1. Outrun 2

Outrun 2

Toen wij bezig waren met deze impressie bood oude bekende Robert Manrho aan ons hierbij te helpen. Hij bleek het spel zo lang te hebben gespeeld op de E3, dat hij de hele impressie wel over kon nemen. En dat deed hij dus ook.

We gaan even terug naar de E3. Op de SEGA booth waren genoeg goede spellen te vinden, dus een keuze maken in wat je gaat spelen is moeilijk. Of toch niet? Nee dus, want in die booth stond ook een grote Outrun 2 stand/pod. Natuurlijk is de bijgaande boothbabe een genot voor het oog, maar het spel is ook zeker niet mis. Al vanaf het begin dat je de Xbox controller in handen neemt voel je al de kracht van Outrun 2 door je lijf heen gaan.

In de versie die ik gespeeld heb op de E3 kon je helaas alleen de versus modus spelen. Deze versie was overigens slechts voor 25% af. De uiteindelijke versie zal naast de versus modus ook de volgende spelmodi bieden: Arcade, Heart mode (verhaalmodus) en Online mode. Bij de online modus zal het mogelijk zijn ‘ghost files’ te uploaden/downloaden, extra content te downloaden en als klapper op de vuurpijl is er de mogelijkheid om met een maximum van acht spelers tegen elkaar racen. Genoeg voorspel; het is tijd om eens het gaspedaal in te trappen en in de wereld van Outrun 2 te stappen. Je begint in Palm Beach, het legendarische eerste level uit de originele Outrun, om zo vervolgens te kunnen racen naar een van de vijf bestemmingen: Tulip Garden, Metropolis, Ancient Ruins, Imperial Avenue en Cape Way. Eenmaal op de weg merk je al meteen hoe snel deze game is: met een gemiddelde snelheid van ongeveer 250km/h scheur je over de drukbevolkte wegen heen.

In tegenstelling tot de eerste Outrun heb je niet een high/low versnelling, maar een normale vijfversnellingsbak. Verder niet geheel onbelangrijk is de spelbesturing. Deze is erg soepel en ondanks dat het een racer is, mis je het gebruik van een stuurtje niet. Sega heeft het spel dus goed op de controller afgestemd. Ook het zogenaamde ‘driften’ is goed uitgewerkt. Zodra je een bocht nadert druk je de rem in en door middel van de ‘tumbstick’ kun je dan door de bocht heen ‘driften’, ofwel: glijden. Hierdoor behoud je de optimale snelheid en heb je een grotere kans om op tijd bij de checkpoints te belanden.

Dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Zoals je wellicht al vermoedde is Outrun 2, net zoals zijn voorganger(s), gebaseerd op tijd en checkpoints. Zodra je begint krijg je een bepaalde tijd om bij het volgende checkpoint te komen. Zodra je binnen de tijd langs het checkpoint racet word je tijd verlengd. Een erg leuke feature, die nog afstamt van Outrun, is de zogenaamde ‘kies de moeilijkheidsgraad bij de komende afslag’ optie. Ga je linksaf, dan wordt het een stapje makkelijker. Ga je echter naar rechts, dan wordt het een stap moeilijker. Dit is dus een erg leuke manier om de speler te laten bepalen wat voor een moeilijkheidsgraad gij graag wil. Het is ook nog eens erg handig. Als je tijd bijna op is, neem je gewoon de afslag naar links om uit je tijdsproblemen te komen.

Dat de Xbox een grafische krachtpatser is laat dit spel erg goed zien. Naast de zeer gedetailleerde omgeving en objecten (auto’s, verkeersborden e.d.) zijn er ook mooie effecten aanwezig. Als je tijdens het rijden in het gras terechtkomt zie je de grassprieten om je oren vliegen. En tijdens het ‘driften’ komt er indrukwekkende rookvorming onder je auto vandaan. Deze rookvorming treedt logischerwijze ook op wanneer je vol op de rem drukt. Naast grafische kracht speelt muziek ook een belangrijke rol in het spel. Alle oude bekende nummers, zoals bijvoorbeeld ‘Magical Sound Shower’, zijn terug te vinden in een geremixte versie. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe nummers.

Tot slot is Outrun 2 ook nog eens een door Ferrari goedgekeurd spel, met de Enzo Ferrari, Dino 246 GTS, 365 GTS/4 Daytona, Testarossa, 360 Spider, 288 GTO, F40 en de F50 erin. Oftewel: acht prachtige racebolides zorgen samen met de algehele sfeer, graphics en het geluid dat dit een spel is om naar uit te kijken. Voor de liefhebbers die niet kunnen wachten tot de Xbox versie uitkomt: het spel is te spelen in diverse speelhallen in Nederland!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kvin dit er echt niet uitzien, sorry hoor maar geef mij maar lekker splinter cell 3 ofzo :D

 • Ik had een filmpje van de E3 gezien met zo'n race die getoond werd. Ik viel zowat in slaap, om zelf te racen is leuk, maar om zolang te blijven kijken is erg saai. de graphics waren wel mooi.

 • Persoonlijk kon ik het ook nog opbrengen om een complete race te bekijken van het 1e level t/m het laatste level. Maargoed het zelf doen is altijd leuker dan kijken :).

 • Spel gaat toch online? Bijna elk spel kun je wel met 2 spelers spelen. Zoniet, dan gewoon online heh.

 • haha gezien op PU's E3 DVD, graphics wel mooi, maar het racen is volgens mij echt crap!

 • ze hebben de grafix van SNES gejat O_o

 • Het racen is echt crap? Ga je mond spoelen, zeg!

 • Ik ben het met m & a eens!!  @ gamekings zag ik deze game en de grafx verpletterden me gewoon maar is altijd de ingame pics zien er vaak heeeeeeel slecht uit

 • dit spel ga ik zowieso kopen. zeker als de magical sound shower er in zit.

 • ik ben hier niet zo kapot van

 • sow, die auto's knallen echt uit het spel met die supergrafix, al dat licht dat weerkaatst. niet dat de achtergronden niet mooi zijn, maar die auto's spatten er echt uit.

 • Out Run is een classic man die heb ik echt vaak gespeeld in de goede oude tijd :D

 • lolz idd

  lijkt mij toppie :D

 • ik citeer mijzelf: "De uiteindelijke versie zal naast de versus modus ook de volgende spelmodi bieden: Arcade, Heart mode (verhaalmodus) en Online mode"  conclusie: niro, de game heeft ook een (offline) 2 speler optie!

 • echt iets voor de arcade liefhebber dusss… voor mij! volgens mij is outrun 2 meer voor de oudere spelers die ook outrun 1 hebben gespeeld de jongere gamers zijn denk ik iets meer verwend maar we zullen zien wat het word

 • Dit word goed,Outrun 2 moet ik zeker hebben.

 • Ik heb Outrun 2 zelf ook al aardig vaak in de arcade gespeeld, in Almere en 2 arcades in Londen. Het spel is zeer de moeite waard, in de arcade ziet het er heel goed uit. Je kan behoorlijk ver in de verte zien, en de achtergronden en de auto's zien er erg mooi uit. Jammer alleen dat ik maar in 1 arcadehal de muziek kon horen, omdat bij de anderen het geluid van de andere kasten nogal hard stond. Maar inderdaad is het geluid ook erg goed (Passing Breeze!).

 • Zijn er in Nederland nog Arcadehallen?!?! Dat is wel bijzonder :)

 • Ja, er zijn er wel een aantal. Zo uit mijn hoofd een stuk of 6, maar het zijn er nog meer dacht ik.

 • Ik heb deze game in de arcade gespeeld (renesse) en ik vind het zwaar tof!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren