1. Flatout

Flatout

De komende kwartalen zitten er veel racetitels aan te komen die qua onderwerp redelijk mainstream zijn. Grofweg kunnen we daarin straatracespellen, circuitracespellen en rallyspellen in onderscheiden. Deze subgenres zijn al lang bekend en vereisen weinig verdere introductie. Dat het ook anders kan, bewijst ontwikkelaar Bugbear met zijn Flatout, een lekker simpele racer waarbij het beuken en knokken zo mogelijk belangrijker is dan het snel rijden.

Flatout is per definitie een spel dat niet in aanmerkingen komt voor welke vergelijking met de werkelijkheid dan ook. Rondvliegend glas, over de kop slaande auto’s en omvergereden bomen en palen zijn aan de orde van de dag in het spel. Flatout laat zich nog het best omschrijven als off road racer waarbij ongeloofwaardige gebeurtenissen hand in hand gaan met realistische elementen.

Flatout beschikt over een realistische physics engine die van invloed is op alles in en om de race. Zo zijn de auto’s uiteraard vatbaar voor zwaartekracht, maar ook telefoonpalen, bomen en andere vernielbare objecten gaan realistisch naar de grond. Omvergereden objecten zullen niet verdwijnen, maar blijven liggen. Je kunt dus wel aan zien komen dat de circuits na een rondje of wat bezaaid zullen zijn met puin. Hoe ver je in realisme kunt gaan? Flatout gaat in elk geval erg ver met de effecten wanneer er een botsing is. Zo kan jouw (stunt)coureur door het voorruit heen vliegen wanneer de auto ineens tot stilstand komt. Een volle frontale botsing blijkt dan ineens toch minder effectief...

Flatout beschikt over een flink aantal verschillende circuits. Zo zijn er onder andere races in het bos, tussen boerderijen en op echte circuits. Deze verschillende omgevingen leveren in totaal ongeveer 45 verschillende ‘banen’ op. Deze banen zijn met 16 verschillende auto’s te berijden. Deze auto’s zijn allemaal te verbouwen en te upgraden.

Technisch kunnen we nog weinig over het spel zeggen. De beelden die we tot nu toe hebben gezien vallen niet tegen, maar het is moeilijk te zeggen in hoeverre deze zijn ‘opgepoetst’. Het is dus nog even afwachten, maar het begin is er in ieder geval wel. Het geluid (ongetwijfeld zwaar ronkende motoren) zal gepaard gaan met muziek van een aantal beginnende bandjes. Uitgever Empire Interactive organiseerde een wedstrijd voor bandjes die nog geen platencontract hebben. De beste nummers zijn in het spel gestopt.

Over de verschillende spelmodi is nog weinig bekend. Het is zeker dat het spel een behoorlijke hoeveelheid mini-games zal bevatten. Ook is bekend dat het spel in ieder geval op de PC en de Xbox online zullen gaan. Of dit ook op de PlayStation 2 het geval is, is nog niet bekend. In de online modi kun je met maximaal acht spelers tegelijk racen. Dit zal vermoedelijk vele uurtjes beukplezier opleveren. Daarop zul je nog wel even moeten wachten, want het spel zal niet voor oktober in de winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Niet echt mijn genre….Maar wel cool dat je de mensen kan overrijden….:)

 • Dit wordt dolle pret op Live. :D

 • als je door de voorruit vliegt en daarna nog eens wordt overreden :P

  ik heb geen live maar ik link deze game dan wel :) dolle pret.

 • Heb wel Live, dit wordt leuk :)

 • Die schade modellen zien er erg overtuigend uit.

 • De schade modellen zijn inderdaad erg overtuigend. Dit beloofd echt een hele mooie game te worden. Vooral de mogelijkheid om bij een plotselinge botsing door de vooruit te vliegen en overreden te worden is erg leuk. Zou het ook mogelijk worden om weer terug naar je auto te lopen nadat je er uit bent gebeukt? Of zou hij automatisch weer instappen. Of ben je "dood"..

 • zeker niet nix

 • het idee is heel cool, maar ik denk dat burnout 3 op dit gebied een stuk beter gaat worden.

 • Soort rally versie van Burnout dus. Klinkt wel oké, eentje om in de gaten te houden.

 • kheb trailer gezien…. ziet er heel mooi uit

 • @ klaas.. haha et lijkt me echt geweldig om jouw neer te rijden :D

 • Het spel ziet er echt heel erg goed uit, alleen ben ik niet zo gek op dit soort spellen, beetje te simpel enzo geef mij maar een goeie shooter waarbij je op het puntje van je stoel zit :) dats pas gamen ( naar mijn mening dan :D )

 • Het spel ziet er echt heel erg goed uit, alleen ben ik niet zo gek op dit soort spellen, beetje te simpel enzo geef mij maar een goeie shooter waarbij je op het puntje van je stoel zit :) dats pas gamen ( naar mijn mening dan :D )

 • hier kijk ik dus egt naar uit zo'n coole game, alleen moeten ze nog ff de foutjes die erin zitten eruit halen. zoals dat een ruit heel blijft als de bestuurder net uit de ruit is gevolgoen, best wel maf

 • It's a Ghost!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren