1. Nintendo wijst mogelijke overname af

Nintendo wijst mogelijke overname af

Nintendo staat niet te koop, en er zijn absoluut geen gesprekken gaande op dit gebied. Dat is de korte, maar krachtige reactie van Nintendo op een bericht dat gisteren verscheen in het Duitse Wirtschaftswoche.

Bill Gates zou volgens dat bericht een bod voorbereiden, en dit voorleggen wanneer Nintendo bereid zou zijn te verkopen. Groot aandeelhouder van Nintendo, Hiroshi Yamauchi heeft volgens een woordvoerder echter aangegeven dat hij op geen enkele wijze zijn aandelen Nintendo wil verkopen.

Volgens een Microsoft woordvoerder heeft het Duitse Wirtschaftswoche de woorden van Bill Gates verkeerd geintepreteerd. Bill Gates zou slechts zijn bewondering over het bedrijf hebben uitgesproken. De samenhang en nuancering in Gates' zinnen zijn volgens de woordvoerder verloren gegaan bij de vertaling, waardoor het verhaal een eigen leven is gaan leiden.

Persbureau Reuters meldt vandaag overigens dat het aandeel Nintendo met 3,8% is gestegen na de vermeende Microsoft interesse.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jeej..

 • Mooie truc om de koers op te vijzelen.

 • ALS de ds en revolution floppen dan is nintendo binnen de kortste xren van microsoft

 • de DS gaat zeker niet floppen, en de PSP overigens ook niet hoor, ik denk dat Microsoft hierdoor juist zijn aanhangers gaat verliezen :P, en dat hop ik ook, LOL  (en nu moet Nintendo net gaan doen alsof ze een bod willen uitbrengen op Microsoft :P, dan wordt het pas lol)

 • goh dat had ik nou niet verwacht, ik dacht dat nintendo zich zomaar liet overkopen……..niet dus

 • Tja, dit is onverwacht nieuws. Maar als het straks echt niet meer gaat (dan praat ik over 6 tot 10 jaar ofzo) dan zullen ze bij Nintendo toch na moeten gaan denken.  Ik hoop overigens dat ze nog mee kunnen concurreren totdat de hele gamesindustrie er mee ophoudt.

 • Nou dan moeten ze nog wel aardig wat 10tallen jaartjes meegaan :P… En ik vraag me af of Nintendo dat volhoudt als ze niet eens iets drastig gaan veranderen in hun achterlijke (ja srry) koppige beleid.

 • nintendo gaat tog wel down over een paar jaar… maybe 8 ofzo.. en dan wor t wel overgenomen, maar ik vin nu nintendo gewoon nintendo blijft de concurentie wel spannend dan :D met al de nieuwe consoles die er aankomen…

 • Nja… Ik wist wel dat Nintendo zo slim was om zich zelf niet te verkopen. • en nu moet Nintendo net gaan doen alsof ze een bod willen uitbrengen op Microsoft :P, dan wordt het pas lol

  Je weet hoop ik wel dat Microsoft zo'n 1000 x groter dan Nintendo is?  Het is slechts een kwestie van tijd voordat Nintendo kopje onder gaat. >:)

  Goh, ik vraag me af waarom Bill denkt dat Nintendo daar intresse in zou kunnen hebben. Of weet hij soms iets wat wij met zijn allen niet weten?

  Je zou ook het artikel goed kunnen lezen…


 • Ik denk dat niet de volgende generatie (ps3 xbox 2, revolution) maar , de generatie daarop beslissend zal zijn over toekomst van de grote 3 misschien dat sega/sammy er ooit nog bij komt.

  Ik had laatst @ kikizo.com een videointervieuw gezien waarin de onderdirecteur zei:"we zouden graag weer een nieuwe console werken maar, hiervoor is onze financiele situatie niet geschikt" misschien dat de fusie met sammy een hoop goed maakt maar, voorlopig zie ik alleen sega en sammy games geen sega/sammy.  laten we hopen dat sega/sammy 1 hoop goed maakt met hun games en ooit nog een x een console uit laten brengen (met 1 goede marketing).

  En wie weet hééél misschien heb je over 10 jaar een console van sega/nintendo de 2 bedrijven die 2 generaties lang consolewars hebben gestreden.  wie weet wat de toekomst ons te bieden heeft.
 • De enige die zwak is, is Microsoft, eerst met zon flauwe steek naar Sony op de afgelopen E3 en nu zon mogelijke actie. Gelukkig is er niks van waar. Van mij mag Microsoft oprotten uit de console wereld.

 • en jou zouden ze meteen een nekschot mogen geven.  GEEN WANKERS MEER!!!!

 • Ja microsoft is de nr3 van de drie het gaat slecht daarom kopen ze veel game bedrijven op om hun positie te versterken net als met een voetbal club als het slecht gaat gaan ze spelers kopen

  en ze hebben zoveel geld in de xbox gepompt en ze maken alleen maar verlies ik denk microsoft eerder stopt met consoles maken dan nintendo als je op reuters.com kijkt zie je dat nintendo alleen maar winst zit te maken

 • gelukkig, ik vind dat niks

 • Microsoft maakt nog steeds verlies met elke xbox die ze verkopen, en Nintendo is op de stijgende lijn die snel stijgt en Sony blijft een beetje het zelfde dus het lijkt mij wel duidelijk wie er over een paar jaar WEER op de nummer 1 komt: NINTENDO.

  Vooral met de nieuwe console/handheld/games line-up!!

 • Viel te verwachten dit, het zou me iig niet logisch geleken hebben als ze erop in waren gegaan.

 • publiciteitsstunt voor XBOX • Ja microsoft is de nr3 van de drie

  Nummer 2 know your infooo!!!

  Microsoft maakt nog steeds verlies met elke xbox die ze verkopen

  En dan wat? Als Microsoft zelf aangeeft geen winst te zullen maken met deze XBOX wat maak jij je dan druk? De verliezen die ze maken worden ruimschoots gecompenseerd door de winst van Windows.

  en Nintendo is op de stijgende lijn die snel stijgt en Sony blijft een beetje het zelfde dus het lijkt mij wel duidelijk wie er over een paar jaar WEER op de nummer 1 komt: NINTENDO.

  Pardon? Sorry maar waarom moet je hier leugens komen vertellen? Ik neem aan dat je weet dat Nintendo's marktaandeel sinds de SNES alleen maar kleiner en kleiner wordt. Dus over welke stijgende lijn heb jij het als ik vragen mag? De Cube heeft slechte 3rd party support en in Europa en vooral Amerika (belangrijkste markt) doen ze het slecht. In Japan doen ze het niet zo super slecht als de XBOX maar het is nog steeds een slechte situatie daar als je het met Sony vergelijkt. Sony domineert het meest in Japan.  Dus nogmaals welke stijgende lijn? Je bedoeld stijgende lijn van Microsoft want de kloof tussen Microsoft en Nintendo in EU en USA wordt steeds groter.  Volgende keer beter little fanboy! :D


 • Nummer 2 know your infooo!!!  Leugens!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren