1. Juli

Juli

Nu het zonnetje buiten schijnt, valt er binnen nog bar weinig te beleven. De maand juli was geen al te boeiende maand en we vrezen dat augustus ons ook niet al te veel topspellen zal gaan brengen. Het is dus echt even wachten totdat de regen vanuit de wolken en de regen van spellen gaat beginnen.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

Onimusha 3


Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 2
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1517.jpgMotivatie: De helft van deze maand heb ik in het te hete Turkije gezeten. De andere helft van de maand heb ik me met Onimusha 3 vermaakt. Het derde deel uit deze succesvolle serie is in mijn ogen ook het beste. Het visueel net even wat beter als zijn voorgangers, het is analoog te spelen en doordat er met twee karakters gespeeld wordt, is de afwisseling uitstekend.

Verder vond ik het persoonlijk erg leuk dat een deel van het spel zich in Frankrijk, en dan met name Parijs, afspeelde. Een feest van herkenning voor iedereen die wel eens in deze stad is geweest. Onimusha 3 beloonde wij met een acht en een Insiders Choice en is een aanrader voor iedereen die een PlayStation 2 bezit.

Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Fire Emblem
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 16 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/434.jpgMotivatie: Fire Emblem had geduchte tegenstand de afgelopen maand, maar het klopte de concurrentie op ieder punt. Zonder twijfel is Fire Emblem dé titel die je gespeeld moet hebben de afgelopen maand. Volgens velen is dit spel zelfs het beste spel voor de Game Boy Advance.

Wat maakt Fire Emblem zo speciaal? Vooral de binding die je met verschillende karakters hebt is fenomenaal uitgewerkt. Door deze binding zul je vele speelvelden overnieuw willen spelen, omdat je het karakter niet wil verliezen. Fire Emblem speel je zo'n dertig uur, maar je zult er veel meer uit weten te halen.

Had je nog enige reserveringen of je Fire Emblem aan zou moeten schaffen, dan hoop ik hierbij dat die twijfels zijn weggenomen. Fire Emblem is één van die Game Boy Advance spellen die je in je collectie moét hebben.


GameCube Spel van de maand
Door Robert van der Werf

Spider-Man 2
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Treyarch
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2367.jpgMotivatie: De GameCube had in juni nog aardig wat exclusieve spellen zoals het nieuwste deel van de Phantasy Star Online-serie en Mario Golf. Deze maand moesten wij het echter doen met erg weinig titels. Alleen twee spellen die op meerdere spelcomputers verschenen komen in aanmerking: Samurai Jack: The Shadow of Aku en Spider-Man 2. De eerste titel is meer voor de mensen die van de serie houden, maar gelukkig is Spider-Man 2 een stuk beter.

Het webslingeren blijft leuk alleen is het spel wel wat aan de makkelijke kant. Daarnaast is Spider-Man 2 op het visuele vlak niet al te best. De stad ziet er wel goed uit maar de rest is een stuk minder. Het is een aardig spel dat voor redelijk wat vermaak zorgt, maar het had veel meer kunnen wezen. Wegens gebrek aan betere titels is Spider-Man 2 toch het spel van de maand op de GameCube. Helaas wordt volgende maand net zo slecht als deze maand.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

Cycling Manager 4
Uitgever: Digital Jesters | Ontwikkelaar: Cyanide Studios
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1968.jpgMotivatie: Voor de PC is de maand Juli een tweestrijd tussen Soldiers: Heroes of World War II en Cycling Manager 4. Na wat wikken en wegen komt die laatste als winnaar uit de strijd.

Hoewel Cycling Manager 4 nog behoorlijk vol zit met bugs, is de potentie voor een echte topper zeker aanwezig. De ervaring leert dat Cyanide op termijn alle bugs weet te herstellen door middel van patches. Je kunt je afvragen of je een spel zo mag beoordelen; er zijn immers ook mensen die het bij versie 1.0 houden en geen patches installeren. Echter, ook dan houd je nog een goed spel over. In vergelijking met deel drie is vooral een simpele maar belangrijke verandering onmisbaar: het feit dat je nu écht het peloton of een groepje kunt controleren. Dit brengt in de wedstrijden zoveel meer vrijheid in tactiek met zich mee.

Een ander positief punt is dat de carrieremodus een flinke uitbreiding heeft gehad. Er zijn meer opties en mogelijkheden. Ook kan het nu zijn dat je twee wedstrijden op een dag moet rijden (en dus een keuze moet maken welke renners waarheen gaan). Een mooie toevoeging in de carrieremodus is het scouting menu. Je kunt nu je scouts naar verschillende gebieden sturen om nieuwe talenten te zoeken. Dit is vooral leuk als je een kleine ploeg bent en meerdere seizoenen speelt. Je zult moeite hebben je op te werken, maar áls je scouts toch eens de nieuwe Armstrong, Bettini of Petacchi weten te spotten… Ook in deze versie is er weer een multiplayer modus aanwezig met wereldwijde ladder competitie, wat de replay waarde van het spel flink omhoog haalt.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Onimusha 3
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 2
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1517.jpgMotivatie: Het spel dat je als PlayStation 2 bezitter vorige maand gewoon gehaald moet hebben is Capcom's Onimusha 3: Demon Siege, al is het maar om de trilogie compleet te hebben. Capcom heeft namelijk laten weten dat dit derde deel toch echt het laatste is. Ik moet het nog zien.

Onimusha 3 neemt de sterke punten uit de vorige twee delen mee en gooit er ook nog eens een krachtige 3D engine tegenaan. Waar de eerdere delen nog gebruik maakten van pre-rendered achtergronden, zijn deze in het derde deel dus in 3D. Bekend Frans acteur Jean Reno (Leon, Mission Impossible en Godzilla) is ook in het spel te vinden als speelbaar karakter.

Het spel biedt genoeg afwisseling dankzij de twee personages die zich in twee verschillende tijden afspelen. Had ik al verteld dat je die intro gewoon gezien moet hebben?


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Spider-Man 2
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Treyarch
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2367.jpgMotivatie: Deze maand is het huilen met de pet op, want er zijn uiteindelijk maar spellen die in aanmerking komen als beste Xbox-titel deze maand: Spider-Man 2 en Richard Burns Rally. Het zijn best aardige spellen, maar het zijn niet bepaald topspellen, en dat zou je toch wel verwachten bij een 'spel van de maand'-verkiezing.

Het zijn ook nog eens multiplatform titels. Aangezien beide spellen moeilijk vergelijkbaar en ongeveer van dezelfde kwaliteit zijn, heb ik gekeken naar pure speelplezier. En op dat vlak wint Spider-Man 2.

Waar Richard Burns Rally met ultrarealisme meer frustrerend dan leuk is, zorgt de simpele bediening bij Spider-Man 2 voor flink wat meer plezier. Er valt nog een hoop op het geheel aan te merken, maar voor een filmspel is het nog niet eens zo slecht. Het belangrijkste is dat het webslingeren door het grote New York prima is uitgevoerd. Grappig is ook dat Spider-Man 2 overdreven veel leent uit andere spellen. Helaas blijkt het nog geen ultieme mix. Het is wel genoeg om het beste Xbox-spel van juli te zijn, maar daar is ook alles mee gezegd. Gelukkig is het volgende maand beter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • mager…. en ik ben het totaal niet eens met cycling manager, Soldiers: Heroes of World War II had moeten winnen

 • spiderman 2 spel van de maand? damn moet wel een hele slechte maand zijn. Gelukkig is onimusha 3 overall spel van de maand en daar ben ik het helemaal mee eens. Echt een heerlijk spel. En ook de extra features na het uitspelen van de game zijn erg leuk. Dus met die keuze ben ik het zeker eens.

 • ik snap ook niet wat iedereen ziet in die Spiderman 2, lijkt me echt geen fuck aan, Soldiers: Heroes of WW II had van mij ook mogen winnen op de pc.

 • kutspellen deze maand, behalve fire emblem en onimusha 3 dan, maar ik heb geen ps2, anders zou ik die zeker gehaald hebben

 • Juli heeft ons echt weinig goeds gebracht en dat is nu duidelijk te zien door dit overzicht, spiderman gewoon 2x spel van de maand… :O WTF is dat echt… ? Oktober wor beter dat was toch de maand van brother in arms ? en van Gta: SA !

 • Ik vind dat er dit hele jaar nog niet eens zo heel erg veel musthaves te zijn uitgekomen naar mijn idee. Ik zit echt een beetje te wachten totdat er een game uitkomt die me interesse heeft zoals fable maar dan ben ik weer bang dat ie net zoals sudeki erg tegen gaat vallen en dat ie de v

  verwachtingen niet waar kan maken

 • ………….een kutmaand….dat wel ja…maar denk eens aan alle praaaaltjes die komen zullen in (eind) augustus en begin volgend schooljaar :D…….vooral voor xbox dan :D (killzone en gta:sa opzij gelaten natuurlijk) :D

 • PREPARE THE WALLETS BECAUSE THE MONEY SUCKERS ARE COMING

 • ook niet veel nieuws vandaag :/ maar ja mss moet het nog komen , jah ziet er niet mooi uit van games deze maand :/ ik w8 veel liever op september :D

 • wanneer komt mgs3 ookalweer uit winter toch?

 • @van Fanel

  Fable zal denk ik net als sudeki het niet waar maken

  wanneer komt shenmue3 nou uit!!!?

 • Hebben jullie Sudeki dan al gegamed ??

  Ik heb nog wel hoop .

 • ja ik zit nu op de helft bij sudeki,  FABLE GAAT HET WAARMAKEN

 • yo Champ 10n met deze discussie kunnen we elkaars hand schudden en samen voor de winkels gaan kamperen als FABLE de volgende ochtend verkocht wordt! :D

 • ja idd spider man 2 sucks als spel de film is in tegen deel wel vet:P

 • ja, en ze mogen het van mij wel bij de film houden… :P Die batman, spiderman, hulk etc… allemaal beetje bagger games, terwijl de films wel relaxed zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren