1. Minecraft: Pocket Edition (iPh)

Minecraft: Pocket Edition (iPh)

Vroeger als klein kind gaan huilen omdat je op een blokje lego stond. Je nagels tot bloedens toe kapot maken omdat je dat kleine blokje niet los krijgt van dat ander blokje. Maar dat is niet meer van deze tijd, want nu hebben we Minecraft op de mobiel.

Wat begon als een hele simpele game voor de pc waar je een paar blokjes kon plaatsen. Is uitgegroeid tot een game waar je moet overleven in de wildernis met allemaal vierkant gevormde monsters, blokken, dieren, bomen en voorwerpen. Maar niet op de mobiel de mobiele versie is wat simpeler.

Eigenlijk iedere gamer weet nu wel wat Minecraft is, het was zo erg gehyped over het internet dat je wel een keer deze game bent tegen gekomen. Het doel van minecraft is, nou er is niet echt een doel. Jij stelt je eigen doelen in deze game. De ene keer maak je een episch kasteel de andere keer vecht je in de hel tegen bom spuwende vliegende monsters. Op de mobiel is dit een ander verhaal. Minecraft: Pocket Edition is voor de Xperia Play, Android en iOs.

De mobiele versie is laten we maar zeggen wat gedowngrade, maar de bouw ervaring is ongeveer hetzelfde gebleven. Niet alle soorten blokken zitten in de mobiele versie dat voor de hardcore minecraft gamers mischien een minpunt is. Maar je kunt nog steeds epische dingen maken, want je hebt de basis blokken zoals hout, steen, zand, modder, glas en je hebt ook de gekleurde wollen blokken. Dus in feite is er genoeg variatie aan blokken in de mobiele versie.

Ben je heel snel en goed met bouwen in minecraft op de pc? De mobiele versie is een stuk moeilijker om gewend aan te raken. Je loopt met een soort d-pad aan de linker onderkant, de hotbar van voorwerpen is maar vijf lang daarnaast zit een blokje met drie punten erop waar je andere voorwerpen kiest. Dit kan soms irritatie opleveren want als je een voorwerp kiest verplaats die alle voorwerpen naar rechts je kunt dus niet specifiek kiezen welke voorwerp je weg wilt om de nieuwe erin te plaatsen.

Er zijn twee soorten gamemodes in de mobiele versie: 'creative' en 'survival'. Creative is puur gewoon bouwen zoals een van de eerste versies van minecraft op de pc. Survival op de mobiel is leuk als je 30 minuten in de bus zit maar om het als een volwaardige gamemode te zien die je kan vergelijken met Minecraft op de PC zit er niet in. Op het moment zitten niet alle monsters en dieren erin en het level en food systeem van de pc zit ook niet in de mobiele versie. Maar voor een 30 minuten onderweg is het wel vermakelijk om blokken en voorwerpen te verzamelen zodat je 's nachts kan overleven.

Conclusie en beoordeling

Als je onderweg naar je werk of school even de Minecraft ervaring wilt ervaren is het leuk, maar om het echt als een volwaardige game te spelen is het wat minder als je een hardcore Minecraft pc gamer bent.
7,3
Score
73
Score: 75
  • Pluspunten
  • Mobiel
  • Leuk tijdsverdrijf
  • Local Multiplayer
  • Creatieve stimulans
  • Minpunten
  • Besturing
  • Weinig updates vergeleken met de pc versie
  • Niet alle blokken, voorwerpen, monsters en dieren

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren