1. Doom 3 launchparty

Doom 3 launchparty

De langverwachte release van Doom 3 heeft dan eindelijk in ons kikkerlandje plaatsgevonden. Vanaf vandaag is het spel officieel te koop (bij een enkele winkel gister al) voor zo’n € 59,99. Voorafgaand was woensdag in de Fame Music Megastore te Amsterdam een launchparty waar het spel te spelen was en voor het eerst gekocht kon worden. Vol verwachting namen we een kijkje in de uit drie verdiepingen bestaande winkel. Plaats voor 400 man zou er zijn, maar uiteindelijk moesten we het doen met acht pc’s waar Doom 3 kon worden gespeeld. In een benauwde ruimte van zo’n 5 bij 5 meter moesten we ons staande mengen tussen de media en een enkele trouwe PU fan.

Bij aankomst stond er al een kleine rij personen voor de deur te wachten. Zelfs de beloofde PU-gangers (inclusief Skate) hadden het voor elkaar gekregen om bij de lancering van dit ‘grote’ spel op tijd te komen. Deze tijd leek achteraf echter een beetje verspild, want van een presentatie was bar weinig te merken.

Door tien procent korting op Doom 3 te geven hoopte Fame Music nog een leuke omzet te draaien. Het leek er echter op dat de prijs eerst tien procent was opgeprijsd; het stickertje gaf €59,99 aan, wat mij doet denken aan de prijs van een spelcomputer-spel. Achteraf bleek het spel overal dit prijskaartje te dragen, een ietwat absurde prijs voor een PC-spel als je het mij vraagt. Voor zover wij het hebben kunnen zien werden er ook niet wonderbaarlijk veel exemplaren verkocht. Dit heeft Fame Music dus ook een beetje aan zichzelf te danken. Naast de mogelijkheid om met acht man via een LAN tegen elkaar te spelen, (en ergens afgelegen één PC om die singleplayer te bekijken) viel er verder niks te beleven. En voor meer dan vijftig euro wil je toch graag weten wat het spel te bieden heeft.

Dat Doom 3 er prachtig uitziet is bij iedereen wel bekend. Zelfs op de PC’s die in de winkel aanwezig waren zag het er nog goed uit, al liep het spel niet helemaal soepel. Een beetje slordig als je het mij vraagt, want als je iets goed wilt presenteren (en uiteindelijk verkopen) zul je dit soort dingen toch goed moeten regelen. De beeldschermen stonden op een resolutie van 800 bij 600 pixels met de instelling low quality. De volgende keer zijn iets krachtigere PC’s dus zeker welkom. Het netwerk werkte overigens perfect waardoor we in ieder geval even van de multiplayer modus hebben kunnen genieten.

Een medewerker vertelde me nog wel dat ze hebben geprobeerd om iets van een presentatie te realiseren, maar dit was dus niet gelukt. Het was duidelijk dat Fame Music zoiets voor het eerst organiseerde. Wel is mij verteld dat het de volgende keer groter zal zijn. Gelukkig waren alle namen goed geregeld en waren we zo binnen (en helaas ook weer buiten).

Het is absoluut niet de bedoeling om Fame Music de grond in te boren, maar een titel als Doom 3 had wat mij betreft een eervollere lancering verdiend. Wat wij van het spel zelf vinden is in de recensie te lezen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi omschreven Mark. Zo was het ook. Ik had bij een titel als Doom 3 veel meer verwacht. Maar zoals je al zei, het was de eerste keer. Hopen dat ze de volgende keer de boel overtreffen, wat in mijn ogen een eitje is.

 • rano sta jij ook op de foto ? ;-)

 • 1ste foto, rechtsboven, met de snor  :-$

 • Reactie van Champ10n

  rano sta jij ook op de foto ? ;-) Nee, ik heb de foto's gemaakt :)Reactie van Munsjch

  1ste foto, rechtsboven, met de snorLe Drol Du Flappe… :+)  :-$


 • lolz ik heb al een week :P

 • @Neo: nope gedownt :P

 • ik had hem 1 week van te voren dat hij eigenlijk in de winkel uitwas :P:P jaja voordeel van downen he:):):):)):):):)::)

 • Nergens, in de winkel kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren