1. FIFA Street (2012) (PS3)

FIFA Street (2012) (PS3)

FIFA Street is terug! Maar het is anders dan anders, geen EA Sports BIG productie, maar een eindproduct van EA Sports.

Natuurlijk zijn er dan hoge verwachtingen, EA Sports heeft namelijk een reputatie om hoog te houden. En eindelijk is het iets anders dan die cartoon-achtige figuren die allerlei trucjes doen: Het was bij EA Sports BIG blijkbaar nodig om een arcade-achtig spel te maken.

Maar nu is er eindelijk een FIFA Street met een speciale doelgroep: Mensen die lekker willen voetballen, maar daarintegen ook wel eens een mooie panna bij de tegenstander willen maken. En met spelers die echt goed lijken, met bewegingen die echt goed lijken e.a zeer grote verbeteringen tegenover de producties van EA Sports BIG.

De invloed van FIFA 12 is erg goed te merken in de gameplay: Zelfde bewegingen, Player Impact Engine, Precision Dribbling, én natuurlijk de vreugdedansjes. Wat op zichzelf wel jammer is vergeleken met FIFA 12 is dat je niet de vrijheid hebt om zelf rond te lopen en je tegenstander te vernederen met een dubbele achterwaardse salto na een doelpunt. Computer beslist!

De standaard modis:

5-A-Side: Leuk voor de mensen die goals kiezen boven trucjes, maar het is natuurlijk zoiets als een gewone wedstrijd bij FIFA, niet speciaal, maar wel goed voor leuke potjes. Deze westrijden zijn óf getimed óf er moet een bepaald aantal goals gemaakt worden.

Panna Rules: een leuk onderdeel waarbij het écht om de trucjes gaat: Je verdiend er punten mee, maar die punten worden pas erbij geteld als je een doelpunt maakt bij de tegenstander, doet de tegenstander dat bij jou, ben je je punten kwijt. Bij Panna Rules heb je extra kleine goals en je speelt 2v2: Géén keeper.

Last Man Standing: Voor EA was het "gewoon" een leuk extra onderdeeltje, maar het is IMMENS populair, het zit ook erg goed in elkaar. Je speelt 4v4 (geen keeper), de speler die scoort gaat eruit, dan wordt het dus bijv. 3v4. Ben je al je spelers kwijt? Winst! Het is een erg leuk en vooral vernieuwend onderdeel.

Futsal: Ook een erg leuke vernieuwing: Zaalvoetbal! Geen muren, dus intrappen en corners zijn er ook bij. Maar "helaas" ook overtredingen, wat opzich heel erg Anti-FIFA Street is, maar wel een leuke toevoeging aan het geheel.

Custom Match: Natuurlijk ontbreekt dit ook niet, gewoon zelf kiezen hoe jou ultieme wedstrijd eruit moet zien!

World Tour

Het sterkste punt van FIFA Street. Je begint zelf een team, waarmee je de hele wereld over trekt om in allerlei events en toernooien deel te nemen. Je begint met een groepje "vrienden" dat samen een potje gaat straatvoetballen, dan blijkt dat er een toernooitje is, gaat je team daar natuurlijk aan meedoen. En dan wordt het allemaal steeds moeilijker en internationaler. Het verhaal is natuurlijk zo cliché als maar kan, en heel veel toevoeging heeft World Tour nou ook weer niet, dus biedt het wat te weinig extra's om er echt een goede speciale modi van te maken

Graphics

De graphics zijn goed, maar bevatten wel een aantal buggs: Trucjes worden niet goed geregistreerd i.c.m. de bal waardoor spelers wel eens de bal missen, maar met hun superkrachten blijkbaar hem wel spelen. De stadia zijn afwisselend, van basketballveld tot voetbalkooi en van parkeerplaats tot een mobiel stadion, er zijn voor elk onderdeel meerdere stadia beschikbaar. Wat ook wel erg leuk is, is natuurlijk het mobiele stadion van Amsterdam: Op de Dam met zo'n ontzettend plat Amsterdamse omroeper die ipv heeft gewoon hebt zegt.

Sfeer

Wat FIFA natuurlijk als de beste kan is sfeer, en mede dankzij de mensen en spelers die nog wel eens wat naar elkaar roepen en natuurlijk onze vriend de omroeper, is de sfeer weer om je vingers bij af te likken: Er zit gewoon duidelijk een groot verschil tussen een parkeerplaats en een voetbalkooi enz.

Teams

De Teams selectie bestaat uit landen, clubs en speciale teams. Géén Nederlandse competitie, maar velen zullen het met mij eens zijn als ik zeg dat ik nou niet per se met Rangelo Janga van Excelsior een panna wil maken...

Conclusie en beoordeling

FIFA Street is een prima eindproduct van EA Sports, maar het bied toch wat te weinig om er 60 euro voor uit te geven. Je zou toch eerder verwachten dat dit een DLC of een game van 30 of 40 euro zou zijn. Dit wil niet zeggen dat het geen goede game is, sterker nog: Het is een erg leuke game!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • FIFA Street is eindelijk geen arcade-spel meer
 • Leuke nieuwe modi zoals Last Man Standing en Futsal
 • Sfeer is weer geweldig
 • Besturing speelt lekker
 • Minpunten
 • Teveel buggs i.c.m. Player Impact Engine
 • World Tour is niet bijzonder leuk
 • Prijs is te hoog

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eén mix van diverse MMO's ?.  Zit net eens wat screenshots te bekijken. Waar onder ook de 'character creation'. Doet me meteen denken aan Aion en Lineage..

 • Wat foto's en movies van gezien moet me te veel aan AoC denken erg slecht en weinig kleding en het straalt gewoon saaiheid uit voor my.

 • de CBT was vet, dus de Open Beta ga ik ook proberen

 • Damn na 5 minuten spelen had ik er al weer genoeg van. Wat een schijt game.

 • Nou ik ga geen MMO spelen al ziet dat plaatje hierboven er wel erg stoer uit :P

 • Pas

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren