1. Need for Speed Underground 2

Need for Speed Underground 2

Racegame fans opgelet! Tot en met donderdag brengt InsideGamer elke dag een impressie over een racespel dat binnenkort uitkomt en tot nog toe niet veel aandacht heeft gehad. Vandaag beginnen we met Need for Speed Underground 2.

Need for Speed Underground bracht, toen het spel net uit was, vernieuwing in de wereld van racesimulatie. Niet eerder werd straatracen zo goed en doeltreffend gesimuleerd als in dat spel. Hoewel je vraagtekens kunt zetten bij hoe realistisch het spel was, is het wel een feit dat het spel grondlegger is voor een redelijk aantal vergelijkbare titels. Zo zullen in de nabije toekomst onder andere Juiced en Street Racing Syndicate het licht zien. Electronic Arts blijft niet achter: in november zal Need for Speed Underground 2 de concurrentie met de nieuwelingen aangaan.

Het grootste verschil tussen Need for Speed Underground 2 en diens voorganger is het free-roaming element in deel 2. In plaats van direct in een race te zitten zul je nu dus door te stad heen moeten rijden op zoek naar plaatsen om je rijkunsten te vertonen in uitdagingen, races en dergelijke. De stad is verdeeld in verschillende districten, variërend van de buitenste industriegebieden tot downtown tussen de kantoorgebouwen. Je kunt al rijdend door de stad races vinden, maar je kunt ook je PDA (dat ding waarop je in deel 1 al je nieuws binnen kreeg) in de gaten houden voor de heetste tips over waar de interessante races zijn.

Als je door de stad rijdt, bevind je je tussen normaal verkeer en tussen getunede auto’s. Door dergelijke auto’s lang genoeg te volgen kun je een uitdaging uitlokken. Er volgt dan een race door de straten waarbij het de bedoeling is minstens 300 meter voorsprong te krijgen op je tegenstander. Dit klinkt makkelijk, maar de EA Black Box ontwikkelaars waren bij het testen met dergelijke races soms meer dan 20 minuten bezig. Deze races zijn echter niet verplicht. Je kunt, wanneer je door de stad rijdt, ook een soort paarse ring tegenkomen. Deze ring geeft een startpunt van een ‘normale’ race aan, zoals we die kennen uit het eerste deel. Je hoeft echter niet alle (150) races te rijden om het spel uit te spelen. Als je een bepaald soort race niet leuk vindt, kun je die permanent overslaan; het spel gaat alsnog verder.

Het tunen van je auto is in dit deel nog belangrijker geworden. Er zijn meer onderdelen en meer mogelijkheden. Zo kun je nu bijvoorbeeld zelf je motor tunen. Je kunt de onderdelen kopen in een van de twintig winkels die de stad rijk is. De auto’s zullen weer op veel verschillende plaatsen aanpasbaar zijn, te weten de bekende onderdelen die in deel één al vervangbaar waren en dus (onder andere) de motor als nieuwigheidje. In totaal kun je met alle verschillende onderdelen ongeveer 70 miljard combinaties maken. Er zijn ongeveer 30 verschillende auto’s in het spel. Welke dat zijn is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen alle auto’s uit deel één erin zitten met enkele toevoegingen daarbij.

Een leuk extraatje is dat Brooke Burke, een Amerikaans model en presentatrice van het feestprogramma ‘Wild On’, een rol speelt in het verhaal. Zij speelt ‘Rachel’, een graag geziene chick die straatraces organiseert. Zij zal de speler ook helpen de top te bereiken. Need for Speed Underground 2 zal op alle platformen, minus de GameCube, online gaan. Hoe het online aspect uitgewerkt zal gaan worden is nog niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat Need for Speed Underground 2 de lijn van deel één met gemak zal doortrekken. De fans van het origineel zullen naar alle waarschijnlijkheid smullen van dit tweede deel. De concurrentie mag erg zijn best doen, want Electronic Arts slaat in november in ieder geval goed terug met Need for Speed Underground 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • BESTE ARCADE RACER!!!!

 • deel 2 wordt echt vet laat ik deel 1 links liggen want deel 2 wordt better

 • Ook niks voor mij. Dat free-roaming element is wel een erg goede vernieuwing. Ben onder de indruk van EA, ben ik in ieder geval niet gewend van die uitbuiters. Nu nog kijken of het echt wel zo 'zwaar vet' wordt als beweerd wordt.

 • hopen dat de wegen niet zo krap zijn als deel 1 :(  Beste Arcade Racer? laat me niet lache :)

  Daytona usa op de Dreamcast het beste arcade racer

  samen met Gran Turismo3 (het arcade gedeelte) :P


 • maar deze lijkt mee ook wel leuk

 • Wish come true;)

 • NFSU had ook maar 10 fps ofzo… ;)

 • Het gaat dus veel meer op een race carriere lijken.  GTA samen met NFSU wordt NFSU 2!

 • het was wel leuk geweest als je met je auto schade kan rijden, maar aan de plaatjes te zien heeft dit spel het ook niet. maarja welke nfstitel had dat wel…

 • nfs:u was toch goed speelbaar dus , maar de 2de is toch welkom

 • NFSU2 zal ik zeker wel kopen als er goede recenties uitkomen van dit spel maar ik kijk liever uit naar Juiced en Forza(laatste alleen voor de XBOX)

 • verklaar me voor gek maar ik had hier eigenlijk meer van verw8

 • Heeft de GC-versie nog extra's ter compensatie van het missen van de online mogelijkheden? of doen ze de prijs wat lager? of doen ze helemaal niks ter compensatie?

 • kewl

 • nice nice nice nice nice ! IK GA UM HALUHH!!!!

 • :D

 • Dit spel wordt HEEL erg vet. Ik heb wat trailers bekeken en de GFX is goed, de auto's zijn mooi/goed, lekker geluid —> prachtig diep geronk, echt vette getunede bakken. Ik denk dat ik deze eerder ga halen dan Juiced en SRS laat ik helemaal links liggen, das meer een illegale huifkar-race

 • dat idee van die stad spreekt mij wel aan… ik kijk nog wel als hij eenmaal uit is

 • nfsu 2 rulezz het is het beste race spel!

 • Mijn wensen zijn verhoord ik dacht al die hele tijd waarom een raceje kiezen als je ook een race kan veroorzaken in een echte stad!

  Wil nog wel even kwijt dat ze die normale auto's wel wat mooier mochten maken die zijn namelijk zeer lelijk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren