1. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 (PS3)

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 (PS3)

We zijn alweer bij het vierde deel beland uit de Ultimate Ninja Storm series(Ja, er staat 3, maar er is nog een deel tussengekomen) en ik wil van tevoren benadrukken dat dit wel echt een game is die vooral voor de fans van Naruto is, waar ik er een van ben.

Het verhaal wordt vervolgd na de aanvallen van Pain en volgt te Anime en Manga van Naruto redelijk trouw. Naruto moet namelijk naar Turtle Island om te gaan trainen. Hij moet namelijk de Kyuubi die in hem zit gaan leren te beheersen. 

Wat erg verwarrend voor sommigen kan zijn, is het feit dat ze het van verschillende kanten laten zien, dit wordt gedaan omdat het eerste deel van de game vooral de Anime volgt en dit is ook redelijk goed uitgewerkt. Als de grote Ninja War begint, wordt het allemaal wat duidelijker want dan kan je zien welke battles waar plaats vinden en ze kiezen dit uiteraard op voorkeur van smaak. Halverwege de Ninja war wordt de Manga(strip) gevolgd. Hier kloppen de dingen ook in grote lijnen, alleen het einde valt tegen.

De game kent 3 kanten deze keer en ik zal beginnen bij de beste kant:

- Het goede aan de game zijn de een op een battles met team-support. Dit voelt gewoon lekker aan en soms is het net alsof je in de Anime zelf zit. De cutscenes in de battles, waarbij je Quick time events moet voltooien voelen ook gewoon lekker aan en de actie spat soms van het scherm af.

 

voorbeeld van de battle mode

- Een ander deel van de game zijn de soort van massive battles. Hier moet je langs talloze vijanden om zo uiteindelijk bij die eindbaas te komen. Dit is redelijk goed uitgewerkt maar voelt niet zo vet aan zoals het zou moeten voelen. Ook kan de engine het niet altijd aan, want als er van alles tegelijk op het scherm gebeurt zie je een massive framerate drop op je scherm komen. Misschien komt daar de naam massive battles wel vandaan. Toch voelt dit wel verfrissend aan tussen de talloze battles die je moet doen.

voorbeeld van de Massive battle mode

- Het laatste deel is het rondlopen en dit vind ik erg jammer, want dit werkt voor geen meter: camerapunten die veranderen, langzaam door de gebieden lopen, dingen verzamelen die niet echt wat toevoegen enz. Gelukkig erkennen de makers van de game dit en je hoeft in principe weinig te lopen als je de main story speelt. 

Dit laatste is vooral voorkomen door cutscenes die soms wel een kwartier lang zijn en echt voor de naruto fan zijn gemaakt, waarbij de dialogen briljant in Japans zijn ingesproken door de originele cast. Dit alles maakt de war ook erg spannend.

Er zijn nog twee andere modes die gewoon als een huis staan zoals ze op het moment zijn. Dit is de free battle mode, waarbij je ook toernooitjes kan organiseren met vrienden en de online battle mode die in mijn ogen het gewoon bijna altijd goed heeft gedaan.

Conclusie en beoordeling

Over het algemeen is de game goed uitgewerkt. Sommige dingen vallen wat tegen, zoals het rondlopen en je vraagt jezelf af of ze misschien niet nog een half jaartje eruit hadden kunnen trekken om een paar dingen te verfijnen. De game verdient zeker een ruim voldoende, want hij is goed genoeg voor de echte naruto-fans!
7,5
Score
75
Score: 75
 • Pluspunten
 • Vette actie in battle-mode
 • Bijzondere cutscenes
 • Ninja-war is erg meeslepend
 • Minpunten
 • Het rondlopen had beter uitgewerkt kunnen worden.
 • Massive battles zorgen voor framerate drops die echt niet meer kunnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wat? dat is echt kansloos man moet je nog een keer zon spel kopen:S

 • asociaal duur, je kan pacman kopen voor 10 cent waarom zou ik er dan 3 euro aan uitgeven?

  Wij Xbox live mensen betalen voor alles wat erop gedaan wordt, zoals phantasy star universe en andere xbox mmo's, ps3,ps2 en wii krijgen alles gratis maarnee hoor xbox members moeten voor xbox live zelf betalen en ook nog eens voor een mmo die niks nieuws krijgt :P  Ik heb laatst al even in de stad gekeken hoeveel zoon 800 MS points kaartje kost… 12.99 euro!!! dat is gewoon gestoord

 • Dus je moet iedere keer betalen als je een game wilt spelen? Dan maar liever een game kopen op de marketplace zodat ik hem kan spelen wanneer ik wil zonder er elke keer voor moeten te betalen.  Ik vind dit een schandalig geldklopperij van Microsoft!

 • als ze niet zijn opgefrisd waarom zou ik ze kopen dan?alleen maar omdat het in de "Game Room"is??yeah right.ik ben tevreden met mn xbla games..

 • Hahaaa, geld verdienen!

 • Iedereen maar zeiken… maar als jullie willen dat deze geldklopperij stopt, dan moet je er ook gewoon niks aan uitgeven!

  Ze stoppen er alleen mee als ze er niks aan verdienen. Niet omdat jullie aan het zeiken zijn :p

 • Ik ga daar dus maar geen gebruik van maken.

 • me neither

 • @ Mastawhatever:

  Kijk ook even verder dan je neus lang is en je ziet dat het ook anders kan  Anyway, ik houd het wel bij XBLA games maar ik kan me wel voorstellen dat de die-hard arcade spelers dit wel kunnen waarderen.

 • "Volgens Microsoft zijn de Xbox Live Arcade-games te verschillend van de Game Room-games." oftewel het zijn andere spellen, wat is de ophef dan dat er betaald voor moet worden? :S

 • Dit komt serieus over als geldklopperij nu. of los voor de 360 of pc, n half uur (wat al helemaal belachelijk is!) en anders wel n combi buy :S Zowiezo zou ik dan zeggen dat M$ hoort te kunnen kijken naar welke spellen zijn aangeschaft op je profiel en zo een discount geven op je aankopen binnen de Game Room. Maar dit kan een grote flop betekenen als ik hier al lees hoeveel kritiek erop gegeven word.

 • Hoe ze het elke keer weer durven te verkopen.

  Ik snap best dat we niet alles voor niks krijgen maar het kan toch wel voor wat minder ….

 • Waarom laten mensen zich constant weer naaien door microsoft?

 • voor de mensen die zowat een hartverkramping krijgen he  je hoeft het niet te kopen als je het niet wil ms dringt je niks op hoor

 • je hoeft het niet te doen he en ik ben ook niet echt van plan om dit te gaan doe.het zal een flop worden zo als home op ps3

 • Big business, fijn mensen naaien. Nou, mij niet gezien. =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren