1. Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #1

Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #1

Bijna drie maanden geleden kreeg Professor Layton een uitnodiging voor een kerstdiner op een mooi landgoed, maar dat bleek niet zo’n gezellige tijd te worden als gedacht. Al snel ontdekte hij dat de brief niet klopte en dat alle Nintendo-helden opgesloten zaten in de kelder. Een lief mevrouwtje bleek Descole te zijn. Hij was voor het karretje gespannen door Mario, die zijn terugkeer maakte nadat iedereen dacht dat hij om het leven was gekomen. Dit omdat Luigi en Peach een geheime relatie hadden en Mario uit de weg wilden ruimen. Mario liet een giftig goedje de ruimte instromen en binnen een korte tijd zakte iedereen in elkaar. Het einde van het Nintendo-universum… Of toch niet? Is er wellicht toch nog hoop? Je leest het de komende weken in een nieuwe “Wat als…?”

Iedereen ligt levenloos op de grond en er lijkt geen hoop meer te zijn, maar plots staat Link op. Link is een echte avonturier die niet onvoorbereid op avontuur gaat en dus ook niet zonder een fee in een potje naar een feestje gaat. Link kijkt om zich heen en ziet wat er allemaal is gebeurt. Snel draait hij de kraan dicht en het giftige goedje stopt met stromen. Gelukkig zit de bloedirritante Fi op zijn rug, die hem weer nuttige tips geeft. Ze vertelt Link hoe hij iedereen kan redden, met daarbij percentages die nergens op gebaseerd zijn. 

Fi weet Link te vertellen dat Mario en zijn vrienden gered kunnen worden met een paar smakelijke champignons. Voor alle anderen Nintendo-helden heeft Fi nog geen oplossing, maar ze weet wel te vertellen dat er een kans van 90% is dat er iets op zijn pad komt. Dat Link champignons moet hebben is wel zeker, dus zal hij als eerst af moeten reizen naar Mushroom Kingdom.

Na heel wat gezeur van Fi kan Link eindelijk op pad. Hij loopt en koprolt zich een weg naar buiten, blaast op een grasspriet en springt op zijn paard Epona. In volle galop gaat hij richting Mushroom Kingdom. Hij treft een compleet verlaten en vervallen stad aan. Na de verschrikkelijke daden van Luigi en Peach is iedereen met de noorderzon vertrokken. Link doorzoekt alle huisjes, maar nergens is ook maar een champignon te vinden. Hij slaat alle potten die er staan aan gort, maar er is geen rupee te bekennen. Alleen vreemde gouden munten, maar daar kan Link niks mee.

Link doorzoekt het hele kasteel van de prinses, maar ook daar geen spoor van de champignons te bekennen. Dan valt hem plotseling iets vreemds op. De schilderijen lijken te bewegen. Hij loopt er naar toe en raakt er één aan. Link wordt opgezogen door het mooie kunstwerk en belandt in een ander gebied. Er lopen allemaal vreemde bruine poppetjes. Link trek zijn zwaard en slaat ze zo doormidden. Na wat rondlopen ziet hij grote planten die maar een beetje dom rond zitten te happen. Dat varkentje zal Link wel even wassen, want die bijtgrage planten kent hij uit zijn eigen omgeving. Met zijn vlijmscherpe zwaard splijt hij de planten in twee stukken.

Na wat zoeken en hakken ziet hij een gigantische steen met een gat en tralies aan de voorkant. Er stuitert een grote zwarte bol aan een ketting rond voor de tralies. Link pak een brandende bom uit zijn broekzak en legt die aan de zijkant neer. Een grote knal klinkt en hij kan naar binnen. Er zweeft een vreemde gele ster. Link loopt er naartoe en opeens staat hij weer in het kasteel. Hij begrijpt er helemaal niks van en besluit om uit de buurt te blijven van die vreemde schilderijen.

Plotseling springt Fi weer tevoorschijn en zegt: “Master! Er is een kans van 90 procent dat je hier niemand aan zult treffen en er is een kans van tien procent dat je hier iemand aan zult treffen. Ik neem waar dat de bewoners gevlucht zijn.” Link luistert het verhaal aan en wil de trap oplopen, maar voor hij de kans krijgt zegt Fi: “Master! Ik neem waar dat er niks te vinden is boven”. Link besluit om de informatie voor waar aan te nemen en loopt naar buiten.

Eenmaal buiten komt er een postbode buiten adem aan gerend en overhandigt een brief. Link opent de enveloppe en leest: “Beste, ik wil je graag helpen aan een zak champignons om de bewoners van Mushroom Kingdom te redden. Kom naar Delfino Island en zoek mij daar op.” Er staat geen naam op. Fi: “Er is een kans van 92 procent dat de afzender ons meer kan vertellen.” De maillot-dragende avonturier bedankt de postbode en gaat per paard naar de kust. Als hij de kust eindelijk heeft bereikt, komt er een rode boot aanvaren die tegen Link begint te praten. Na een lang verhaal stapt Link in en zeilt richting Delfino Island.

Benieuwd wie de mysterieuze helper is en of Link de Nintendo-helden kan redden? Lees dan volgende week het vervolg!

Dit artikel delen

Over de auteur