1. De bekende weg deel 2!

De bekende weg deel 2!

De bekende weg deel 1

…volgde er een harde knal. Wat daarna gebeurde kan ik mij niet meer herinneren, het was gewoon allemaal zwart. Langzaam, maar zeker opende ik mijn ogen en zag iets heel anders dan dat ik had verwacht. Ik lag in een bos, maar dat was helemaal niet mogelijk, want alle bossen op aarde waren verdwenen. Er vlogen vele gedachtes door mijn hoofd, maar die ene over de dood sprong er ver boven uit. Het kon toch niet waar zijn.

Ik stond langzaam op en begon maar wat in het wild te gaan lopen. Zeker een paar uur later zag ik een van de bosjes ritselen. Ik rende zo hard mogelijk naar het bosje toe en zag tot mijn grote verbazing geen bosjesman, het was vele male erger. Het was Lugi! Ik kon mijn ogen niet geloven, het moest gewoon niet echt zijn, maar dat was het wel. Ik vroeg hem wat dit is. Hij zei iets vaags over een matrix en een ring, maar ik was afgeleid. In onderbrak hem door te vragen wie er in dat immens grote kasteel woonde. ‘Koning Mario natuurlijk’, antwoordde hij verzekerd.

Dus we gingen naar het kasteel van Mario, toen we daar aankwamen merkte ik al dat het er immens druk was, maar dat was niet alles, het was nog veel en veel drukker met allerlei gamepersonages die de geschiedenis heeft gekend. Ondanks dat het zo druk was wisten we ons toch aardig naar voor te wrikken. Toen gebeurde het, Mario verscheen op het grote podium.

Hij vertelde ons allen dat het slecht ging met het rijk. Iedereen wist blijkbaar waar het over ging, behalve moi, dus ik stond op en vroeg de volgende vraag volluit: ‘Maar waarom gaat het dan zo slecht?’ Mario antwoordde stijlvol door te zeggen dat ze allemaal in de vergetelheid zijn geraakt door een spel, dat spel regeerde over alle andere spel. De naam van het spel was World of Warcraft deel drie.

Ikzelf was zeer geschokt. Mario sprak verder over dingen zoals nooit de hoop opgeven en in jezelf geloven. Toch was er nog een vraag waar ik dolgraag een antwoord op wilde. Dus vroeg ik Mario: ‘Bent u een homofiel?’ Hier moest hij lang over nadenken, uiteindelijk zei hij…

Dit artikel delen

Over de auteur