1. Filmrecensie: Mindhunters

Filmrecensie: Mindhunters

Zeven mensen op een eiland gooien met één seriemoordenaar er tussen, zou dat voor vermaak kunnen zorgen? Ja, zeker en dat heeft de film ‘Mindhunters’ me zeker bewezen! Zo werd ik steeds weer verrast over de verassingen die de film voor mij in petto had.

‘Mindhunters’ is een actie/thriller film en gaat over zeven FBI agenten die op een eiland gezet worden. Hun doel om naar dat eiland te gaan is training om te kijken wie er geschikt is voor de baan ‘profiler’, maar er blijkt iets heel anders aan de hand te zijn! Zo zit er één seriemoordenaar tussen de agenten en het is aan hen om uit te zoeken wie dat precies is.

Alle agenten zijn helemaal in staat om te denken als een psychopaat en zo hopen ze te kunnen ontdekken wie er nou de moordenaar is. Het is ook zeer duidelijk dat de moordenaar zich onder hun groep bevind. Hierdoor verdenken alle agenten de anderen voor de moorden.

Telkens krijgen ze een klokje met de tijd hierop wanneer de volgende moord gaat plaatsvinden. Zo weten de agenten wanneer ze op moeten letten. En de tijd begint dus te dringen. Ze willen zo snel mogelijk van het eiland, maar dat is geen optie meer aangezien de boot ontploft is.

De moordenaar is een beetje autistisch en vermoord iemand steeds op de exacte tijd. Zo plant hij een val en precies op die tijd zal er een persoon precies in lopen. Zo lijkt de moordenaar zogenaamd “geniaal”. Hierdoor word het verhaal een beetje ongeloofwaardig.

De scriptschrijvers (Wayne Kramer en Kevin Brodbin) hebben het verhaal geprobeerd zeer spannend te maken tot het einde van de film. Dat is zeker gelukt al zijn sommige plotwisselingen nog wel iets voorspelbaar. Door het verhaal was ik tijdens de film toch wel benieuwd wie nou de moordenaar was. En telkens bleef degene die ik beschuldigde maar doodgaan.

Alle geschoten beelden zien er erg mooi uit. Zo ziet het eiland waar alle beelden zich op afspelen er erg grauw en somber uit. Ook wel leuk is dat alle beelden in Nederland zijn opgenomen. Het acteerwerk is verder ook niet erg slecht, maar ook niet geweldig.

Pluspunten:

+ Mooi camerawerk

+ Leuk sfeertje

+ De vele plotwisselingen

Minpunten

- Moordenaar zogenaamd ‘genie’

- Sommige plotwisselingen voorspelbaar

- Matig acteerwerk

Conclusie:

Kortom een leuke film als je het niet te erg vind als sommige delen een beetje voorspelbaar zijn. Zo maakt het sfeertje en de vele plotwisselingen dat weer grotendeels goed. Toch jammer dat het verhaal niet helemaal goed is afgeleverd. Dit had eigenlijk wel gemoeten na de meerdere malen dat hij is uitgesteld.

6/10

Dit artikel delen

Over de auteur