1. Getting too old for this sh*t???

Getting too old for this sh*t???

Een kleine introductie: ik ben Leon, 28 jaar en gelukkig samenwonend met mijn vriendin in hartje Rotterdam.

Van de 28 jaar die ik hier op deze aardkloot loop, ben ik al 24 jaar een trotse gamer. Ik kom nog van de tijd dat je moeder “ga je nog buiten spelen?” “Nee” zei ik dan. Ik ga Nintendo-en. Het woord gamer??? Nooit van gehoord. Van de tijd dat je met je oranje Nintendo klappertjespistool die klote hond in Duckhunt wilde neer knallen. Van de tijd… ach wat bazel je nou. Vroeger was niet alles beter.

Ik ga hier niet mijn game geschiedenis neer typen. Voor mij mooie herinneringen, voor de ander oude meuk. In 24 jaar zie je een hoop voorbij komen. Het meeste is al wel is gedaan. Vaak het gevoel ‘been there, done that’. Waarom speel ik eigenlijk nog vraag ik me dan af. Ik kan toch ook leuke dingen gaan doen met mijn vriendin? Allebei 28 jaar, geen kinderen, goede banen en midden in een grote stad. Je zou zeggen de wereld ligt aan je voeten. Je hoeft alleen maar naar buiten te stappen.  

Soms zijn er dan momenten dat je het gamen minder gaat vinden. Tijd voor andere hobby’s. Lekker met je vrienden op een zaterdagmiddag naar de voetbal. Lekker paar pilsjes pakken achteraf. Who needs gaming anyway??? Kom je thuis en daar is je vriendin weer. “Zullen we even een filmpje kijken?”, ja leuk denk je dan. Maar ja de film is niet zo interessant, typisch een vrouwenfilm. 

Ergens midden in de film heb ik het wel gezien en  begin een gesprekje met haar. Ik vraag aan haar waarom ze het eigenlijk niet erg vind waarom ik game. Haar antwoord; Je groeit er wel over heen. Ik liet dat even een nachtje bezinken. Toen ik de volgende dag, zondag, uit mijn bed ging zette ik mijn Playstation aan. Ik was lekker bezig toen die ene zin weer in mijn hoofd kwam. Groei ik hier over heen? Getting too old for this sh*t? 

Hoe meer ik hier over nadacht hoe harder ik begon te lachen. Natuurlijk ben ik niet te oud. Ik geniet nog net zo hard van mijn Playstation 3 als van mijn Nintendo 8-bit.F*ck it, Ik ben al 24 jaar gamer en er komen zeker nog 24 jaar bij. Natuurlijk groei ik er niet overheen. Dit is mijn hobby en mijn grootste tijdverdrijf buiten werken en slapen. Wat nou filmpje kijken? Kijk maar lekker op bed. Naar mijn schoonouders? Je gaat maar alleen, jouw ouders.  

Okay, de laatste regels komt niet helemaal uit in de werkelijkheid. Maar ja je snapt het punt denk ik.

Ik kan ook niet wachten op een kindje. Lekker vroeg laten leren dat die headshots niet vanzelf komen. Je hersens moeten gebruiken om is een puzzel op te lossen. Mij proberen te verslaan met een potje voetbal.  

Maar dat is nog toekomstmuziek. Maar in die toekomst zal gamen een prominente rol blijven spelen in mijn leven. Wat nou getting too old for this sh*t?!?

Dit artikel delen

Over de auteur