1. NBA Street V3

NBA Street V3

NBA Street is in de laatste paar jaar uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het eerste deel van de serie verscheen in het midden van 2001 in de winkels en werd niet snel daarna een must voor elke PlayStation 2-bezitter. Later in 2001 kwam het spel ook nog uit voor de GameCube. In NBA Street ging het voornamelijk om het uithalen van de gekste stunts en truckjes, in plaats van om de score. Het tweede deel van NBA Street verscheen twee jaar later. Dit deel was de eerste paar weken al een groter succes dan zijn voorganger en dit kwam niet alleen door de reputatie van het eerste deel. Deel twee kwam naast op de PlayStation 2 en GameCube namelijk ook op de Xbox uit.

In NBA Street 2 was een speciale rol weggelegd voor basketballegende Michael (Air) Jordan. Michael heeft speciaal voor Electronic Arts zijn manier van dunken en de daarbijbehorende sprong uitgebreid tentoongesteld om het zo realistisch mogelijk in het spel te krijgen. Verder gaf Michael tips en zijn visie over hoe hij het spel het liefst zou willen zien. NBA Street 2 legde voornamelijk de nadruk op de link die hiphop en basketbal met elkaar hebben. Dit konden we niet alleen merken aan de soundtrack maar ook aan de speciale karakters die in het spel zaten. Een aantal van die geheime karakters waren de St. Lunatics en rapper Nelly. Deze spelers hadden net als alle andere grootheden elk hun speciale eigenschap. De grote legendes die we in NBA Street 2 terug konden vinden waren onder andere Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan en nog veel meer.

In NBA Street V3 zal natuurlijk het een en ander gaan veranderen ten opzichte van de voorgaande twee delen. Electronic Arts heeft ditmaal geen hulp gevraagd aan Michael Jordan. Deze keer is het tijd voor LeBron James, een jonge NBA Speler bij de Cleveland Cavaliers. Veel mensen noemen LeBron James al de opvolger van Michael Jordan en dan is het niet zo raar dat je regelmatig wordt verkozen tot basketballer van de week. Naast LeBron James zal ook Tracy McGrady van de Houston Rockets zijn hulp geven aan Electronic Arts. Maar naast deze twee grote NBA sterren van dit moment maken ook legendes van het straatbasketbal hun opwachting. Basketballers zoals Stretch Monroe, Whitewater en Little Biggie, die de straat hebben verkozen boven de NBA, zullen een grote rol spelen in het derde deel van NBA Street. Alle andere spelers uit het tweede deel zullen natuurlijk ook aanwezig zijn in het spel.

Het is natuurlijk ook deze keer weer mogelijk om je eigen speler of team aan te maken. Verder kun je deze keer zelf een compleet basketbalveld bouwen. Maar naast je eigen basketbalveld(en) zullen ook de bekende straatbasketbalvelden uit Amerika aanwezig zijn zoals The Cage, Venice Beach en Rucker Park. Natuurlijk zullen de andere velden uit de voorgaande delen ook weer speelbaar zijn. Dus naast een nieuwe soundtrack, truckjes, dunks, schijnbewegingen, sprongen en een totaal nieuw GameBreaker systeem zullen er nog veel meer extra’s inzitten die het derde deel nog leuker zullen maken dan zijn twee voorgangers.

Het leuker maken van NBA Street doet Electronic Arts met de grootste vernieuwing, een online speelmodi voor de PlayStation 2 en Xbox. Over wat er online allemaal te doen zal zijn is helaas nog niet heel veel bekend. Het zal wel mogelijk zijn om een heuse dunk contes te organiseren en jouw allermooiste dunks online te laten zien aan jouw vrienden, vriendinnen, familie en de rest van de wereld. Het mag dus duidelijk zijn dat Electronic Arts genoeg inzet en fantasie heeft om ook voor de derde keer te schitteren met NBA Street, maar of ze dat ook echt gaat lukken zullen we pas merken in de loop van 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mooie impressie Bjorn. Ik denk dat dit een heel goed spel wordt, aangezien de voorgaande delen dat ook waren. Maar het is nog ff afwachten, want heel veel vernieuwing kan ik nog niet ontdekken.

 • SYEAH, deze game moet ik standaard hebben!

  NBA Street Vol.2 was ook ubermaster!

  Kan niet wachten

 • Het enige verschil zal dus een ander gamebreaker systeem zijn? En online enz.

 • HIJ gaat online. YESSSSSSSSSSSSs

 • ligt aan jouw

 • khoop ook online op xbox , want dan ga ik hem wel halen

 • iewl

 • Is ook zo, staat ook in de impressie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren