1. NBA 2K12 (PS3)

NBA 2K12 (PS3)

Na een lange tijd gewacht moeten hebben is het weer zover. NBA2K12 de basketbalgame is uitgekomen op 1 oktober en is uitgebracht door 2K Sports.

Het is een prachtige game geworden, maar hij is niet beter geworden dan zijn vorige deel. De game liep mij veel stress op tijdens het spelen, terwijl ik dat nooit heb tijdens een game spelen. Het ziet er wel beter uit dan de vorige deel, alleen de gezichten zijn wat raarder. Misschien moeten ze een voorbeeld nemen aan L.A. Noire.

NBA Greatest Mode

Het vorige deel van NBA draaide echt om Michael Jordan. Het gaf de kick, want je stond in zijn schoenen. Je moest zijn onmogelijke challenges halen en dat viel in de smaak. Daarom hebben ze bij NBA2K12 er meer legendes bij gedaan, om meer van die kick te krijgen. Alleen zijn het nu geen challenges, maar gewoon matches. Je speelt een match tegen een van de legendes, win je hem dan unlock je zijn team en die van jou, maar verlies je dan staat hij gewoon nog op locked. Hier zie je een paar voorbeelden van die Legendes: Larry Bird, Michael Jordan, Magic Johnson, Karl Malone en meer. Het zijn 15 legendes waar je mee kunt spelen. Naar mate je dit veel begint te doen gaat het irriteren. Het lijkt net of dat je aan het spelen bent, om maar te spelen .

My Player

My player is net zo iets als bij fifa: Virtuele Prof. Maar alleen hier verloopt dat net een stukje anders. Bij het vorige deel moest je een eigen speler maken en heel veel jeugd wedstrijden spelen. Dat was niet leuk voor het spel verloop. Nou speel je een wedstrijd en dan krijg je meteen een interview van drie teams. Het kunnen iedere keer andere drie teams zijn die je interviewen. Die teams worden gekozen, door hoe jij de wedstrijd hebt gespeeld. Ze stellen vragen en jij kunt daar op antwoorden. Je kunt ze opschepperig, bazig, arrogant, bescheiden en op nog veel manieren reageren. Maar pas op hoe je antwoord, het heeft effect. Stel je voor De Charlotte Bobcats vragen of ik geintresseerd ben en ik zeg nee en ik wil later daardoor getransfeerd worden dan gaat dat moeilijker. Maar ook andere dingen kunnen effect hebben op hoe je reageerd. Je begint eerst als bankwarmer, als je veel matches speelt kun je als basis beginnen. Maar dat hangt ervan af hoe goed je speelt. Speel je als schobbejak, dan zal je nooit in de basis komen, maar speel je als een legende dan zou dat eventueel kunnen. Na iedere wedstrijd krijg je een pers conference, dan kun je ook op verschillende manieren reageren. Het heeft veel effect voor later maar ook voor je team. Je hebt drie dingen die je in de gaten moet houden. Populariteit, Teamgeest en wereldwijd. Deze dingen kun je vergelijken met procenten. Je moet het goede antwoord kiezen op de vraag die je wordt gesteld tijdens de pers confrence. Dan kan je stand gelijk blijven van de : Populariteit, Teamgeest en Wereldwijd. Soms gaat hij omlaag en soms stijgt hij. Je populariteit is zeer belangerijk om aan de top te komen. Als je veel wil opvallen is dat belangrijk om omhoog te krijgen in procenten. Teamgeest is zeer belangrijk voor de wedstrijden. Is jou teamgeest hoog dan zullen je wedstrijden lekkerder lopen en je zal meer de bal krijgen. Wereldwijd is belangrijk, als je op de voorkant van Magzines veel staan, of veel wil opvallen, deze kun je combineren met Populariteit. Je kan niet van te voren zien of een van deze standen omhoog of omlaag gaat voordat je de vraag beantwoordt. Je krijgt een vraag per pers confrence. Iedere wedstrijd krijg je match bonus en je kunt objective voltooien zo kan je rating hoger worden, maar ook kan dat met drills. Drills zijn type trainingen.

Online

Online is niet veel veranderdt. Eigenlijk helemaal niks. Maar wat houdt NBA online in. 1 tegen 1. Toernooi, en match up. Tijdens match up ben je een speler een speel je met een heel team. 5 tegen 5. Ik raad deze match niet aan, veel mensen leaven al gauw.

Technishe onderbouw

De technishe onderbouw is niet zo goed. Vrijen worpen, en halftimes kun je niet door skipen. De Computer schiet altijd raak. Gamersliders kloppen maar voor 90%. Computer houdt onmogelijke passes tegen. Bijvoorbeeld hij krijgt een pas van uit de rug en hij kijkt naar voren, en hij heeft het niet in de gaten dan kan hij hem toch blokken. Computer loopt langs je en de bal valt al uit je hand. Deze dingen voorzorgen de stress. Het is daarom niet makkelijk te spelen voor de nieuwe -- ling.

Sfeer

Dit is belangrijk in een game sfeer. NBA had al een groot sfeer gehalte, maar nu is hij nog groter.

Het publiek laat zich goed horen wanneer het men naar de zin heeft, of wanneer men een prachtige actie heeft gezien. Het joelt mee tot de laatste paar seconde. De commentator is het meest verbeterd. De commentator zegt niet zoals bij fifa standaard zinnen. Dirk Kuyt is niet precies genoeg. Een kind kan de was doen etc. Bij NBA2K12 vertellen ze over vroeger en over de vaardigheden van de spelers en tegelijkertijd ook over de match zelf.

Nu maar wachten op NBA2K13

Conclusie en beoordeling

De game is technish niet goed, maar dat maakt niks uit de sfeer is goed en de commentatoren zijn heerlijk om naar te luisteren. Dat maakt de game ook zo lekker om te spelen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Verbeterde My Player
 • NBA Greatest Mode
 • Online ( ondanks er niks verbeterd is)
 • Minpunten
 • Technishe onderbouw niet goed
 • Gamersliders maar 90% goed
 • Rare gzichten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Te grote voeten maar anders had ik alsnog niet mee gedaan. Het is gewoon niet iets waar ik in zou lopen :P

 • Zijn meerdere antwoorden ook mogelijk? :-)

 • Haha ik heb maar 47 dus dat zal er niet in zitten.

 • jeetje, dan verwachten jullie dat er alleen maar kinderstappertjes over de vloer komen op insidegamer…  Ik schat dat 80% van de mensen die reageren 42 of groter hebben. Met mijn maat 45 kom ik er ook niet in en er zijn zat mensen met nog grotere sandalen schat ik zo.  Maaaaar mijn antwoord is 45 en dan geef ik graag maat 39 aan mijn vriendin ;)


 • Niet echt mijn stijl schoenen, nog afgezien van mijn maat die welgeteld één te groot is. xD

 • Ik zou er nét niet inpassen.

  Succes iedereen met kleinere voeten! :P

 • Je weet wat ze zeggen van mannen met grote voeten ^^

 • Die hebben grote sokken :7

 • lol, had me antwoord al verstuurd voordat ik goed gelezen had dat ze maar tot maat 42 gaan :D

 • ik heb 41 yippie

 • Mooie schoenen :D

  Gelukkig heb ik maar 41.

 • Je weet wat ze zeggen van mannen met grote voeten ^^

  Grote voeten grote schoenen?  Anywayz ik heb ook maat kano (47), dus ik pas dit keer. Bovendien heb ik liever wat stijlvollere schoenen.  Het schiet me opeens binnen dat we binnenkort weer al die prijsvragen krijgen in de kerstperiode, ik hoop dat ik wat ga winnen! • volgens mij is er inderdaar redlijk groot win percentage omdat veel mensen wegens een (waarschijnlijk) te grote maat niet mee kunnen doen. Kheb zelf 46 :D

 • Ik vind ze ook best wel mooi :) Ik heb meegedaan.. anders zal ik nieuwe schoenen moeten kopen.

 • @OwningTuup:

  Sommige mensen zullen wel liegen over hun maat om ze te krijgen. Gewoon om ze te verkopen ofzo.

 • mooie schoenen allen te klein

  heb denk de grootste voeten van inside namelijk maat 48 1/2 (A)

 • Toevallig moet ik nieuwe schoenen kopen. Nu maar hopen dat ik het antwoord op de vraag goed heb. Mijn maat 41 is volgens mij niet zo groot als ik naar die 48,5 boven mij kijk o.0

 • Maatje 45 dus deze moet ik helaas laten schieten…

 • Ik wil wel :D

 • Nikies zijn veel mooier :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren