1. Dishonored (X360)

Dishonored (X360)

Ik zeg het meteen: dit was een game waar ik al maanden naar uitkeek. Al vanaf de eerste trailer die uitkwam, zelfs al wist ik nog niet zeker wat voor soort game het zou worden. Maar de sfeer sprak me direct aan. Ik geef het dus eerlijk toe; ik was een beetje bevooroordeeld. Ik heb het hier over de game Dishonored, in mijn geval de Xbox 360 editie. En wat een fantastische game is het geworden! Ten eerste dankzij de sfeer in de game. De grimmige, donkere en sombere atmosfeer is naar mijn mening zelden zo sterk neergezet in een videogame als in Dishonored. De hele stad Dunwall is fantastisch neergezet en de verschillen tussen het rijke en het arme deel zijn echt verschillend, waardoor je soms het gevoel heb dat je in twee steden speelt.

De characters in Dishonored zijn belangrijk voor het verhaal, en zijn echt geweldig neergezet. Ze hebben allemaal een unieke uitstraling en ik had het gevoel dat de makers van de game goed hebben gekeken naar hoe bepaalde personages eruit moesten zien. Ook de voice-acting van de hoofdpersonages vond ik geweldig. De stemmen pasten bij de characters en het gaf een extra dimensie aan het verhaal.

Het meest verfrissende aan de game vond ik echter niet het verhaal of de characters, maar de vrijheid die je als speler ervaart. En wat een vrijheid heb je! Je kunt bijna over al gaan en staan waar je wilt. Misschien dat sommige gamers overweldigt worden door die vrijheid, maar voor mij voelde het als een frisse wind die door mijn Xbox 360 blies. Geweldig dat er nog games als deze bestaan om me omver te blazen.

Ik heb de hele game van binnen naar buiten gespeeld, en ik kon maar twee dingen ontdekken die ik als minpuntjes kan beschouwen. Ten eerste de duur van de game. Zoals ik al zei heb ik geprobeerd om echt alles in de game te spelen. En toch was ik binnen 13 uur klaar, toch een relatief kort avontuur. Ik weet dat het de bedoeling is dat je de game vaker speelt, maar ik denk dat niet iedereen dat gaat doen. Het tweede minpuntje vond ik de schaarste aan manieren waarop je tegenstanders in leven kan laten. Je hebt maar drie opties: erlangs lopen, slaappijlen of iemand bewusteloos wurgen.

Al met al is Dishonored een unieke game die ik erg gewaardeerd heb. De game heeft al mijn verwachtingen waargemaakt en ik heb me geen seconde verveelt. Deze game is een aanrader voor iedereen die van een unieke stealth-action game houdt.

Conclusie en beoordeling

Een fantastische game met een meeslepend verhaal waar je vanaf het eerste moment in zit.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Sterk verhaal
  • Unieke characters
  • Veel vrijheid
  • Fantastische sfeer
  • Minpunten
  • Iets te kort
  • Weinig mogelijkheden om tegenstanders in leven te laten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren