1. Fallout: New Vegas DLC Recensie - Honest Hearts

Fallout: New Vegas DLC Recensie - Honest Hearts

Hallo daar! Heb je mijn recensie van Fallout: New Vegas al gelezen? Zo niet, doe dat dan eerst.

http://www.insidegamer.nl/community/recensies/28037/fallout-new-vegas-pc-3

---------------------------------------------------------------------

Rond de tijd dat het tweede DLC pakket van New Vegas uitkwam, waren de meeste spelers waarschijnlijk al een tijdje klaar met New Vegas, maar toch bracht Obsidian stug nog Honest Hearts, de tweede DLC in het vier-DLC plan van New Vegas, uit. In deze uitbreiding zou DeCourier kennis maken met een legendarische legaat van Caesar’s Legion. Is de uitbreiding de reputatie van deze Burned Man waard of vernietigt het de legende?

In Honest Hearts laat je de Mojave Wasteland achter je en reis je met een karavaan af naar Utah, naar de vallei van Zion. Hier is het niet allemaal pluis, want al bij aankomst in Utah wordt de hele karavaan, behalve jij uiteraard, uitgemoord door een stam genaamd de White Legs die de vallei terroriseren. Gelukkig ontmoet je een vriendelijke tribal genaamd Follows-Chalk die je leidt naar zijn stam die wordt geleid door een karakter waarvan je waarschijnlijk hebt gehoord in Fallout: New Vegas. Zijn stam wordt namelijk geleid door Joshua Graham, een voormalige legaat in Caesar’s Legion die na het verlies van de eerste strijd om de Hoover Dam in de fik was gestoken en in de Grand Canyon was gegooid. Samen met Graham probeer je vervolgens vrede te brengen in Zion.

Persoonlijk vond ik het verhaal in deze specifieke uitbreiding minder dan in Dead Money. Joshua Graham is wel heel tof, maar je komt hem helaas veel te weinig tegen in de main storyline. Daarnaast zijn de meeste quests in deze uitbreiding simpele fetch-quests. Je wordt opgedragen om een bepaald item ergens te halen en zodra je terug komt, moet je weer een nieuw item ergens anders vandaan halen en met maar twee side quests is het qua pure missiecontent een teleurstellende uitbreiding.

Nee, de kracht van deze uitbreiding moet ergens anders gezocht worden, namelijk in de vallei zelf. Zion verschilt qua opzet compleet van wat we tot nu toe hebben gezien in de 3D-Fallout games en doet nog het meest denken aan de beginlocatie van Fallout 2. Zion is namelijk een grote uitgestrekte vallei, vrijwel untouched door de atoombommen. Hier en daar vind je enkele overblijfselen van de oude wereld zoals een gecrashte schoolbus vol kinderen en verlaten kampeerlocaties, maar over het algemeen lijkt het een totaal andere wereld. Daarnaast zijn er meer dan genoeg grotten in Zion om te verkennen, wat ook weer met wat leuke backstory komt van een soldaat die op vakantie was in Zion en door de oorlog en de bommen vast zat in de vallei. Tevens leidt deze speurtocht naar alle grotten waarin hij heeft huisgehouden uiteindelijk tot een hele leuke wapens en kleren.

Echter, daarbuiten valt de vallei van Zion een beetje tegen vanwege het feit dat het toch nog best leeg is. Je vindt in de vallei vooral beesten (waaronder de Yao Guai, die mensen misschien nog wel kennen van Fallout 3) en af en toe kleine groepjes White Legs, maar nooit had ik het idee dat hier stammen met elkaar aan het vechten waren over land. Dit is uiteraard een beetje jammer, want de uitgestrekte landschappen en heuvels van Zion hadden zich best kunnen lenen voor wat interessante gevechten. Alle menselijke vijanden lijken wel gescript, een gevoel dat het sterkst naar voren kwam toen ik een aantal White Legs kampen tegenkwam zonder White Legs. Die verschenen daar pas zodra ik de desbetreffende quest actief had.

Conclusie

Honest Hearts is beter dan Dead Money, maar nog steeds niet heel sterk. Het verhaal is een stuk minder interessant dan die van Dead Money, maar de gameplay van het hoofdspel blijft in tegenstelling tot die uitbreiding wel in stand. Daarnaast is de nieuwe speelwereld uniek ten opzichte van wat we eerder hadden en is het leuk om de grotten en verborgen items en verhalen te ontdekken. Jammer alleen dat de wereld vaak zo leeg aanvoelt en dat alles sterk gescript lijkt te zijn.

Cijfer

7.5

Pluspunten

- Zion is een unieke setting

- Joshua Graham

- Exploratie is tof

Minpunten

- Verhaal valt tegen

- Wereld voelt vaak leeg aan

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla