1. Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #2

Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #2

Ongetwijfeld heb je nu een week in spanning gezeten, want wie is toch de geheimzinnige helper? Nou, vandaag lees je daarop het antwoord en vervolgt Link zijn grote avontuur. De reden van Link’s grote avontuur is het redden van het hele Nintendo-universum. Als je alle details wilt, kun je alle vorige delen van het verhaal nog eens lekker terug lezen. Ga er eens lekker voor zitten!

Na een lange zeiltocht is Link eindelijk aangekomen op het zonovergoten Delfino Island. Hij stapt uit de boot en klimt op de pier. De hele pier is besmeurd met een ondefinieerbare smurrie. Link kijkt rond op zoek naar een aanwijzing, totdat hij zijn oog laat vallen op een vreemd object dat op de grond ligt. Hij raapt het op en plotseling begint het te praten: “Ik ben FLUDD, maar jij bent niet Mario, hè?” Het malle apparaat stopt met praten en schakelt zichzelf weer uit. Fi schiet weer omhoog en begint nutteloze getallen te roepen.

Link besluit het pratende waterkanon te laten liggen en de stad te gaan verkennen. Ergens in een steegje loopt hij een inwoner van het stadje tegen het lijf die hem vertelt: “Sorry, ik had je niet gezien! Er gebeuren vreemde dingen bij de vulkaan. Zojuist rende een postbode met lege handen er naar toe en kwam met een brief in zijn handen terug.” Fi zegt: “Hoor je dat? Ik vermoed dat iemand vanuit de vulkaan ons een brief heeft gestuurd!” Hoe subtiel Link’s metgezel het ook brengt, het is genoeg om te weten dat Link op onderzoek moet uitgaan in de vulkaan.

Zodoende gaat Link op weg naar de vulkaan. Echter, eenmaal in de buurt gekomen ziet hij dat het onmogelijk is om op deze manier te bereiken. Daarom besluit hij om de stad eens verder te doorzoeken en loopt een winkeltje binnen. Op het schap staan allemaal verschillende maskers, zelfs een met het gezicht van Mario! De verkoopster zegt: “Het is een heel exclusief masker! Ik heb er maar één van.” Op het prijskaartje staat dat de masker twintig muntjes kost. Link overhandigt twintig rupees, waarop de verkoopster antwoordt: “Neem je me in de maling? Wat zijn dit voor waardeloze steentjes? Kom maar terug als je echt geld hebt!”

Die munten heeft Link eerder gezien in het kasteel van Peach. Hij rent bij alle huizen naar binnen en gooit alle bloempotten die hij kan vinden kapot tegen de muur. Heel wat scherven later heeft onze jonge avonturier twintig blinkende muntjes weten te verzamelen. Met een flinke stapel metaal op zijn armen gaat hij terug naar de winkel. Hij smijt de gouden munten over de toonbank en neemt het masker in ontvangst.

Eenmaal buitengekomen zet hij het masker op. Link wordt duizelig en het begint te draaien voor zijn ogen. Een lichtflits verschijnt en plotseling is de groen-gemutste avonturier veranderd in een dikke Italiaanse loodgieter met een joekel van een snor. Het is opeens verdacht rustig, want in deze gedaante kan Fi niet meer tevoorschijn komen. Link, alias Mario, gaat op zijn instinct af en besluit terug te keren in de hoop te kunnen ontdekken wat die vreemde waterkanon kan.

Na een stevige wandeling met vele sprongen en salto’s wat hij niet is gewend komt hij aan op de pier. Hier vindt de jonge held in een andere gedaante de waterkanon en bindt hem op zijn rug. Plotseling kan hij een waterstraal spuiten en al gauw ontdekt hij dat hij er ook mee kan zweven boven de grond. Na wat oefenen lukt het hem eindelijk om hogerop te komen en de ingang van de vulkaan te bereiken, waar hem een ontmoeting met de geheimzinnige helper te wachten staat.

Link betreedt de vulkaan, maar plotseling breekt hem het zweet uit. Hij trekt het masker van zijn gezicht af, voordat het vast smelt. In een oogwenk is hij weer de oude. Gelukkig heeft Link zijn oorbellen in die er voor zorgen dat hij niet levend verbrand. Na nog geen seconde in zijn oude gedaante wordt Link alweer belaagd door Fi. Ze zegt: “Er is een kans van 93% dat er iemand op ons wacht aan het einde van de gang. Ik wilde het al eerder melden, maar dat kon het niet door je gedaantewisseling. Ik had niet gedacht dat je zonder mijn hulp ook maar één raadsel had kunnen oplossen.”

Het is erg moeilijk om bescheiden te blijven voor Fi en Link vervolgt zijn weg. Eenmaal aangekomen bij een grote deur betreedt onze jonge avonturier deze deur. “Welkom, heb je het kunnen vinden? Ik zat al op je te wachten. Luister, ik ben blij dat je me hebt gevonden, want ik verveel me hier enorm. Sinds Mario niet meer achter mij aan zit, heb ik niks te doen! Hier heb je een zak champignons, hopelijk krijg je hem daarmee weer tot leven.” Zegt Bowser. De koning van de Koopa’s wilt de zak overhandigen, maar op dat moment stormt er iemand naar binnen en grijpt de zak uit zijn handen. Iemand die exact op Mario lijkt… De kloon rent een ster in en wordt afgevuurd naar de sterren. Link bedenkt zich geen moment en rent er achteraan.

Zal Link de champignons nog weten te bemachtigen? Je leest het volgende week in deel drie!

Dit artikel delen

Over de auteur