1. Sleeping Dogs eerste uren (X360)

Sleeping Dogs eerste uren (X360)

Sommige mensen hebben hem al, sommige niet. Ik ben een van de gelukkige die het spel op dit moment dat je dit bericht leest, in zijn console heeft. Wat mijn eerste impressies over dit spel zijn, deel ik hier met jullie. (5 tot 7 uur gespeeld op de Xbox 360)

Inleiding

Het spel speelt zich af in de stad Hong Kong. Deze stad ligt in het land China. Een spel waar ik veel goeds over gehoort heb en er flink voor gehyped ben. Woensdag avond kon ik hem dan eindelijk ophalen en ben ik er ook meteen goed mee begonnen.

Hong Kong, een stad met sfeer.

Nadat ik de game had geinstalleeerd en je een half uurtje gespeeld hebt, valt een ding al meteen op. De sfeer in het spel is van bijzonder groot niveau. Dit word niet gebracht met de mooiste graphics in een spel ooit, maar in ieder geval wel naar te kijken is. De nagebouwde stad ademt echt Hong Kong uit. Dit is vooral gelukt doordat de echt goed naar de sfeer van de stad gekeken hebben. Het is echt een Chinese stad, iets wat ik in nog niet veel andere games tegen gekomen ben. Ook lopen er genoeg AI rond en geeft dat ook nog eens het extratje dat het er ook echt druk lijkt, niet te druk trouwens. De eerste paar uren in de stad zal je langs veel kleurijke markjes lopen die natuurlijk prachtig verlicht zijn. Vooral bij deze marktjes krijg ik echt het gevoel van Hong Kong en China. Ook vond ik bijzonder goed gedaan, dat je verschillende winkeltjes hebt. Zo vind je een stand waar ze eten verkopen, een ander verkoopt kleding en weer een ander verkoopt kleding. Er zijn genoeg plaatsen in de stad waar je je wel verdiende geld dus kwijt kan. Ze zijn zo hebberig dat als je niet naar ze toe komt, roepen ze je wel en zeggen ze je dat ze een speciale deal voor je hebben, echte verkopertjes dus, die Chinezen!

Eindelijk een spel zonder schiet elementen?

De mensen wat zich dit afvroegen, kan ik deels goed nieuws geven en deels slecht nieuws. Schieten zit nog steeds in het spel. Maar de eerste uren heb ik dit amper gebruikt. Ik ben slechts een missie tegen gekomen waar schieten van belang was. Dus in het begin valt het allemaal wel mee. In dit spel is echter Kung Fu belangrijk gemaakt. In het begin twijfelde ik hier nog aan, met de gedachte van: gaat dit werken? Nou ik kan tot nu toe zeggen dat het Kung Fu vechten prima is uitgewerkt. Het is moeilijk genoeg en toch ook leuk om te doen. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer moves je ook nog gaat vrijspelen. Al snel wou ik alle moves kunnen, want verschillende vecht partijen zijn redelijk moeilijk. Ik merkte ook meteen, hoe meer moves je kent, hoe makkelijker het je afgaat.

Rijen in een auto of motor! TUTUT!

We hebben allemaal de verhalen wel eens gehoord, China een land van chaos wat betreft verkeer. Alsnog valt het in dit spel wel mee. Rijen bevalt me goed met de Xbox controller. Wel heb ik zelf meer controlen op de motor dan met de auto's. Tot nu toe heb ik me nog niet geergerd aan het rijsysteem van het spel. Tot nu toe verloopt alles soepeltjes.

Technise mankementjes?

Ik heb verschillende fora gelezen met mensen die zeurden over technise mankementjes. Zo zou je bijvoorbeeld soms zomaar door de grond vallen. Dit is mij nog allemaal niet over komen en tot nu toe verloopt alles zo als het hoort te lopen. Nog niks gemerkt aan deze game wat dit betreft.

Collectors gaan zich thuis voelen.

In deze game zijn er namelijk genoeg spullen te verzamelen. Zo moet je beeldjes verzamelen om nieuwe Kung Fu moves te lerenen kan je langs Health Shrines gaan om meer health te krijgen. Voor de liefhebber dit optimaal van zijn spel gebruikt wil maken, is ook weer genoeg te doen.

A new face in town.

Als je begint ben je nog een niemand. Je bent niks en mensen kennen je niet. In het verloop van het spel krijg je face punten bij, dit betekent dat steeds meer mensen je kennen. Dit werkt met levels en is eigenlijk ook gewoon het level wat je in het spel bent. Want hoe hoger je level wat dit betreft is, hoe meer dingen je vrijspeelt. Als voorbeeld heb je een hoog face level nodig om dure kleren te kopen of een dure auto. Hierdoor wil je nog liever quests doen, want je wilt zeker alles toch?

Conclusie

Een eerlijke review over dit spel ga ik ook nog maken, maar op dit moment vind ik het nog niet slim om dit te doen omdat ik nog niet zover ben laat staan dat ik hem al uitgespeeld heb. Want het voelt echt als een lange game, oke sommige zegen 10/20 uur. Maar als je echt alles wilt, ben je echt wel langer met deze game bezig.

Dit artikel delen

Over de auteur