1. Augustus

Augustus

Nog maar één maandje en dan eindigt de zomervakantie voor velen van ons. Gelukkig valt er deze laatste maand nog genoeg te doen voor liefhebbers van videospelletjes. Zo zullen we deze maand eindelijk met eigen ogen kunnen zien of Doom 3 de verwachtingen werkelijk waar kan maken.

De Xbox slaat terug met titels als The Chronicles of Riddick, het langverwachte Sudeki en een uitbreiding voor het populaire Rainbow Six 3.

De concurrentie laat het een beetje afweten. Op beide Nintendo platformen verschijnen weinig exclusieve titels. De PlayStation 2 moet het doen met Formula One 04, maar is Michael Schumacher niet al bijna voor de zevende keer wereldkampioen?Multi Platform spellen

Headhunter: Redemption
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Amuze
Releasedatum: 27 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1032.jpgHeadhunter was één van de laatste toppers voor de Dreamcast en nu komt Sega met het vervolg aanzetten. In Headhunter: Redemption maakt de speler wederom kennis met Jack Wade. Jack is in het dagelijks leven een premiejager, wat betekent dat hij geld krijgt voor het vangen van boeven.

Op een dag stuit Jack op een grote wapensmokkel bende. Naast het smokkelen van wapens blijkt deze bende nog meer in zijn mars te hebben. Het is zelfs zo erg dat de wereldvrede bedreigd wordt.

De wereld waar Headhunter Redemption zich afspeelt, bestaat uit twee delen. De boven- en benedenwereld. De boven wereld is een prachtige metropool waar geen vuiltje aan de lucht is, en de beneden wereld bestaat uit criminelen en ander schorem. Jack is alles wat tussen beide staat en de speler zal er alles aan moeten doen om beide werelden niet te verloren laten gaan.

Catwoman
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_5.jpg Game Boy Advance| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA UK Studio
Releasedatum: 06 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1658.jpgCatwoman volgt het klassieke principe van verraad en wraak. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige filmhit van Warner Bros. De speler kruipt in de huid van Halle Berry als Catwoman en gaat de vijand te lijf met katachtige reflexen, vaardigheden en moed.

Catwoman kan over daken springen, tegen muren oplopen een prooi bespringen en sierlijk vijandige kogels ontwijken. Daarnaast beschikt Catwoman over een zweep, waarmee ze vrij door de wereld kan bewegen. Met deze zweep kan ze haar vijanden verassen en bewusteloos slaan.

De speler zal vele werelden uit moeten spelen op in totaal zeven verschillende locaties. Alle hoofdrolspelers uit de film zitten in het spel, inclusief drie lastige eindbazen.

Kortom Catwoman belooft geen poeslief spelletje te worden.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

Het eind van de zomervakantie nadert alweer en dat is ook te zien in het aantal spellen wat voor de Game Boy Advance in augustus zal verschijnen. In juni hadden we nog een erg zonnige maand met veel leuke titels. Helaas staat deze maand in schril contrast met de vorige. We hebben welgeteld één interessante titel gevonden en misschien alleen maar interessant genoeg voor de echte fans. Maar goed, de Game Boy Advance beschikt nog niet over al te veel goede vechtspellen, dus laten we hopen dat dit spel wat klappen uit kan delen aan haar concurrenten.

Dragon Ball Z: Supersonic Warriors
Uitgever: Bandai | Ontwikkelaar: Banpresto
Releasedatum: 27 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2275.jpgDragon Ball is één van de grootste franchises ter wereld. Op de Game Boy Advance verschenen dan ook al de nodige spellen. In augustus verschijnt dan eindelijk het eerste vechtspel van Dragon Ball Z op de Game Boy Advance, genaamd Dragon Ball Z: Supersonic Warriors.

Veel van de gevechten zullen zich in dit spel in de lucht afspelen, doordat je met de spelers op elk willekeurig moment kan vliegen. Supersonic Warriors bevat vijftien karakters waaronder de meeste getrainde helden zoals Goku, Vegeta, Cell, Frieza en Buu. Neem deel aan massale tag team gevechten, en ervaar een totaal nieuw Dragon Ball Z verhaal compleet met verschillende einden. De gevechten zijn snel en hevig en geven de spelers de kans op de beste manier met de intensiteit van Dragon Ball Z kennis te maken.

Dragon Ball Z: Supersonic Warriors maakt gebruik van een 128 megabit cartridge, wat betekent dat het schijfje tjokvol met informatie staat. En heb je het spel al uitgespeeld, dan wacht er altijd nog een spannende meerspeleroptie.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

Het is triest maar waar. In augustus komt er wederom geen enkele GameCube exclusive uit en moeten we het dus doen met een aantal multiplatform titels...

PC spellen
Door Jurian Ubachs

We zitten in de zomerperiode en de meeste mensen weten wel wat dat betekent: weinig goede spellen onder de zon. Voor Augustus kunnen we slechts één toptitel noteren, namelijk het al eerder aangekondigde maar uitgestelde Doom 3. Een titel die (nog) niet als toptitel door het leven gaat, maar wellicht wel iets moois kan worden is D-Day. Laat het maar snel weer koud worden buiten, dan komen er veel meer toptitels!

Doom 3: The Legacy
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Id Software
Releasedatum: 13 augustus

http://media.insidegamer.nl/topimages/726.jpgDoom 3 is een veelbelovende titel en dat komt niet alleen door zijn legendarische achtergrond. Het eerste beeldmateriaal dat is vrijgegeven plus de schaarse informatie waren van hoog niveau. Id Software is ambitieus, want de ontwikkelaar denkt met Doom 3 de beste singleplayer ooit door hen gemaakt is. Je hebt er in ieder geval wel een zeer goede PC voor nodig. In het verhaal moet de speler strijden tegen legers die rechtstreeks uit de hel komen. Een gigantische invasie van demonen verrassen UAC's Mars Research Facility en laat een spoor van vernieling en chaos achter. De speler is één van de weinige die overleeft en moet zijn angsten wegzetten om zich een weg naar de hel en terug te vechten, in een episch gevecht tegen pure duivelse demonen.

Doom 3 is een First Person Shooter die tot op heden grafisch veel indruk maakt. De wapens die de speler gebruikt zitten vol detail, terwijl de duivelse demonen er griezelig realistisch uitzien. Tel daarbij op de claustrofobische gangen plus intense gevechten op buitenlocaties en je weet dat het singleplayer avontuur wel goed zit. Naast dit offline gedeelte kan er ook in de multiplayer online geknald worden. Hierin kunnen slechts vier spelers tegelijk een deathmatch spelen, maar het is vooral het singleplayer avontuur dat tot op heden veel indruk maakt. Een waardige opvolger van de moeder der shooters lijkt eraan te komen.

D-Day
Uitgever: Digital Jesters | Ontwikkelaar: Digital Reality
Releasedatum: 13 augustus

http://media.insidegamer.nl/topimages/2380.jpgHet is alweer zestig jaar geleden dat de Geallieerde troepen Europa hebben bevrijd van de Duitsers. De grote doorbraak was op 6 juni 1944 op de stranden van Normandië. Britse, Amerikaanse en Canadese soldaten offerden hun levens op voor de vrijheid.

De makers van Desert Rats vs. Afrika Korps, Digital Reality, zijn op dit moment bezig met D-Day. Ze werken nauw samen met verschillende D-Day veteranen. D-Day wordt ook het eerste spel dat goedgekeurd wordt door de Normandie Memoire associatie.

D-Day zal draaien op dezelfde engine als Desert Rats vs. Afrika Korps, de Walker 2 engine. Maar deze engine is speciaal voor D-Day verbeterd. Het spel zal beschikken over dynamische schaduwen, 3D effecten, speciale effecten en nog veel meer visuele snufjes die het spel zo realistisch mogelijk maken. Verder beschikt het spel over ruim zestig verschillende eenheden.

Natuurlijk is er ook een multiplayer modus. Het is mogelijk om met acht mensen tegelijk online of over een LAN te spelen. Er zullen drie modi zijn om te bespelen: deathmatch, Capture the flag en Conquer. Ook zit er een map editor in om online op je eigengemaakte speelvelden te kunnen spelen.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

Het is zomer, de zon schijnt, het is heerlijk weer. Daarom kan ik jullie melden dat de maand augustus nou niet bepaald boeiende PlayStation 2 spellen oplevert. Welgeteld één echte exclusief PlayStation 2 spel dat nog de moeite waard is, Formula One 04. Daarnaast kan Headhunter: Redemption misschien eind augustus nog wat leuke speeluurtjes brengen. Het betreft hier een multiplatform spel, Headhunter: Redemption verschijnt namelijk ook op de Xbox.

Formula One 04
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEE
Releasedatum: 6 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1980.jpgSony heeft het ook in 2004 weer voor elkaar gekregen om als enige de officiële FIA Formula One licentie te regelen. Dit vierde deel wat door Sony Computer Entertainment Europe wordt ontwikkeld zal over alle officiële namen, teams, coureurs en banen beschikken. Ook heeft Sony de twee nieuwe banen in Shanghai en Bahrain toegevoegd.

Formula One 04 beschikt over een uitgebreide career mode. In die mode ben jij een beginnende coureurs die het moet maken tot een echte formule 1 coureur. Dit doe je door races te winnen en interesse te wekken, maar als dit je niet lukt zul je al snel ontslagen worden.

In totaal zijn er achttien races verdeelt over vijf continenten met tien officiële teams en twintig coureurs. Doordat Sony de officiële licentie heeft zullen deze coureurs ook nog spreken op het echt lijken.

Formula One 04 is ook online speelbaar. Je kunt het samen met drie andere opnemen tegen elkaar of tegen de tijd.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Voor een vakantiemaand waarin zon, zee en strand voor veel mensen belangrijker is dan nieuwe videospelletjes, is augustus een zeer aangename maand. Ook al verschijnen ze wat later in de maand, het is nu al zeker dat Xbox-bezitters zich de rest van de vakantie ook kunnen vermaken met minder, regenachtig weer.

Op de multiplatform spellen Headhunter: Redemption en Catwoman na zijn het ook nog eens allemaal exclusieve Xbox-spellen. Wat te denken van de uiterst positief ontvangen The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, gebaseerd op de film met Vin Diesel? Tevens lijkt Rainbow Six 3: Black Arrow niets minder dan interessant en maakt Sudeki dan eindelijk zijn langverwachte intrede.

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Uitgever: Vivendi Universal Games | Ontwikkelaar: Starbreeze
Releasedatum: 13 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1496.jpgThe Chronicles of Riddick vertelt het verhaal van de gelijknamige film. Als Vin Diesel wordt de speler verbannen naar de meest beruchte gevangenis. Om te ontsnappen zal de speler de beveiliging te slim af moeten zijn en is interactie met andere gevangenen noodzakelijk. Voldoende wapens staan tot de beschikking, maar ook met de blote handen valt er genoeg aan te richten. Zonder wapen is het dus zeker geen machteloze strijd, en in het begin is er ook geen keuze dan het zonder wapen te stellen.

Om aan wapens te komen zal de speler eerst een zwaar beveiligde ruimte binnen moeten dringen om z'n DNA aan het systeem toe te voegen. Alle wapens zijn namelijk DNA-beveiligd waardoor je ze in het begin niet kunt gebruiken. Meerdere keren zal de speler van celblok verplaatst worden waardoor steeds andere mensen zullen helpen of aanvallen.

Rainbow Six 3: Black Arrow
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 20 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1899.jpgMeerdere pogingen om rakettenexperts te gijzelen dwingen Team Rainbow het internationale netwerk van terroristen binnen te dringen. Een internationale groep militairen probeert een conflict te creëren bij olierijke delen rond de Zwarte Zee, om zo langzamerhand de controle over te nemen. Als lid van Team Rainbow moet jij de terroristen tegen houden van het maken van vernietigingswapens en uiteindelijke een oorlog voorkomen. In deze solocampagne zitten ten opzichte van Rainbow Six 3 nieuwe wapens en omgevingen, en daarbij is de kunstmatige intelligentie van de computerspelers in het spel behoorlijk opgeschroeft.

De multiplayer wordt pas echt interessant in Rainbow Six 3: Black Arrow, en zoals verwacht zijn er diverse nieuwe speelmodi te vinden voor dit tactische schietspel. In de mode Total Conquest is het de bedoeling drie sattelieten voor twintig seconden vast te houden, terwijl de andere nieuwe mode een variant van Capture the Flag is, waarin er dus gestreden moet worden om een vlag.

Naast dit alles worden ook allerlei foutjes hersteld, waardoor het op Xbox Live optimaal genieten wordt. Tevens is het ook mogelijk om coöperatief aan de slag te gaan in de offline multiplayer met vrienden.

Sudeki
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Climax
Releasedatum: 27 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1304.jpgSudeki is een spel waar menig Xbox-gamer op loopt te wachten. Visueel is het prachtig, de verhaallijn lijkt te boeien, maar dat is lang niet alles.

Het spel gaat over vier helden die zich bevinden in een mysterieus land, waar zich de meest waanzinnige gevechten zullen afspelen in een waar RPG-spel. Honderd verschillende vijanden zijn in het spel terug te vinden, zoals hordes spuuglelijke maar dodelijke spinnen tot aan complete stadsgevechten. De beruchte bullet-time mode is aanwezig in dit spel, omdat de gevechten real-time zijn en dus niet traag met tegenstanders die om beurten aanvallen. Hierbij zijn ook de nodige spreuken te gebruiken. De gevechten beloven erg spectaculair te worden.

Leuk is ook dat je in het spel de controle hebt over vier verschillende karakters. Deze krijgen naarmate het avontuur vordert ook meer mogelijkheden om de vijanden te lijf te gaan, zoals het een echt RPG-spel betaamd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Niks voor mij deze maand :( Lekker geld sparen voor de volgende maanden want die worden heel duurrr :)

 • ja dikke poep dit behalve sommige spellen hier dan

 • GameCube spellen

  Door Daniël de Keizer  Het is triest maar waar. In augustus komt er wederom geen enkele GameCube exclusive uit en moeten we het dus doen met een aantal multiplatform titels…  ^.^'

 • de nieuwe rainbow lijkt me ook wel leuk vooral omdat ie al goedkoop uit komt ofzoiets had ik gehoord :)

 • Rainbow 6 Black Arrow is ook de eerste game die clansupport op XBL gaat ondersteunen. Had er wel bij mogen staan.

 • Lol

 • The Chronicles of Riddick is ook een goed spel

 • ik wacht wel tot het oktober is want dan komt GTASA

 • Niet veel soeps deze maand. Maar goed. Er komen nog genoeg spellen dit jaar later dus idd sparen.

 • Sudeki :)

 • also rainbow six 3 geen multiplatform titel is :/

 • nintendo is weer goed bezig….

  ik heb liever fable als sudeki maar zal wel aan mij liggen.

 • @ Ultra shadow  Als je wat verder had gelezen dan kon je zien dat de ps2 welgeteld 1 exclusieve titel uitbrengt, alsof dat zoveel meer is als Nintendo…….

 • Deftone, Black Arrow is voor XBX only.

 • sudeki heb ik gister binnen gehad,  chronicles of riddick al een hele tijd geleden uitgespeeld :)  goeie maand voor de xbox vind ik


 • Ey menzen Sukeki valt me best wel tegen…Besturing is zwaar klote man!

 • helemaal niet, niks mis met de besturing

 • Echt wel man!

  Het is heel erg blokkerig en als je tegen iemand praat duurt het 5 jaar tot ze zich omdraaien en terug praten enzo.

  En als je vecht is het helemaal houterig! kijk naar kingdom hearts dat bestuurt echt lekker maar dit lijkt wel FF X….. terwijl dit real time is!!

  Het voelt gewoon erg geforceerd aan….das mijn mening…zoals vele anderen.

 • (okeej "heel erg" is wel overdreven…maar het is ook geen Zelda! Dus…)

 • AJ klopt als je tegen iemand wilt praten maar voor de rest lul je uit je nek

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren