1. Megadrive: Spellen

Megadrive: Spellen

In dit Megadrive weekend kijken we natuurlijk ook even terug op de beste spellen van die tijd. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de Megadrive had behoorlijk wat topspellen. Toch hebben we geprobeerd een 'Top 5' te maken. In onze ogen waren dit de beste spellen die op de Megadrive verschenen.Nummer 5 – Urban Strike
http://media.insidegamer.nl/dump/1092321706.jpgWe trappen af met een spel dat helaas niet al te bekend is geworden. In de ‘Strike’-serie bestuurde je een helikopter en moesten er een aantal missies voltooid worden. Het beste deel in deze serie is volgens ons Urban Strike, maar Desert- en Jungle Strike waren beide ook uitstekende spellen.

Missies varieerden van het redden van een aantal doktoren tot het compleet overhoop schieten van een stad of jungle. Naast het spelen in een helikopter moest je soms ook uitstappen om in binnenlocaties verschillende opdrachten te voltooien. Verder waren er de nodige voorwerpen in de levels te vinden, waarmee de helikopter verbeterd kon worden.


Nummer 4 – World of Illusion
http://media.insidegamer.nl/dump/1092318469.jpgWorld of Illusion was één van de eerste uitstapjes van de Disney-figuren naar de Megadrive. In dit spel kan je met Mickey of Donald de vele verschillende werelden doorkruisen. Het ontwerp van de levels valt meteen op door zijn diversiteit en de fantasie waarmee het gemaakt is.

Het spel is erg leuk en makkelijk om te spelen, en kan ook nog eens met zijn tweeën gespeeld worden. World of Illusion is één van de betere platformspellen uit de tijd van de Megadrive, en daarom ook een van de meest interessante spellen die er op het apparaat verkrijgbaar is.


Nummer 3 – Ecco the Dolphin
http://media.insidegamer.nl/dump/1092318514.jpgOnder welk genre zou je Ecco the Dolphin moeten zetten? In Ecco the Dolphin voor de Megadrive bestuur je namelijk een dolfijn die je in de zee door allerlei obstakels moet loodsen om zo steeds verder te komen. Ecco had voor zijn tijd unieke gameplay, want in welk ander spel bestuur je een dier dat in de zee leeft? De gehele Ecco-serie (Megadrive, Dreamcast, Playstation 2) staat bekend om de hoge kwaliteit van het geluid.

Ecco was één van de eerste Megadrive-spellen, maar door de unieke gameplay, prachtige geluiden en mooie beelden is het absoluut één van de klassiekers die je gespeeld moet hebben.


Nummer 2 – Streets of Rage 2
http://media.insidegamer.nl/dump/1092321963.jpgTussen de nummer één en twee hebben we lang moeten twijfelen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om Streets of Rage 2 een zilveren medaille te geven. Overigens wel één met een gouden randje.

Je doel in Streets of Rage is zo klaar als een klontje. Er is één of andere boosdoener die eens flink op zijn bek gemept moet worden. Maar voordat die uitgedeeld kan worden, zal er eerst afgerekend moeten worden met honderden vijanden die jou het liefst in een houten kist zien. Gelukkig bevat het spel een tweespeler mode, waardoor er samen met vriend geknokt kan worden. De prachtige plaatjes, de bonkende soundtrack en de uitstekende gameplay maakten dit spel tot een instant-klassieker. Oh ja, waarom we voor deel twee en niet voor Streets of Rage 1 hebben gekozen? Deel twee is gewoon in alle opzichten beter.


Nummer 1 – Sonic 2
http://media.insidegamer.nl/dump/1092318365.jpgHet was natuurlijk te verwachten dat we Sonic op de eerste plaats zouden zetten. Alleen twijfelden we lang of we voor deel twee of deel drie moesten gaan. Na flink wat discussie hebben we dan toch voor deel twee gekozen. Dit omdat het tweede deel in onze ogen Sonic echt op de kaart zette.

In Sonic 2 moet Sonic wederom met Robotnik afrekenen. Gelukkig heeft hij dit keer de hulp van Tails ingeroepen. Tails kan overigens door een tweede speler bestuurd worden, waardoor het spelen van Sonic in één keer een stuk gezelliger wordt. Daarnaast heeft het spel alle ingrediënten wat een Sonic-spel nodig heeft. Duizelingwekkende snelheden, vrolijke plaatjes en uitdagende eindbazen. In onze ogen het beste Megadrive-spel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een mooie top en mooie info alleen heeft ecco me nooit zo kunnen bekoren. Toch heb ik altijd gevonden dat de games van de Megadrive niks onderdeed aan die van de SNES toen die tijd. Alhoewel waren het 2 mooie consoles.

 • Ecco the dolphin jup die heb ik een keer gespeeld die vondt ik wel leuk :) echt vet spel alleen ik kwam nooit ver :)

 • En weer geen splatterhouse he. :S

 • Hey, er behoren alleen *goede* spellen in de top-5 te staan he :P

 • Nummer 4 – World of Illusion  Wat een 0wnage was dat spel zeg. De 2 player coop was echt uber gewoon. Ik heb hem laatst weer tevoorschijn gehaald… en nogsteeds geweldig!

 • Damn bij het zien van die games flitsen m'n kinderjaren weer voorbij. Ik had toen meer plezier met gamen dan nu… :S

 • Splatterhouse in de top 5? Dude…misschien wel ergens in de top 9999999999 -_-'  World of illusion en Sonic 2 vind ik toch wel de betere spellen van deze top 5.

 • leuke top 5 maar persoonlijk vind ik sonic deel 1 de beste uit de serie.

 • Kon je Ecco de Dolfijn niet met je stem besturen op de pc-versie of zo iets?? OF verzin ik dit zelf maar…

 • street of rage 2 is voor mij de allerbeste, verder ben ik het er wel mee eens

 • Urban Strike en Sonic 2 heb ik uit dit lijstje en dat waren 2 onwijs gave games!!

 • Sonic 2 ownt :P

 • Sonic 2 is idd een geweldig spel… talloze battles gevoerd met vrienden… tsja… Tails + Jurian is een winnaarscombinatie ;)

 • Volgens mij halen jullie nummer 1 en 2 door elkaar :)  Sonic 3 + Knuckles is de beste Sonic

 • De Urban Strike serie was dacht ik van EA in hun jonge jaren !

 • Sonic's houdige console spellen zijn eigenlijk te commercieel geworden om kwalitatief nog met Mario te concureren.

  Bij de GBA is het juist nog als vroeger.

 • Splatterhouse in de top 5? Dude…misschien wel ergens in de top 9999999999 -_-'  World of illusion en Sonic 2 vind ik toch wel de betere spellen van deze top 5.Splatterhouse serie wordt anders gezien als één van de betere series die op de Megadrive ooit is uitgekomen. (met een dipje in deel 2)

 • @ koufaneva

  Jah, maar Myamoto maakt van ieder nieuw Mario deel toch weer iets moois, de Sonic spellen (hoewel de egel nog steeds mijn held is, Sega vind ik altijd nog de beste ) leunen meer op Sonic's populairiteit dan dat de games kwalitatief uitblinken. Ik vind Sonic Heroes een soort uiting van Yuji Naka dat hij niet meer zo goed weet wat ie met Sonic aan moet.

  Gelukkig is Sonic Heroes NIET Sonic Adventure 3, dus mischien zien we nog een come-back !

 • Denk dat hij gamen in het algemeen bedoeld.

  Heb er namelijk zelf ook last van, vermaakte me meer met mijn SNES en Megadrive dan met de huidige 3. (zal wel ouderdom zijn)

 • Lol, nou je het zegt. Ik laat de Mario Pary en Golf games niet eens mee tellen.

  Misschien is Sonic toch niet zo veranderd, maar Heroes blijf toch een kleine teleurstelling…hoewel de muziek van Sonic altijd owned, ook in dit deel !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren