1. Assassin's Creed III (PS3)

Assassin's Creed III (PS3)

(Dit is een Recensie die ik al eerder getypt heb en uitgebracht op de facebookpagina van Gameshop Play-It. Daar zal ook een link worden geplaatst naar dit artikel.)

Assasin's Creed III.

De vraag is natuurlijk of dit spel niet een beetje saai begint te worden.

Na 4 spellen nog even een compleet nieuw deel uit brengen kan dan natuurlijk gevaarlijk zijn.

Daarom is de volgende vraag die dan ook vaak gesteld werd:

Is Assassin's Creed III een grote flop, of een grote winnaar?

Ik zal dan maar gelijk beginnen met het antwoord, want voor mij is dit spel echt de grote winnaar van 2012.

Als Assassin's Creed fan kon ik me altijd al warmspelen met deze reeks, maar toch vond ik het Ezio verhaallijn uiteindelijk te erg uitgemolken en wou ik wel eens met een andere assassin spelen. Daarom liep mijn hart ook warm over onze nieuwe "connor". Maar de setting haalde toch vraagtekens bij mij op. Is de amerikaanse revolutie nou wel een goede keuze geweest? ook op deze vraag schreeuw ik luidkeels ja, want alles wat om je heen is, alles

wat je doet, het ziet er zo compleet nieuw uit maar heeft toch die assassin's creed feeling er weer in zitten.

Om nu maar eens over te stappen naar de graphics en gameplay, want de mensen van Ubisoft hebben dit keer een compleet ge-upgrade engine gebruikt waardoor alles er nog stukken beter uitziet. en ook de gameplay heeft een oppepper gekregen. Kon je eerst gewoon lekker een knop inhouden om te blijven verdedigen, nu moet je alles goed

timen om zelf niet in elkaar geslagen te worden. bij missies moet je tactischer nadenken wil je de optionele opdrachten goed uitvoeren, en het verhaal is zo goed geschreven dat je er maar niet moe van wordt. En maar goed ook want je bent nog wel even bezig wil je het verhaal uitspelen.

Omdat elk glanzend dubbeltje zijn vieze weerzijde heeft heeft ook dit spel een paar gebreken. Zo klim je eens hoog in een toren om je omgeving te verkennen en wil je daarna je iconische "leap of faith" springen, staat er nergens om die toren een hooistapel om je op te vangen met gevolg dat je dood op de grond plettert. Ook met grote gebieden is het een ramp om met je paard snel van de een naar de andere kant te komen. Zit je net op je paard,

dan mag je wel weer afstappen omdat een riviertje je pad kruist en je paard ernstig last van watervrees heeft. Verder kunnen er soms problemen zijn met klimmen, spring je eens een keer langs een boom in plaats van erop, of sla je dwars door het gezicht van je tegenstander heen wanneer je hem de genadestoot wil geven. Al in al een paar minpuntjes waarvan je naar je tv begint te schreeuwen, maar dat is al weer snel vergeten wanneer je kijkt naar wat voor geweldig mooie wereld je middenin zit.

De multiplayer is ook weer een knap staaltje werk en is makkelijk vergelijkbaar met de vorige delen. Met een simpele setup zoals "vermoord je target", "laat je niet vermoorden" en "haal zo zoveel mogelijk punten binnen" is het makkelijk op te pakken, maar zeker wel goed voor een paar uurtjes vermaak. Met hun nieuwe multiplayer mod "wolfpack" kun je zelfs samen teamen met 3 andere "assassin's" en moet je zoveel mogelijk kills maken voordat de timer op nul staat.

Conclusie en beoordeling

Al in al is dit een geweldige game en ik kan niet wachten totdat ik weer thuis ben om die controller weer op te pakken. Het verhaal is boeiend een meesleurend, de gameplay zeer vermakelijk, en de omgeving een parel voor het oog. Dit is voor mij HET spel van 2012. Dit spel krijgt van mij een 9!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Geweldig boeiend verhaal.
  • Prachtige Graphics.
  • Alles om je heen leeft.
  • Verbeterd Combatsysteem.
  • Zeker goed voor een 20+ uurtjes (exclusief zijmissies).
  • Minpunten
  • Paard met watervrees.
  • Freerunnen soms wat lastig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren