1. Vind ik leuk: nieuwe DLC voor ArmA 2 aangekondigd!

Vind ik leuk: nieuwe DLC voor ArmA 2 aangekondigd!

EDIT: Ik zie dat InsideGamer hier reeds over heeft gerapporteerd, maar ik wilde toch nog even mijn enthousiasme ventileren over dit heugelijke nieuws. :)

Kijk, zo hoort het. ArmA 3 staat al voor de deur, maar ontwikkelaar Bohemia Interactive gaat toch door met het toevoegen van nieuw materiaal aan het toch al vrij content-rijke ArmA 2. Dit tweede deel in de serie militaire simulators kreeg eerder al een gigantische uitbreiding in de vorm van Operation Arrowhead, waarna nog eens de ook niet misselijke DLCs getiteld British Armed Forces en Private Military Company beschikbaar werden gemaakt. Voor het derde kwartaal van 2012 staat nu ook het kersverse Army of the Czech Republic gepland.

De keuze voor het toevoegen van het Tsjechische leger is niet toevallig: het land is namelijk de thuisbasis van Bohemia Interactive, ontwikkelaar én uitgever van de ArmA-reeks, die haar wortels vindt in Operation Flashpoint uit 2001. De nieuwe DLC bevat niet alleen nieuwe eenheden, maar ook het bijbehorende Tsjechische wapentuig en zelfs voertuigen. Ook is er een hele nieuwe campagne bij het pakket inbegrepen, alsmede aparte scenario's, waarmee Army of the Czech Republic in totaal goed is voor 15 extra missies. Als klap op de vuurpijl krijgt de speler ook nog twee geheel nieuwe eilanden op te verkennen, Brystrica en Bukovina, die allebei een zomerse sfeer zullen hebben.

Om de DLC te kunnen spelen, moet je echter wel de versie ArmA 2: Combined Operations hebben, dat bestaat uit zowel het originele spel ArmA 2 als de uitbreiding Operation Arrowhead. En als we af mogen gaan op voorgaande toevoegingen, zal de nieuwe DLC waarschijnlijk tegelijk worden uitgebracht met een nieuwe patch, iets wat natuurlijk altijd welkom is in een gigantisch en daardoor vrij instabiel sandboxspel als ArmA 2.

ArmA 2: Army of the Czech Republic komt dus in het derde kwartaal van 2012 uit en is vanaf nu voor 10 euro voor te bestellen op de webwinkel van Bohemia.

Bron van de info en de afbeelding: de officiële website van Bohemia Interactive.

Dit artikel delen

Over de auteur