1. Top Spin

Top Spin

Top Spin is op de Xbox een titel die zijn sporen reeds verdiend heeft. Het spel wist hoog te scoren en wordt via Xbox Live nog steeds veel gespeeld. Hoewel het spel al in november 2003 uitkwam is nu pas de overstap naar de PC in de maak. In september moet de PC-versie verschijnen; bijna een jaar na het origineel op de Xbox dus. Genoeg tijd om dus het een en ander grondig op de schop te nemen? Blijkbaar niet, want de preview-versie die ik had stelde flink teleur.

Vooraf vreesde ik al voor een rechtstreekse overzetting van de Xbox-versie en mijn vrees bleek gegrond. Al bij het doorbladeren van de verschillende menu’s was dat duidelijk; in de multiplayer kan de speler kiezen uit de opties ‘Xbox Live’ en ‘System Link’. Ik hoop echt dat dit in de uiteindelijke versie gecorrigeerd is, want dit is natuurlijk wel erg slordig. Het zal je verder dan ook niet verbazen dat de PC-versie van Top Spin exact dezelfde opties als de Xbox-versie kent.

Wat het tennissen zelf betreft is het ‘gevoel’ dat we kennen van de Xbox-versie ook hier terug te vinden. Dit levert, ook in de singleplayer modus, soms echt leuke slagenwisselingen op. Het spelen met het toetsenbord is overigens een stuk lastiger dan het spelen met een gamepad. Ik kreeg met het toetsenbord zelfs bijna kramp in mijn vingers; een gamepad is dus wel aanbevolen. Je kunt natuurlijk ook je eigen tennisser maken, wat ervoor zorgt dat je helemaal je eigen stijl kunt spelen. Het is positief dat dat goed werkt, maar: weer niks nieuws onder de zon.

Goed, geen nieuwe dingen dus. Dat hoeft geen probleem te zijn; Top Spin was en is op de Xbox een topper dus kan dat op de PC ook zijn. Dat zou waarschijnlijk ook zo zijn, ware het niet dat ik binnen een kwartier spelen al een handvol bugs te pakken had. Zo vielen op de ‘British Open’ de lijnen permanent weg. Mijn AI tegenstander en ik hielden zo min of meer alleen nog een grasveld met een net in het midden over. Natuurlijk kun je dan op gevoel wel doorspelen, maar de lol is er dan wel een beetje af. In de carrièremodus vielen bij een forehand training de vlakken weg die geraakt dienen te worden. Dat is natuurlijk ook een manier van een spel moeilijk maken: zorgen dat je doel niet zichtbaar is. Nu we het toch over het visuele aspect hebben: pluspunt is wel dat het er allemaal ietsje strakker en scherper uitziet dan op de Xbox, maar ook dat scheelt niet heel veel.

Kortom, ik ben niet onder de indruk van de PC-versie van Top Spin. Het is een regelrechte overzetting van de Xbox-versie en kent daarbij ook nog de nodige bugs. Uiteraard gaat het hier nog om een preview-versie, dus er kunnen nog wat fouten uitgehaald worden, maar ik heb niet de indruk dat men van plan is er grote nieuwe dingen in te stoppen. Let wel: als de bugs eruit zijn dan is het spel op zichzelf zeker geen slecht spel; het is zeer waarschijnlijk het beste tennisspel op de PC. Heb je echter de Xbox-versie al vaak genoeg gespeeld, dan hoef je hier zeker niet aan te beginnen. Tenzij je er van houdt op spellen dubbel te hebben natuurlijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • mmmmm…….de xbox versie was meesterlijk.Nou maar hopen dat Top Spin zijn naam hoog houdt wat betreft de PC versie.

 • veel gejat van Sega's Tennis 2k2 (is gewoon het beste tennis ooit) op de dreamcast :P

 • op xbox live spelen niet zo extreem veel mensen het meer hoor….

 • Nee maar toch het spel is wel heel goed…

 • de xbox versie goed maar niet zo goed en perfect als virtua tennis 2

  sommige dingen zijn gewoon niet goedin topspin zoals ze lopen als je bijv. naar het net loopt en je wilt naar links slaan je drukt dus naarlinks terwijl je A drukt dan gaat je mannetje naar links(ik hoop het te begrijpen is) en de lobjes gaan gewoon te gemakkelijk die riskshots moeten ook weg das niet realistisch als ik 220 km sla dan kan je hem gewoon met riskshot terug rammen das niet realistisch en ze moeten dat balkje weghalen als je een dropshot doet dan weet de tegenstander als je multiplayer speelt hij doet een dropshot in het echt camoufleren de tennissers het als ze deze dingen veranderen dan word hij even goed als virtua tennis 2

 • Bullshit…top spin is de beste tennis game ooit.Geen duscussie's over mogelijk.

 • TOP SPIN IS THE BOMB!!!

 • @ grey je moet niet zo grappig doen man.

  playstaion 2 online nee dat is cool ^-^  top spin is best cool alleen ze moeten eens ophouden zoveel te poorten

  laat elke console toch zijn exlusieve titels behouden.


 • Tennis 2k2 (aha virtua tennis 2) is da bom  zitten niet van die rare foutjes net als topspin

  ik speel het nog steeds op me zwarte DC(jaja de japanse R4 dc de laaste serie die sega gemaakt heeft) met paar vrienden of me buurmeisje :D • topspin is echt een vet spel, maar op de pc hoef ik het niet te hebben .

 • De genoemde bugs zijn er bij de uiteindelijke versie wel uit denk ik. wel jammer. Zo blijft er geen game XBOX exclusive

 • PS2 versie mag ook wel…:)

 • nou vindt ik het van dit spel niet zo erg (dat poorten), maar ze moeten wel van HALO/HALO2 afblijven!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren