1. Gamerecept: The Saboteur

Gamerecept: The Saboteur

Ik zag laatst een geweldig recept voor een game, zo neem je GTA als hoofdingrediënt. Voeg wat Just Cause toe, mix het samen met Assasins Creed, strooi er wat Borderlands over. Ten slotte glazuur je het met de Tweede Wereldoorlog. En voilá, je hebt ‘The Saboteur’ gemaakt.

Ingrediënt 1 – Grand Theft Auto

Allereerst zijn het allebei een free roaming games, en hebben beiden wat daarbij hoort, zoals voertuigen, een map, en de sidequests. Dan zitten er ook nog in beide veel schietpartijen en zal je dus vaak je wapens moeten gebruiken om je uit benarde situaties te redden. Je ziet op de kaart van de wereld een letter, ga daarheen en een persoon zal je een missie geven. Qua type spel is Saboteur dus hetzelfde als GTA .

Ingrediënt 2 – Just Cause 2

Als je ooit Just Cause hebt gespeeld, dan weet je het doel van het spel: slopen, dingen kapot maken! Dit idee gebruikt Saboteur ook, zo moet je alle spullen van de nazi’s slopen. Dit kan enorm uiteenlopen, zo kun je wachttorens, benzinestations, of zelfs hele basissen slopen. Hierbij maak je gebruik van de explosieve die jij tot je beschikking hebt op dat moment.

Ingrediënt 3 - Assasins Creed

In Saboteur zal je veel bezig zijn met daken beklimmen en nazi’s stiekem benaderen. Dit trucje heb je vaker moeten gebruiken bij Assasins Creed om de Templars het leven zuur te maken. Ook kan je bij AC jou mede assasins oproepen om je te helpen bij de strijd en bij Saboteur roep je mensen uit het verzet op om je te vergezellen in je moeilijke tijden.

Ingrediënt 4 – Borderlands

De grootste overeenkomst van Borderlands en Saboteur is natuurlijk dat het beide schietspellen zijn. Nou is dat niet de enige overeenkomst, zo zijn dit namelijk een paar van de weinige schietspellen die gebruik maken van RPG delen. Zo kan je ook bij Saboteur extra vaardigheiden te krijgen, deze kan je halen door bijvoorbeeld zoveel nazi’s neer te schieten.

Glazuur - Tweede Wereldoorlog

Heel het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Je vlucht naar Parijs nadat je boerderij is afgebrand. Je wilt wraak nemen op de nazi’s, want ze hebben een vriend van je vermoord. Hierbij zal je vrienden maken die bij het verzet zitten en ga je met ze mee doen. Dit zorgt voor een heerlijk spannend en onrustig sfeertje in Parijs, want overal lopen de nazi’s rond om op de mensen in Parijs te letten.

Dit artikel delen

Over de auteur