1. Borderlands 2 (X360)

Borderlands 2 (X360)

Pandora; een wereld vol schurken, monsters, een gestoorde doch vriendelijke robot en een knappe vent genaamd Jack. Laat je vooral niet verwarren door James Cameron’s Pandora dat bevolkt is met blauwe apen en prachtige flora, want de Borderlands versie is een verwoeste en geplunderde wereld vol gevaren.

In Borderlands 2 keren we terug naar Pandora, een mineraalrijke planeet beheerst door enorme mega-corporaties die de planeet delven voor haar schatten. We zijn vijf jaar verder na de gebeurtenissen van de eerste Borderlands en er gaan geruchten dat er een nog grotere ‘Vault’ zich op Pandora bevind. Na het openen van de schatten en waardevolle mineralen uit de eerste Vault reden genoeg om ook deze te plunderen. Het hoofd figuur van de Hyperion corporatie, Handsome Jack, heeft echter andere plannen met de technologie uit de Vault. Als echte bad-guy wilt hij namelijk de technologie voor zijn eigen doeleinden gebruiken; de machtigste persoon van het universum worden en het vernietigen van al het leven op Pandora.

Gelukkig neemt de speler de rol aan van Vault Hunter. Men kan kiezen uit vier verschillende klassen (vijf, inclusief DLC) die zich elk focussen op een bepaalde speelstijl. Hier houdt het echter nog niet bij op, want elke klasse heeft vervolgens nog eens drie verschillende skill tree’s om punten in te investeren. Zo creëert iedere speler zijn eigen personage gericht op zijn eigen speelstijl. Zodra het personage is aangemaakt duikt men meteen in het verhaal.

Na een bijna dood ervaring door onze grote vriend Jack wordt de speler dan ook al snel meegesleurd in een strijd om vergelding en eer om Handsome Jack tegen te houden de tweede Vault te openen. Na een paar uur spelen komt echter al snel het eerste struikelblok van het spel boven water. Het verhaal laat namelijk wel eens wat steekjes vallen om interessant of duidelijk te blijven ondanks enkele epische momenten. Hierdoor wordt je niet helemaal meegezogen in het verhaal, iets waar de eerste Borderlands ook mee te kampen had. Gelukkig is er genoeg te doen op Pandora. Neem bijvoorbeeld de vele verschillende side-missions en een grote open wereld om te ontdekken, hierdoor gaat het doorlopen van het spel niet snel gaat vervelen.

Aan de andere kant zijn er genoeg punten die wel erg goed aangepakt zijn. Bijvoorbeeld het introduceren van verschillende personages. Naast de geweldige introductie scenes die je bij elk personage te zien krijgt zijn ze ook nog eens divers, ludiek en hebben allemaal in bepaalde mate een behoorlijk bad-ass gehalte. Bovendien is de voice-acting in de game van sublieme kwaliteit. Door de conversaties met personages kom je al snel achter een belangrijke drijfveer van het spel; humor. Borderlands 2 is namelijk een heuse actie-comedy. Met het ludieke commentaar van Claptrap en de onzinnige missies van Sir Hammerlock wordt dit nog eens sterk benadrukt. Want zeg nou zelf, in welk ander spel kun je op monsters schieten die Bonerfarts worden genoemd?

Ook de unieke grafische stijl van Borderlands 2 draagt veel bij aan de sfeer in het spel. In het begin zal het even wennen zijn voor mensen die nog niet met Borderlands in aanraking zijn geweest, omdat het gehele spel in een soort cartoon-stijl gehuld is. Bovendien is Borderlands 2 grafisch gezien geen hoogstandje. Het spel werkt met vrij grote textures en in besneeuwde gebieden is de stijl redelijk wazig en onduidelijk. In woestijnen of begroeide landschappen komt de grafische stijl echter wel tot zijn recht en kun je tijdens je avonturen van prachtige uitzichten genieten.

Mocht het laatstgenoemde niet zo jou ding zijn dan kun je gelukkig ook gewoon je lol op in de vele gevechten en het verzamelen van loot. Dit is dan ook de essentie van het spel, want uiteindelijk is Borderlands 2 niets meer is dan een opgehemelde dungeon crawler. Met het uitzoeken van de ‘bazzilion’ soorten wapens in het spel vertoef je dan ook veel tijd met het leeghalen van dozen en kisten. Vervolgens ben je ook nog flink wat minuten zoet met het doorspitten van de menu’s om zo uit te zoeken welk wapen het best is.

En de ontwikkelaars hebben zeker niet overdreven met hun statement, er zijn namelijk letterlijk miljarden verschillende wapens te vinden in de spelwereld en geen enkele is hetzelfde. Er zijn namelijk tal van verschillende vizieren, magazijnen, wapenmerken maar ook een vijftal speciale soorten element schade. Zo kent men bijvoorbeeld corrosive-damage, wat snel door pantser heen bijt of burn-damage, wat juist weer effectief is tegen ongepantserde vijanden.

Als je eenmaal je zakken flink gevuld hebt met wapens is het tijd om je vrienden erbij te halen. Want wat is nou leuker als met meerdere personen de boel op stelten te zetten? Verreweg het beste aspect van de game is namelijk de co-operatieve modus waarin je met maximaal vier man tegelijkertijd door Pandora kan rondreizen. Bovendien worden de vijanden sterker en de loot beter met hoe meer man je speelt. Kortom; nog meer reden om gezamenlijk de vijand en kopje kleiner te maken.

Conclusie en beoordeling

Borderlands 2 is een waardig vervolg, het spel doet precies hetzelfde als deel één maar dan een flinke stap beter. De komische personages, unieke grafische stijl en een grote open wereld zorgen er voor dat je uren lang blijft spelen. Om het geheel af te maken kun je een hoop lol beleven met vrienden in de co-op modus die staat als een huis.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Waardig vervolg
 • Grafische stijl
 • Personages/humor
 • CO-OP !!
 • Minpunten
 • Textures soms lage kwaliteit
 • Eentonig hoofdverhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oh oh oh, wat heb ik een zin in deze game ^_^ !

 • hell yeah!

 • niet voor PS3… :'(

 • Wat een retestrakke game.

 • ach deze koop ik vast nog wel, maar het is niet echt 1 van de spellen waar ik elke dag nog even wil kijken welke release date die had :P (in de hoop dat het eerder word uitgebracht…wat eigenlijk nooit gebeurd)

 • Ok. Nu ga ik de game sowieso rond de launch kopen. Het vooruitzicht van Splinter Cell met mijn huisgenoten is te goed!

 • Splitscreen vind ik een vereiste bij co-op, veel games van tegenwoordig lijken dit te vergeten :(

 • UBER !!!

 • Nice, jammer dat ik er niet zoveel aan heb :[ achja misschien online co-op dan maar ^^

 • Ik kijk zo uit naar dit spel :)

 • Nice! Dat was iets waar ik op zat te wachten!

 • Hiervoor zou ik nou een 360 willen kopen

 • Kijk, dat zie ik nou graag. Lekker met je vrienden op de bank wat leveltjes doorlopen ( doorknallen kan ik beter zeggen ) is toch wel relaxed.

 • Dit is de reden waarom ik een 360 heb (A)

 • Leuke toevoeging, zo moet dat. Toch nog eens een game die je co-op op de bank kunt spelen.

 • Vind dat dat ook wel moet…het is per slot van rekening SplinterCell!

 • Kijk! =D En zo hoort et =)

  Nu weet ik zeker dat ik deze ga halen!

  Zou bij alle co-op games zo moeten zijn.

  Resident Evil ook helemaal grijs gespeeld met me game maatje ^^

 • Cool, splitscreen is echt de max.

 • Misschien een lauwe vraag:  Ik weet dat er online coop komt, maar komt er ook een online modus zoals die was bij double agent?

  Dat was echt Uber!

  Vooral de gamemode waarin je data moest hacken


 • Aight!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren