1. Sleeping Dogs (PS3)

Sleeping Dogs (PS3)

heb deze game een aantal dagen uitvoerig getest, maar ben tot de conclusie gekomen dat het op grafisch geen probleem is (het ziet er schitterend uit), de cinematics zijn ook niet slecht (alhoewel je soms flinke hoofdpijn kan krijgen als je met een koptelefoon naar de chinese dialecten luisterd) maar...

de combat? je moet haast zelf een martial arts expert zijn om dit the kunnen doen, het counteren reageerd veel te traag met het gevolg dat je soms niet counterd en dus hevige schade krijgt, en in situaties met bijvoorbeeld een brawler, moet je onmogelijk snel op het knopje drukken (wat vaak niet lukt) en je dus op de grond word gegooit met hevige schade als gevolg.

verder is me ook opgevallen dat de vijanden wel ernstig veel schade doen in het begin, wat voor menig gamer veel frustraties opleverd aangezien de hoofdpersoon in het begin nog niet zoveel schade kan hebben. met dus menig dood tot gevolg.

de audio, mijn excuses, maar de nummers als je in de auto zit zijn niet om aan te horen, de helft is niet te vertalen en resulteerd in een soort techno cq trashmetal achtig geschreeuw waar men werkelijk niet echt de zin van krijgt om uren te spelen.

in overall is het niet een slechte game, maar ik moet wel aanmerken dat op het gebied van combat square enix het misschien iets minder "realistisch had mogen maken (het is en blijft een game) en qua audio misschien wel iets meer realistisch (Ipod met internet radio iemand?).

mijn advies over het kopen van deze game? wacht ermee tot hij in de aanbieding is (zo rond de 10 euro en probeer hem dan, want ik kan me voorstellen dat zowel hardcore als casual gamers zwaar gefrustreerd zullen raken bij het combat systeem wat in deze game zo "glorieus" had moeten zijn, maar in werkelijkheid een slechte mix is van jackie chan en mr bean.

Conclusie en beoordeling

het is op zeker geen slechte game, maar square enix mag wel eens wat doen om de combat (toch zeker in het begin) wat makkelijker te maken zodat gamers wat gewend kunnen raken aan het vechtsysteem (een tutorial van ongeveer 20 seconden is niet genoeg). de audio mag ook wel een verandering ondergaan.
8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • grafisch.
  • cinematics.
  • overall gameplay
  • inlockables.
  • missies
  • Minpunten
  • combat
  • audio
  • schade in verhouding tot leven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren