1. DJ - Decks & FX

DJ - Decks & FX

Als we Sony ergens dankbaar voor mogen zijn, dan is het hun liefde voor innovatie. Eye Toy en Singstar zijn daar een goed voorbeeld van. En nu proberen ze de DJ uit de speler te halen met het spel DJ - Decks & FX.

DJ - Decks & FX is eigenlijk geen spel. Het is een virtuele draaitafel, die doormiddel van de controller wordt bestuurd. Als speler kun je twee verschillende nummers tegelijk draaien, die je dan al mixend tot een mooi geheel kunt maken.

Tevens kunnen er allemaal geluidseffecten toegekend worden. Zo kun je kleine stukjes van een bepaald liedje opnemen, om die daarna tijdens het draaien in te zetten. Maar de belangrijkste functie is het gebruik van de USB (Socom) headset, waardoor jij als DJ de tweede plaat kan horen, terwijl het 'publiek' alleen de eerste plaat hoort. Hierdoor kunnen de platen beter aan elkaar gemixt worden.

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar is het dat ook? Nou, na een demo gespeeld te hebben, moet ik zeggen dat dit niet de nieuwe Singstar of Eyetoy is. Het drietal nummers (de uiteindelijke versie krijgt er zestig) die op de demo te vinden waren, daar was niks mis mee. Tevens zijn er genoeg mogelijkheden om een leuk nummer aan elkaar te mixen. Het probleem zit hem meer in de bediening. De virtuele draaitafel is verdeelt over een aantal zones. Het schakelen tussen deze zones gaat erg langzaam, zodat een goede mix zeer lastig te maken is.

Verder zet ik mijn vraagtekens bij hoe lang dit leuk blijft. Want om nou uren in je eentje naar een digitaal draaibord te staren en wat proberen te mixen, lijkt mij niet al te leuk. Sony heeft daarom ook een party-mode toegevoegd, zodat er met vrienden gespeeld kan worden. Maar zonder de tutorial door te hebben gelopen, weet je niet wat je doet. Kortom, er zal eerst flink wat geoefend moeten worden voordat je er plezier mee hebt.

We wachten nog even af totdat we het volledig product in onze handen krijgen, maar zoals het er nu naar uit ziet zal het in ieder geval geen nieuwe Singstar of Eye Toy worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • alsof singstar en eyetoy zo goed waren :P

 • Ik vond singstar en eyetoy wel leuk alleen veel te kort. Dit produkt hier boven lijkt me minder, ik hou het liever bij men echte draaitafels. die zijn 10x beter. Maar misschien leuk voor een ander

 • dit lijkt me wel vet!

 • Natuurlijk kan dit niet tegen echte draaitafels op. Maar goed het kan best een leuke game worden. In de final version zal zeker wel een tutorial aanwezig zijn. Toch wel grappig dat scee zich hieraan waagt om zo'n spel op de markt te brengen. Ik zou zeggen laat ze maar meer met dit soort titels komen. Want er zijn zeker mensen die dit leuk vinden(ik denk ook een hoop niet, maar dat geeft niks).

 • In de demo zit ook een tutorial. Maar om nou drie van je vrienden die te laten doorlopen alvorens aan de slag te gaan… nee

 • @Jaylee:

  Oops sorry verkeerd gelezen(stom stom stom zal niet meer gebeuren).  @Persoon zonder nick, maar alleen ip :P

  Waarom toch gelijk zo afgeven op het spel. Je hebt het nog niet gespeeld, dus je weet ook niet waar je het over hebt. Ik ben met je eens dat er goede DJ pc software is, en dit zal denk ik ook wel beter werken dan op een console. Maar wie weet gaat het spel wel online(zal wel niet :\). En sony probeert het toch een nieuw en redelijk orgineel spel op de console te brengen, en dat is goed! Hoe slecht het spel ook wordt ;)


 • spijker op de kop, grey2!

  Dat er trouwens nog steeds mensen zijn die Fifa beter vinden dan PES, gaat mijn pet te boven eerlijk gezegd…maar goed, over innovatief gesproken…..het DJ spel is ook compattible met de eyetoy….je ziet dan jezelf voor de draaitafels staan en je kunt dus me je handen scratchen enzo…..als dat niet innovatief is, dan weet ik het niet meer….

 • lijkt wel lollig…als je je verveeld

 • vind het niet echt innovatief, dit is pas leuk als je zelf nummer kan gebruike en niet 60 die er al op staan :S en dan nog is het waarschijnlijk crap……..hoe innovatief het ook is er lijkt me geen moer aan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren