua games geen fuck voor, maar die gasten hier hebben het over nederland. Ik vind het overigens wel een goeie actie van Dixons. Dixons heeft Airmile > Ouders willen graag Airmiles > Ouders kopen spellen voor kinderen > Ouders kiezen voor winkel mét airmiles > Ouders komen uit op Dixons. Dus opzich is het voor hun wel goed voor zaken, daarom willen ze op een goed blaadje komen bij ouders. En de opbrengst van 1 spel zullen ze echt niet missen.

 • Wanneer je zoiets doet, dan ben je gewoon al ziek, en DOM.

  Een fatsoenlijk denkend persoon zou zoiets niet doen.

  Dat jong is gewoon niet helder bij geest.  Dom gedoe allemaal..  Manhunt is gewoon een goed spel ( wat verveelt na een tijd )

  En als je er niet tegen kan om iemand neer te steken, dat je daar dan helemaal agressief van wordt. tjah dan ben je behoorlijk ziek

 • die gozer is niet goed in zijn hoofd, ligt niet aan manhunt

 • Die ouders zijn ook lame dat ze dan gaan zeggen dat het door Manhunt komt, de gast die het heeft gedaan is gewoon knettergek, komt echt niet een spel ofzo.

 • Juist! mensen hier zijn veel te naïef. Die denken dat iedereen normaal is en dat niemand beeïnvloed kan worden door media. Zulke mensen leven gewoon met gesloten ogen, want er lopen genoeg mensen rond die helemaal opgaan in spellen en films enz. Jullie moeten eens inzien hoeveel invloed media kan hebben. Iedereen kent het verhaal wel van War of the World, een radio spel waar ze deden alsof er Aliens waren geland. Mensen die het begin niet hadden gehoord werden helemaal gek en dachten dat het een nieuws bericht was dat er echt aliens waren geland. Zo makkelijk zijn mensen nou te beëinvloeden.

 • onzin, onzin.. die jongen was gewoon knettergek.. ik ga ook altijd helemaal op in films en games.. dat wil toch niet zeggen dat ik meteen na het spelen van GTA de eerste de beste auto jat, en oude vrouwen ga overrijden ?!

 • altijd pakken ze weer de games:-((

 • Helemaal terecht!!! Al die videogames zijn de grootste oorzaak van alle geweld, diefstal, berovingen, moorden en verkrachtingen.

 • Hmmm,…… je hebt ook poep in je hoofd zitten als je zoiets gaat doen na het spelen????

  Het is een gruwelijk spel ja :P,……

 • Je hebt er altijd wel een paar gekken bij zitten…..

 • Go GO powerrangers!!!:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren