1. PlayStation All Stars: Battle Royale (PS3)

PlayStation All Stars: Battle Royale (PS3)

Playstation All-Stars Battle Royale, de naam alleen al is een hele mond vol. Met LBP Karting, de Playstation Move en LBP begint Playstation best wel een beetje Nintendo na te apen. Is All-Stars Battle Royale een simpele kopie van Super Smash Bros, wat de meeste mensen speculeren, of mag je dit een geheel revolutionair spel noemen?

Met een roster van 20 characters ( en 2 aankomende DLC characters) heb je vanaf het begin al genoeg keuze om je favoriete personage eruit te zoeken. Met oude originele ps1 en ps2 characters zoals Parappa the Rapper, Jak&Daxter en Sly Cooper heb je ook nieuw ps3 characters zoals Cole Mcgrath, Sackboy en Nathan Drake. Het spel maakt gebruik van een individuele leveling systeem waardoor je elk personage apart moet levelen. Bereik je een zodanig level met een personage, dan unlock je daarmee eventuele extra outfits, taunts en deuntjes die afspelen wanneer je een potje wint. Ook unlock je hiermee pictogrammen en achtergronden voor je persoonlijke Player Card die mensen on-line kunnen zien.

Het vecht systeem is zeker wel te vergelijken met een spel zoals Super Smash Bros. Met linker joystick beweeg je over het veld, rechterjoystick kan je iemand “grippen” om hem vervolgens weg te slingeren, en met de actieknoppen, wat dan wel weer heel uitgebreid is, kan je afwisselen tussen lichte aanvallen, wat je met het vierkantje doet, zware aanvallen, wat je met het driehoekje doet, en special attacks, wat je met het rondje kan doen. Daarnaast kan je elke knop weer combineren met een richtingsknop waardoor je dan weer een andere aanval doet. Na een tijdje bouw je een “Super” meter op waarmee je “Superaanvallen” kan doen wat per personage weer totaal verschillend is. Dit is ook de enige manier om punten te scoren en dus om te winnen. Omdat elk personage met vechtstijl en specials zo verschillend van elkaar zijn ben je nog wel even zoet om ze allemaal onder de knie te krijgen.

Jammer genoeg is het niet altijd alleen rozegeur en maneschijn, en jammer genoeg is All-Stars Battle Royale ook niet perfect. Zo heeft dit spel weleens een connectieprobleem waarbij je af en toe wel even 5 minuten wat anders kan doen omdat hij spelers aan het connecten is. En de single-player is ook verreweg van geweldig. Je hebt een Arcade-mode en een Tutorial-mode. De laatste zegt alles eigenlijk al en is ook niets meer dan dat. De Arcade-mode probeert er nog wel een verhaal aan te breien, maar faalt hier verschrikkelijk in. Nadat je je personage gekozen hebt krijg je eerst een welgelikte cutscene te zien en het ziet er allemaal super uit. Maar daarna kom je tot het een-na-laatste gevecht geen filmpje meer tegen. En dat een-na-laatste filmpje heeft ook nog totaal niks met het verhaal te maken. Meer een toevallige confrontatie met een ruzieschopper. Uiteindelijk ben je bij de eindbaas en denk je het gevecht van je leven te gaan hebben, Sta je oog in oog met een groot zwevend hoofd en het enige wat hij kan doen is andere personages voor hem tegen jou te laten vechten. En wanneer je ze verslaat valt hij hopeloos op de grond waardoor je hem letterlijk zijn hoofd in kan slaan. Niet echt een uitdaging dus, zelfs niet op de hoogste moeilijksheidgraad.

Natuurlijk kan ik nu wel heel erg negatief over dit spel doen, maar de waarheid is dat ik dat helemaal niet wil. Het spel heeft zeker wel een paar gebreken, maar dat heeft het er niet van weerhouden om mij urenlang achter mijn beeldscherm te laten zitten. Ik kan niet zeggen dat dit geen Super Smash Bros. cloon is, maar naast dat heeft het genoeg eigen input en zeker wel genoeg potentie om eventuele opvolgers tot een groot succes te brengen.

Conclusie en beoordeling

Zoek je een leuk smash spel wat niet al te serieus is, lijkt super smash bros. Je wat maar heb je geen wii, verveel jij je in het weekend, of wil jij gewoon altijd al je vrienden in elkaar slaan maar doe je dit liever niet in het echt, dan is dit spel meer dan geschikt om aan deze eisen te voldoen. Dit is vooral een leuke party game om met meerdere personen te spelen, want in je eentje verveelt het uiteindelijk toch wel. Maar dat is niet meer dan normaal in de “Fighting” genre. Ik ga deze game nu 3 cijfers geven. Namelijk een 4 voor inhoud, 8 voor gameplay, maar toch wel een 9 voor de lol wat ik met dit spel heb gehad.
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • Elke Character zijn eigen level systeem.
  • Elke Character zijn eigen Combosysteem met unieke combo's.
  • Gave Leveldesigns.
  • vooral gaaf met Multiplayer.
  • Minpunten
  • Single player is te makkelijk in elkaar gezet.
  • lage Replay waarde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren