1. Monitorhelden woop-di-doo.....

Monitorhelden woop-di-doo.....

Niet ver hier onder mij zien we hoe een member de siteverlaat omdat hij het respect hier ver te zoeken vond. Of deze persoon zich nu aanstelt of niet, het blijft wel een trieste zaak dat iemand om deze reden vertrekt.

Zelf reageerde ik dan ook het volgende:

‘Ik hoop niet dat alle vertrekkende members er gelijk een artikel over gaan schrijven. Je kunt ook gewoon stilzwijgend vertrekken en je 'beste' vrienden hier er van op de hoogte brengen., Dit is gewoon aandachttrekkerij. En ik praat het gescheld hier niet goed, en doe er dan ook niet aan mee. Maar dit is drama maken van iets waar menig ander ook mee te maken krijgt. Welkom op het internet, daar zijn mensen vaak niet zo aardig. Deal with it ;)’

En inderdaad zelfs ik maak me al schuldig aan het trekken van conclusies. Want ik geef aan dat ik het bij deze member als aandacht trekkerij ervaar. Dit vind ik vooral omdat hij zo’n groot drama van zijn afscheid maakt. Misschien probeert hij een statement te maken, dat weet ik niet. Maar vaak maak je het met deze acties alleen nog maar erger. En wakker je juist negatieve reacties aan. Ook moet ik zeggen dat ik bij de recensies van de betreffende member veelal ondersteunende en positieve reacties heb gezien. Dus ik snap zijn probleem niet helemaal. Maar misschien doelt hij op zijn activiteiten binnen het forum. Hij heeft gekozen om naar een Engelse site te gaan, omdat deze taal hem beter lag. Eigenlijk is het wel te gek voor woorden dat iemand deze stap van zichzelf moet nemen, omdat hij zich gewoon niet geaccepteerd voelt. Maar de ophef rond zijn vertrek vond ik gewoon wel onnodig.

De laatste paar regels van mijn reactie meende ik dan ook oprecht, want de meeste mensen op het internet zijn inderdaad niet zo aardig. Maar wat is dat toch met al die Internetgangers? Waarom is iedereen op het net altijd zo onbeschoft als de neten. Ga voor de grap maar eens kijken op Youtube en dan voornamelijk bij de reacties. Je hoeft maar een beetje lelijk te zijn en je krijgt gelijk de volle lading. Je hoeft maar een afwijkende mening te verkondigen en je wordt meteen door honderden lui dood gewenst. Ben je een lekker wijf en heb je een uitstekend filmpje vol informatieve inhoud gemaakt, dan wordt er alleen geluld over welke seksuele plannen bepaalde members met je hebben. Ik ben geen Jezus of een heilig boontje dat nooit wat fout doet, en ook ik post hier misschien wel eens wat mindere dingen die door sommigen als beledigend ervaren kunnen worden. Maar reacties zoals ik hierboven aangaf zou ik nooit posten, ik zie ook niet in waarom iemand dat wel zou doen. Want wie zijn deze mensen die dit posten, en waarom posten ze deze zieke reacties?

Dit zijn vooral de grote monitor-helden, die thuis veilig achter hun computertje zitten en vervolgens de grote jongen uit hangen op het internet. Een grote bek hebben op alles waar wat op aan te merken valt. Volgens mij zijn deze personen in het echte leven sociaal niet zo sterk, en hebben ze geen idee hoe andere mensen reageren op hun uitlatingen. En dan heb je ook nog die tergend slappe one-liners als: ‘Kill it before it lays eggs’ waar de hele wereld thumbs-ups voor geeft (want ja, ze zijn ook zo heerlijk origineel). Lekker boeiend als iemand niet knap is of zijn/haar uiterlijk je niet aanstaat. Je kunt toch gewoon normaal reageren of niet? Ik bedoel grappen maken in reacties is in mijn ogen prima. En een beetje scherp naar de ander mogen deze grappen van mij ook best zijn. Maar ga niet te ver en lopen haten op bepaalde personen. Want durf je in het echte leven nergens iets van te zeggen, hou dan alsjeblieft ook gewoon je bek op het internet.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook mensen die zichwerkelijk om alles druk kunnen maken. En daarom bepaalde reacties onherroepelijk op zich af roepen. Het grootste voorbeeld is misschien nog wel Coppercab. Je weet wel, die ginger zonder ziel. Ik ben zelf ook zo ginger als een verse bos wortelen, maar ik heb keihard moeten lachen om het filmpje van South Park waarin ons ‘ras’ (zoals Copper dit zo graag noemt) gewoon keihard belachelijk werd gemaakt. De reactie van Coppercab is in mijn ogen dan ook wel erg overdreven, je moet ook de humor van dingen in kunnen zien. En dat hij vervolgens rotreacties kreeg was ook wel een beetje zijn eigen schuld. Hij had dit met logisch nadenken gewoon na kunnen gaan. Maar als je kijkt hoe ziek sommige reacties zijn, dan is dat gewoon niet van deze wereld. Zo ga je niet met elkaar om, ook niet met mensen die zo’n achterlijk overdreven reactie als Coppercab geven. Mensen doodwensen om te laten zien hoe stoer je bent met een toetsenbord onder je klauwen, wat een helden. 'Heb je wel enige idee wat je tegen iemand zegt?', vraag ik me dan af. Het zijn walgelijke ontwikkelingen waarbij ik soms wel eens de hoop in de sociale mens verlies.

Maar gelukkig zijn er ook genoeg mensen die wel weten hoe het moet. Hier op IG vind ik over het algemeen dat er (vooral op de frontpage) goed met elkaar omgegaan wordt. Ook zie je hier geregeld mensen voor elkaar in de bres springen. Natuurlijk hou je problemen, en lopen sommige discussies wel eens uit de hand. Maar zolang discussies blijven gaan over games en niet over de persoon die er een mening over heeft, dan denk ik niet dat IG snel een tweede Youtube zal worden.

Memhet, ik hoop trouwens niet dat je dit artikel als beledigend ervaart. Want zo is het niet bedoeld. Dan weet je dat, mocht je dit lezen.

Dit artikel delen

Over de auteur