1. De Hype van 2012 - Zombies

De Hype van 2012 - Zombies

We hebben dit jaar weer lekker veel gehyped, en we zijn nog lang niet klaar! Halo 4, Assassin’s Creed III, GTA V, The last of Us, Resident Evil 6, Hitman: Absolution, Tomb Raider en ga zo maar door! E3 liet zich weer van zijn beste kans zien en op de First Look hebben we heel wat afgespeeld. Met de WiiU, de PlayStation Vita en een pakket vol met releasegames zijn we dit jaar weer op zijn best! Maar laten we onze hersenloze vrienden niet vergeten, want zombies hebben dit jaar namelijk een tamelijk grote comeback gehad.

Hypen staat voor iets extra veel media aandacht geven. Zo zijn grote voorbeelden de Assassin’s Creed Hype, of de Modern Warfare Hype. Hype is afgeleid uit het Griekse woord hyper, wat staat voor “boven”. Deze keer bespreek ik de Zombie hype van dit jaar.

Zombies, de levenloze, tamelijk domme, en vaak slome wezens hebben heel wat roem gekregen dit jaar. Zelfs op InsideGamer waren ze een tijd het nieuws van de week. Extra veel videos en tutorial over DayZ. Met onze groeiende drang te overleven in een zombie Apocalyps en de zombies groeiende drang naar hersenen, hebben we een mooie hype gecreëerd. Zombies zijn officieel een populair ras geworden.

DayZ

DayZ, wie kent het niet. De mod voor de Oorlog simulator ArmA II. DayZ is in korte tijd extreem populair geworden. In DayZ is het de bedoeling om te overleven in een zombie Apocalyps, de mod bevat dan ook realistische factoren zoals dorst, bloed, honger, onderkoeling etc. Je kan zelfs verkouden worden! Omdat de game op een oorlog simulatie engine draait heeft het een zeer realistische wapen controle. Je strand in ‘Chernarus’, een voormalige sovjet staat. Het is overlopen door zombies. Het gebied strekt over 225 vierkante km. In dit ruwe beboste landschap, met enorme heuvels, sta jij alleen tegen een wereld met zombies en bandieten.

DayZ Stand-alone,

Op 14 Augustus maakte de maker van de mod bekent data het een stand-alone zou worden, in samenwerking met Bohemia, de uitgever van de ArmA reeks, en zo vergrote hij de zombie hype.

Vergelijkbaar

Zodra DayZ bekend werd, kwamen er de nodige gelijknamige games. TheWarZ, bijna hetzelfde als DayZ met een paar verbeteringen. The WarZ wordt een stand-alone game. Desondanks dat er een beta speelbaar is, wordt er momenteel nog aan gewerkt.

Dan hebben we nog Dead State, een indie game, verwacht wordt dat hij in 2013 pas uitkomt op steam. Laten we ZombiU niet vergeten! Deze titel is een van de WiiU release games. En zo volgen er heel veel. De bron van de zombie hype, (wat nu bijna een Apocalyps aan het worden is), is niet duidelijk, maar vermoedelijk komt het toch door DayZ. De “Z-hype Apocalyps” is zo ver ontwikkelt, dat er video’s en wiki’s zijn opgedoken om je te helpen bij het overleven van een Zombie uitbraak! Het lijkt wel alsof we willen dat het gebeurt…

Hierbij een van de grootste hypes van 2012, tot het volgend artikel en,

Have a nice Hype!

Dit artikel delen

Over de auteur