1. Fullmetal Alchemist and the Broken Angel

Fullmetal Alchemist and the Broken Angel

Op het gebied van anime en manga is momenteel de serie Fullmetal Alchemist razend populair in Japan. De Tv-serie, die in oktober zal eindigen, bevat 52 afleveringen over de broertjes Edward en Alphonse Elric. Naar aanleiding van deze serie heeft ontwikkelaar Square-Enix een actie RPG voor de PlayStation 2 gemaakt, genaamd Fullmetal Alchemist and the Broken Angel. Op de afgelopen E3 hebben wij dit spel al even kunnen uitproberen.

Waar gaat Fullmetal Alchemist nu precies over? De mensen die de serie volgen zal het allemaal bekend in de oren klinken. Edward Elric is een zogenaamde alchemist. Voor de mensen die niet precies weten wat een alchemist is: een alchemist is iemand die een beoefenaar is van de alchemie. Dit is een oude, vermeende kunst om onedele metalen in goud en zilver te veranderen en een levenselixer te bereiden met behulp van de zogenaamde ‘Steen der Wijzen’, de ‘Philosopher’s Stone’. Op een dag proberen Edward en Alphonse hun overleden moeder weer tot leven te wekken door gebruik te maken van alchemie. In de boeken staat geschreven dat het zeer gevaarlijk is om dit te doen. Toch proberen de twee broertjes het. Dit resulteert in het verlies van Ed’s linker been en Al’s gehele lichaam. Het lukt Ed nog net om door zijn rechterarm af te staan de ziel van Al over te brengen op een harnas. Het spel begint als de twee broertjes onderweg zijn naar Central City, op zoek naar de ‘Philosopher’s Stone’. Deze steen kan ze helpen hun echte lichaam weer terug te krijgen.

Ed en Al zitten in de trein, onderweg naar Central City, met hun bodyguard Armstrong, wanneer er een zware explosie klinkt. Een radicale groep neemt de trein over. Het groepje van drie neemt het al snel op tegen deze radicale groep en het spel begint. In de speelbare demo op de E3 kon je kiezen uit verschillende scenario’s. Het scenario waar wij voor kozen beschrijft het bovenstaande verhaal. We begonnen dus op de trein en kregen de controle over Ed. Al gauw liep het treinstel vol met vijanden en was het vechten geblazen. In Fullmetal Alchemist is het de bedoeling om gebruik te maken van verschillende spreuken. Met deze spreuken kun je allerlei objecten veranderen in bruikbare objecten, bijvoorbeeld wapens, of een stenen muur om jezelf te beschermen. Je vijanden doen dit ook, dus het is snel handelen wat de klok slaat. De objecten die je binnen het spel kunt transformeren zijn aangeven met een groene cirkel. Als je hierin loopt krijg je de mogelijkheden te zien waarin je het desbetreffende object kunt veranderen. Zo kon je in de demo onder andere een mijn en een zwaard transformeren. Uiteraard kun je ook de hulp inroepen van Al. Deze ijzeren reus zal dan de verschillende vijanden omver beuken.

Het zag het er allemaal zeer goed uit. Het spel voelt hetzelfde aan als de anime en maakt ook gebruik van veel tussenfilmpjes en exclusief voor het spel gemaakte animaties. Fullmetal Alchemist and the Broken Angel is immers een actie RPG. Dit houdt dus in dat het niet zomaar een beukspelletje is, er zit wel degelijk een verhaal in. Daarnaast zit het spel, net als de serie, vol met humor. Dit spel kan dus best een aardig spelletje worden. In Japan heeft Square-Enix inmiddels al laten weten dat er een tweede PlayStation 2 spel aan zit te komen. Officieel is het nog niet bekend wanneer Fullmetal Alchemist and the Broken Angel in Europa zal worden uitgebracht, maar de geruchten wijzen uit dát het spel zeker naar Europa zal komen. Amerika kan het spel begin volgend jaar verwachten. Rond die tijd zal overigens ook de serie op de Amerikaanse buis verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Lijkt me wel een leuke game te worden. Ja. Dit wordt er eentje om ff te checken.

 • idd vet anime en ik heb het spel al (de japanse dan) :P

 • ik heb een paar afleveringen gezien en echt een mega vette serie vooraal die alchemistische tekens die hij altijd maakt zijn mooi

 • En Naruto dan!!!?!?!?!!!:@! :P

 • vet! hmph alleen volg ik het niet, maar ziet er leuk uit!

 • je heb Naruto 2 spellen op de cube en 1 op de ps2 en een paar op de gba :D

 • Het onderste plaatje…dat huis lijkt erg veel op the mansion van Resident evil, waar je het spel begint…

 • sow ziet er vet uit, ben nou al aan het hopen dat ie ook op de xbox komt!

 • ventje heeft veel van zelda

 • @dutchy-ak

  bedoel je niet link?

 • De serie is niet alleen in Japan populair… In mijn huiskamer ook :)

 • Er zijn ook nog 2 GBA spellen (rpg's) en 2 andere PS2 spellen

 • spel zal denk ik niet half zo goed als de anime zijn.

 • @Espio: eey ei dat is een samenvating als het hele vehaal op typen ben je nog effe bezig dus gewoon de anime kijken lijkt mij de beste opstie :D

 • de anime serie is echt fantastich, nu al een van mijn favoriete anime's. Anyway klinkt goed dat het spel naar europa komt, met wat geluk komt de animeserie ook (waarschijnlijk niet, maar toch :/ ) Ligt er natuurlijk aan hoe de serie aanslaat in amerika waarschijnlijk, als die daar records breekt hebben we een kansje voor FMA in europa :)

 • Ik ben een enorme Fullmetal Alchemist fan en ben echt bang dat de anime in amerika zo verknalt gaat worden (net zoals eigenlijk alle engelstalige dubs) en dat er veel uitgeknipt gaat worden vanwege het behoorlijk duistere en bloederige karakter van de serie. Maar aan de andere kant denk ik wel dat de game wel erg goed zou kunnen worden mits er goed gebruik word gemaakt van de licentie.

 • ik kijk de anime zelf wel maar de game lijkt me zooooooo FAGGGG

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren