1. Bill Gates ziet overname van Nintendo wel zitten

Bill Gates ziet overname van Nintendo wel zitten

In een interview met het Duitse weekblad WirtschaftsWoche zegt de oprichter van Microsoft, Bill Gates, dat hij een overname van Nintendo zeker ziet zitten. De voorwaarde is echter wel dat Nintendo ook akkoord moet gaan met een eventueel bod van Microsoft.

Vijf jaar geleden deed Microsoft een bod van 25 miljard dollar op Nintendo, maar hier ging het Japanse bedrijf niet mee akkoord. Het is dus zeer de vraag of een dergelijke overname ook realiteit wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • "De voorwaarde is echter wel dat Nintendo ook akkoord moet gaan met een eventueel bod van Microsoft."  Wat is dat nou weer voor'n voorwaarde?! Is dat niet een beetje belachelijk?

 • zal ook zeker zijn positieve kanten hebben denk ik.

 • @ Konflikt …

  Hiermee wordt bedoeld wanneer Bill een bod doet van bijvoorbeeld 100 miljard, dat Nintendo daar eerst mee moet akkoord gaan ook al is het veel geld.

 • hmm sommige mensen zijn met dit nieuws niet zo blij, op sommige sites zijn de reacties uitgelopen op een veldslag :p

 • Nieuws = nieuws … en we mogen niks ontlopen.

 • geen Nintendo maakt toch niets uit..dan brengen ze Mario, Zelda etc. gewoon onder de vleugels van MS uit. Scheelt veel Nintende bezitters ook het aanschaffen van 2 consoles. Ze hebben een groter aanbod naast de echte Nintendo games en dat kan je toch alleen maar als een voordeel zien.

 • Nintendo kan op dit moment en de komende tijd nooit winnen van Sony. MS is als beginneling al Nintendo voorbij gescheerd. Enigste wat ontbreekt aan line-up van MS zijn die typische Nintendo-games. Dus een eventuele overname zou ervoor kunnen zorgen dat Sony echte concurrentie krijgt.

 • Kijk ik als Ninty-fanaat zal dit helemaal niet eens zo'n slecht idee vinden. Doordat MS en Nintendo bij elkaar een heel sterk team zullen vormen (De meer kleurige games + vele volweassen games van Xbox) dat bij elkaar is een prachtdue en zal met de Live-opties van Xbox prachtige online games tevoorschijn kunnen toveren. Kom maar op! ^^ Zo zal Sony snel verliezen…

 • Microsoft staat gemiddeld gezien over de wereld nog steeds 3e in de console wars hoor.

 • Maar dan kan Nintendo minder winst maken, nee laat ze lekker hun eigen gang gaan want Microsoft is gewoon bang voor de concurrentie en wilt die uitschakelen..

  Bang voor de NDS, Revolution en GBA SP II, zou ik ook wel zijn als dat je te wachten stond, laat staan de games die nu in de maak zijn..

 • Ik heb nix met Nintendo, "Playstation all the way", Maar dit is fout.

  Bill Gates moet met zn vieze handjes lekker van Nintendo afblijven.

  Hij wilt gewoon de concurrentie uit de weg ruimen.

 • dit zette ik vanmorgen al in het forum en toen werd ik voor gek en duimzuiger verklaard

 • @Ricoboy, praat niet zo sneu over verliezen, gaat het je daar alleen om?  Maar dit moet Billie idd niet doen. Ik vin et wel leuk, de 3 groten die altijd concureren. Als microsoft Nintendo overneemt, komt het de games ook niet ten goede. Ik ben geen Nintendo-fanboy maar N heeft wel altijd originele en innovatieve games!

 • Hmm.. had hierop ook al gereageerd in t forum, maar wat ik me nu pas besef is dat de concurentie dan vermindert… dat zou ik idd wel jammer vinden

 • fok gates nu echt serieus

 • Man, stress toch niet zo. Dit gaat toch nooit gebeuren zolang Nintendo arrogant blijft en consoles blijft uitbrengen.

 • Waarom is Nintendo arrogant als ze consoles uitbrengen? Ze maken al jaren consoles en nu zijn ze ineens arrogant wanneer ze consoles uit brengen. Praat toch niet alles en iedereen na.

 • waarom zo negatief, stel dat ms nintendo over neemt, zal nintendo nintendo blijve, alleen zullen ze games en een console maken in samenwerking met ms, en wat is er nou beter dan samen te werken met het grootste en rijkste bedrijf van de wereld, nintendo's game ervaring met ms geld en je hebt iets dat sony en iedereen van de markt laat verdwijnen, die 2 kunnen dan zelfs tegen EA, en daar komt bij dat ms de laatste 2 jaar hele goede titels maakt, ala halo, rallisport challenge, pgr2, top spin enz enz, en als nintendo spellen op de ms/nin console komen er dus meer toppers uit op 1 console, en dat bespaard geld en is goed voor ons, de consumenten

  Juist! ^^  @Ricoboy, praat niet zo sneu over verliezen, gaat het je daar alleen om?  Maar dit moet Billie idd niet doen. Ik vin et wel leuk, de 3 groten die altijd concureren. Als microsoft Nintendo overneemt, komt het de games ook niet ten goede. Ik ben geen Nintendo-fanboy maar N heeft wel altijd originele en innovatieve games!  Nee hoor het draait bij mij heus niet om alleen verliezen maar om de mogelijkheden die nintendo dan krijgt. Stel, je hebt alle prachtige games en slimme ideeen van Nintendo (DS, Mario, Zelda, GameBoy, enz…) en dat meng je met het geld, Live-ondersteuning, krachtige console(s) van Microsoft dan heb je een heuze mix van technologie en games waarbij je je vingers af kunt likken. En zo heeft Nintendo ook weer veeeeele games erbij die speciaal ontwikkeld worden voor de wat oudere gamer, en stevige hardware en online mogelijkheden die Nintendo weer zou kunnen versterken.

 • wat hebben wij er trouwens aan als nintendo wordt overgenomen door microsoft??? minder concurrentie leidt tot hogere prijzen (wie had de vorige prijsverlagingen ingeluidt? nintendo. wie moesten volgen? sony en microsoft) als sega nog consoles maakte, dan waren de prijzen misschien nog lager. en trouwens, je neemt een bedrijf pas over zodra hij failliet dreigt te gaan, en nintendo is zeker niet een bedrijf dat aan de rand van de afgrond staat.

 • Kan Microsoft het niet alleen af?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren