1. Far Cry software developement kit komt maandag

Far Cry software developement kit komt maandag

Crytek zal volgende week maandag de software developement kit voor Far Cry uitbrengen. De SDK had eigenlijk al maanden eerder moeten verschijnen maar is om verschillende redenen meerdere malen uitgesteld. Met behulp van de SDK zullen mod ontwikkelaars gemakkelijk mods voor Far Cry kunnen ontwikkelen.

Crytek ligt op het moment een beetje overhoop met Ubisoft, dit komt doordat ze een paar dagen terug een contract met Electronic Arts hebben afgesloten. Wanneer we dus een goede versie van patch 1.2 kunnen verwachten is nog niet bekend. De eerder verschenen versie van patch 1.2 bevatten een aantal grote fouten, daarom Ubisoft deze offline gehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • eindelijk…

 • Ik vind het maar smerig wat Crytek doet. Ze maken een goede game, Ubisoft brengt hem uit, met heel veel promotie etc, Crytek beloofd goede updates, een SDK en veel support. Er komen zelfs beelden van een hele vette Xbox versie.  En EA komt even om de hoek kijken, Crytek stopt met de Xbox versie waardoor hij naar begin 2005 gezet wordt. Crytek brengt een crappy patch voor Far Cry uit die zo slecht is dat hij wordt terug geroepen. Crytek geeft helemaal geen support meer aan fans en mod ontwikkelaars. Ondertussen zijn ze voor EA bezig, brengen ze straks game op de markt, worden ze volledig overgenomen door EA en moeten ze 3 uitbreidingen gaan maken. Zonde, zonde zonde, zou Ubi nooit hebben laten gebeuren.

 • Was dat allemaal aan de gang dat wist ik niet.

  Heb alleen far cry een keer gezien bij een vriend en vond het toen helemaal goed maar nu ik dit lees is het gelijk wat minder.(het verhaal van sander dan he)

 • ik heb hem uitgespeeld maar dat het zo druk lag met crytek en EA wist ik ook niet

 • Kijk EA melkt misschien uit, maar als het nieuwe spel voldoende nieuwigheden en gewoonweg beter is dan het vorige zie ik het probleem er niet van in. En btw Activision begint ook uit te melken met Spider-Man en daar zegt niemand iets op, alhoewel die games op niks trekken.

 • Iedereen kent de naamn Electronic Arts iedereen, ook het grote publiek, ze hebben hun naam goed bekend gemaakt. Elke keer als er dus een spel van hun uitkomt word het masaal gekocht terwijl andere games die veel beter zijn minder verkopen. Ubisoft is de laatste tijd bezig om ook hun naam groter te maken en het EA effect te creeren, met top games als Far Cry zal dat lukken. Daarom erger ik me nu zo aan EA, want ze zien dat Far Cry goed voor de zaken is van Ubisoft en nemen daarom het hele zooitje over door gewoon heel veel geld te bieden. Ik vind het jammer, want het gaat ten koste van de kwaliteit van games. Als EA gewoon alle concurrentie opkoopt hoeven ze zelf ook geen goede games meer te maken om tegen de concurrentie op te kunnen.  Ik zeg niet dat EA slechte spellen maakt, dat zeker niet, alleen geen van de beste games op de wereld (Half-Life, Warcraft, Unreal, die series) geen van die komt van hun. Het enige wat ze wel echt goed hebben is de Battlefield serie, maar deze wordt niet door hun zelf ontwikkelt maar door DICE, een studio die door andere games zoals Rally Sport Challange (Microsoft) nog onafhankelijk kan blijven.  Medal of Honor heeft heel goed verkocht, maar echt niet omdat het z'n goed spel is, wederom is het weer niet slecht, maar zeker niet 1 van de betere shooters van zijn tijd toen. Maar EA promoot het gewoon op de juiste manier waardoor het masale publiek denkt dat het de beste shooter ooit en het allemaal gekocht word. Ik vind het zonde dat een ontwikkelaar als Crytek die ik nu al ruim een jaar volg, straks niet meer zo zal zijn als ik ze ken. Tot zover hadden ze contact met de community en zorgden ze echt voor hun product. Sinds de EA deal is dit helemaal weg en is het gewoon een groepje talent wat voor veel geld een goed spel in elkaar zet. Een goed spel wat eigenlijk bij Ubisoft had moeten liggen.  Dan kan je wel zeggen dat mensen met de groep mee lopen als ze zeggen dat ze EA slecht vinden, maar ik vind dat eigenlijk niet erg. Ik vind EA geen eerlijke uitgever, zeker niet na dit Crytek incident, en ik heb argumenten, als andere mensen het ook een foute uitgever vinden vind ik dat dus eigenlijk alleen maar goed, of ze hier nou wel of geen reden voor hebben.  Alleen Vivendi en Ubisoft zijn de enige bedrijven die groot genoeg zijn om EA er te van weerhouden binnen 5 jaar de hele games markt te hebben overgenomen. Het is juist de concurrentie die spellen zo goed maakt.


 • das jammer, ik hep farcry er net af gegooid.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren