1. Star Wars: Een roerige fanchise

Star Wars: Een roerige fanchise

Star Wars-games zijn altijd geliefd en gehaat, met name de laatste jaren. Sommigen vinden het bij voorbaat al uitmelkerij, anderen pre-orderen iedere Star Wars-game gelijk bij de aankondiging. Toch is iedereen het over één ding eens: er is altijd genoeg te beleven rondom deze roerige franchise. Een kort overzicht...

The Phantom Optimism? - 2008

Er was ruimte voor optimisme. Het veelbelovende The Force Unleashed kwam eindelijk uit en de verwachtingen waren hooggespannen. Té hoog, zo bleek. De game was zeker niet slecht, maar was niet wat velen er van hadden gehoopt. Toch was het spel zeker een succes te noemen: miljoenen exemplaren gingen als warme broodjes over de toonbank.

Maar er was meer in dat jaar. In oktober werd The Old Republic namelijk aangekondigd. En hoewel het voor sommigen als een teleurstelling kwam dat dit niet het vervolg was op de eerste twee KOTOR-games, werd er opnieuw veel van verwacht. Een MMORPG van Star Wars! Hoe vet!

Attack of Milky Milky - 2009

2009 was een matig jaar voor de gamende Star Wars-fan. LucasArts benutte het financiële succes van The Force Unleashed nog eens maximaal door een Sith Edition uit te brengen, maar er waren maar enkelen bij wie het hart sneller ging kloppen door dit nieuws.

Belangrijker -veel belangrijker!- was de aankondiging van The Force Unleashed II, die een jaar later moest uitkomen. Opnieuw verwachtte iedereen er veel van: kon dit dan eindelijk de Star Wars-game worden waar we jaren op hadden zitten wachten? Zou deze game zijn voorganger overtreffen?

Revenge of Everyone Who hates Star Wars-games - 2010

Nee.

A New Hope? - 2011

Na het matige jaar 2010, kon het nu toch niet weer fout gaan? The Old Republic had immers een enorm budget gehad, de filmpjes waren veelbelovend en alle previews waren positief. De game kon gewoon niet falen - en dat gebeurde dan ook niet. Star Wars: The Old Republic was een prima spel en scoorde overal achten en negens.

Maar wat heb je aan een goed spel als niemand het speelt? Niet lang na de release liepen hele massa’s weg bij de game, om er nooit meer naar om te kijken. Langzaam maar zeker daalde het spelersaantal en uiteindelijk was het zo erg, dat de game aan het einde van 2012 overstapt naar een Free-To-Play-model.

The Bad Side of LucasArtsStrikes Back - 2012

Gruwel, gruwel, gruwel. Het klinkt niet verkeerd, toch? Nee, Star Wars Kinect, klinkt op zich niet totaal verkeerd. Het had leuk kunnen zijn - in principe. Als het zou zijn wat je hoopt dat het is -het beste van Kinect gecombineerd met het beste van Star Wars- hoef je de game niet af te schrijven, ook niet als hardcore-gamer. Toch is dat laatste wel het geval. Star Wars Kinect biedt dansende stormtroopers, on-rails actie, een slap verhaal en een haperende besturing. Leuk vermaak voor de allerkleinste fans dus, maar voor de meeste gamers niet de moeite waard.

The Return of Good Ol’ Times - toekomst

Toekomstmuziek! We mogen er onderhand wel van uitgaan dat de nieuwe generatie consoles niet lang meer op zich laat wachten. Wanneer precies is nog onzeker, maar duidelijk is dat Star Wars 1313 gelijk één van de grote games gaat worden. We hebben nog weinig gezien van de game, maar wát we hebben gezien, zag er ongelooflijk goed uit. Het lijkt erop dat het spel een regelrechte topper gaat worden, al is dat wellicht ietwat te vroeg geconcludeerd.

Dit artikel delen

Over de auteur