1. Tropico 4 (PC)

Tropico 4 (PC)

Viva la presidente , jij bent de president van een klein eiland waar jij de mogelijkheid hebt om een brute dictator te worden en je inwoners te dwingen om geld voor je te verdienen , of je neem de kans en wordt een vriendelijke president die alles doet om zijn bevolking te vreden te houden. Alle keuzes die je maakt zal uiteindelijk uitmaken of je een succesvolle president wordt of dat je een mislukte president wordt.

Vergelijking

Tropico 4 is de opvolger van tropico 3 , waneer je de verhalen en gameplay met elkaar vergelijkt zul je zien dat ze precies hetzelfde zijn en werken , beiden games zijn makkelijk te leren en erg leuk om te spelen. De grote verbeterpunten in tropico 4 zijn duidelijk zichtbaar , zo zijn er veel meer gebouwen beschikbaar , het spel ziet er veel moeier uit en er zijn in de game side-missies beschikbaar. De side missies bestaan uit missies van een van je ministiries zo krijg je erg veel missies van je handel ministerie , de missies bestaan uit fabrieken bouwen huizen bouwen en nog veel meer . Waneer je deze missies voltooid zul je een geld bonus krijgen of een vast incomen dat je goed kan gebruiken om je economie een extra duuwtje te geven. Alles bij mekaar opgteld zijn de games in gameplay hetzelfde maar het echt pluspunt van tropico 4 is dat je veel meer kan doen.

verhaal lijn

In tropico 4 zit geen echt verhaal , de bedoeling van het spel is dat je de freeplay gaat spelen en eventuweel de leuke extra missies erbij doet. In de freeplay heb je echter wel de kans om alles te doen waar je zin in hebt. Zo kun je god mode spelen , hierdoor heb je geen last van politiek gedoe of van de vernietegende kracht van de natuur. Toch kan je in de freeplay wel vanalles doen wat je zelf leukt lijkt. Zo kun je jezelf in een oorlog met amerika slepen of een oorlog met rusland ook krijg je te maken met rebellen die erg irritant kunnen zijn , ze blazen olievelden op en vernietigen gebouwen. Door zelf te kiezen hoe moeilijk je het jezelf wilt maken is deze game erg verslaven en nooit uitsepeeld , en als je het zat wordt begin je gewoon weer opnieuw.

Gameplay

De gameplay in Tropico 4 is erg releaxed , zoals in de verhaal lijn al geschreven is heb je zelf de keuzes in hoe je het spel gaat spelen , in vergeleiking tot andere city building games wordt het niet moeilijk om je stad te beheren. Daarmee wordt bedoeld dat je burgers niet zeuren om gezondheids zorg of voedsel. Het is daarom niet moeilijk om hun behoefte bij te houden. Je zult alleen merken dat ze boos worden waneer je hier helemaal geen aandacht aan besteed . Maar zo moeilijk is dat niet.

Je kan je economie met een aantal factoren beheren , zo kun je boedrijen bouwen die hun gewassen aan de fabrieken en de bevolking verkoopt , je kan ook fabrieken bouwen maar hiervoor zul je werkende boederijen nodig hebben en ook vaak arbeiders die een opleiding gevolgd hebben. Ook kun je olievelden en mijnen bouwen , deze leveren een erg grote hoeveelheid geld op maar hebben maar een bepaalde hoeveelheid grondsfoffen. Ze zullen dus opraken maar je verdiend er wel erg veel geld mee , dit geld kun je investeren in de laatste economische factor steken , namelijk toerisme . In de sector toerisme is erg veel geld te verdienen maar je hebt ook een grote hoeveelheid werkners nodig , het zal dus slim zijn om hier als laatst mee te beginnen.

Uitbreidingen

In tropico 4 zijn er een aantal handige uitbreidingen , hieronder staan alle uitbreidingen beschreven.

Tropico 4 Pirate Heaven : In deze uitbreiding heb je de kans om een ware pirate paradijs te maken en hiermee een grote hoeveel heid geld mee te winnen. Er zit wel een schaduw kant aan dit verhaal de kans dat er een buitelandse overnamen komt en dat je politieke problemen krijgt zijn erg groot. Pas dus wel op met wat je doet.

Tropico 4 Modern Times : In tropico 4 modern times krijg je de kans om je eiland een moderne upgread te geven , met heel veel nieuwe gebouwen en nieuwe kansen is tropico 4 modern times een grote uitbreiding wat bijna een nieuwe game naar je toe brengt.

Topico 4 Quick dry Cement : in deze uitbreiding kun je nieuwe fabrieken , mijnen en parken bouwen. Hiermee krijg je extra geld binnen dat je weer kan gebruiken om je hobies als dictator of president te bekostigen.

Conclusie en beoordeling

Tropico 4 is een super goede game maar heeft helaas weinig tot geen aandacht gekregen van de pers etc. Dit is een makkelijk te leren game en met vele kansen. Zonder een echt verhaal is de freeplay zo gamaakt dat je elke keer dit spel opnieuw wil spelen. Een top game dus.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Makkelijk te spelen
 • Grote verbeteringen
 • Vele missies
 • Leuke game
 • Minpunten
 • na 1 eiland houd het op.
 • Geen verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuke manier om je game aan te prijzen, maar het plaatje ziet er wel een beetje cheapass uit ;).

 • laar het aub niet weer een fucked up sonic worden Sega!

 • Shadow

 • Mr Needlemouse natuurlijk!;)

 • http://i4.photobucket.com/albums/y145/tenshinkirby/Sprites/mrhtitle.png

 • Een 2D Sonic old school style in HD! Dat zou te gek zijn!

 • Nou dat begint al lekker dan. Stuk voor stuk (met uitzondering van Sonic natuurlijk) kut characters. Wat mij betreft kunnen ze allemaal weg. Sega had gewoon nooit meer characters moeten maken. Gewoon lekker houden bij Sonic, Tails, Knuckles en Robotnik meer niet!

 • Shadow, sonic en amy dat zal het wel worden (Shadow was epic in sonic adventures 2)

 • sonic is dood de laatste tijd vind ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren