1. Wii U: Is het krachtig genoeg?

Wii U: Is het krachtig genoeg?

Over een week ligt de nieuwe console van Nintendo in de Amerikaanse winkels en we weten nog steeds niet precies hoe krachtig het is.

Is het minder krachtig als de huidige generatie consoles van Sony en Microsoft? Krachtiger, even krachtig?

Volgens Brian Burleson en Randy Pitchford van Gearbox software weldegelijk, en niet zomaar krachtig maar veel krachtiger.

Volgens sommige developers is de CPU kloksnelheid een stuk langzamer als de huidige generatie consoles.

Ook is de GPU veel beter dan de huidige generatie console.

Om het allemaal verwarrender te maken is de Random Acces Memory wel veel meer en de geruchten wijzen op een Quadcore CPU.

Wat begrijpen we hieruit?

De Wii U is weldegelijk veel krachtiger. Er is ietswat verwarring ontstaan doordat één developer heeft aangegeven dat de CPU kloksnelheid ietjes trager is. Echter als we de bekende Wii U specs en bevestigde feiten door Gearbox en Nano Assualt Neo developers even op een rij leggen komen we tot de conclusie dat de CPU een Quadcore 3.0 GHZ beest is.

3.0 GHZ kloksnelheid bevestigd de lager snelheid in vergelijking met de 3.2 core snelheid van Xbox 360, echter zijn dat maar 3 cores vergeleken met 4 van Wii U.

De door Nintendo bevestigde GPGPU (General Purpose Graphics Processing Unit) Grafische kaart die tevens ook nog wordt ontwikkelt door AMD is ook een beest waarmee rekening moet worden gehouden aangezien de GPU nu ook CPU werk kan verrichten.

De Wii U is een Next Generation console op alle gebieden.

De volgende generatie staat in het teken van social gaming, ultra realistische graphics, innovatie in gameplay en besturing systemen, vernieuwing in de interface en integratie van social media. De Wii U heeft wat dat betreft een jaar voorsprong op de concurrentie.

Het 'Wow!' moment laat nog een aantal maanden (E3 2013) op zich wachten, ik heb echter geen enkele twijfel dat de volgende Zelda, 3D en Metroid een aantal kaken de grond in stampen.

Veel plezier met de Wii U op 30 November! Game on!

Dit artikel delen

Over de auteur