1. Jetpack Joyride (And)

Jetpack Joyride (And)

Hallo ik ben Barry. En ik ben de beste. Nou ja, dat wordt mij wel eens verteld. Natuurlijk geef ik iedereen daar wel meteen gelijk in, maar ik loop er eigenlijk niet graag mee te koop. Als anderen zo over mij denken laat ik ze daar vrij in. Ze mogen dat uiten op een manier als ze dat zelf willen. Niet gek is het eigenlijk ook dat er nu dan een hommage aan mij gebracht is, in de vorm van een game. Halfbrick (bekend van o.a. Fruit Ninja) dacht dat het wel eens tijd werd om mij te eren. Daarom heeft het een game bedacht met mij in de hoofdrol. Maar Halfbrick wilde mij natuurlijk niet in verlegenheid brengen en heeft mijn achternaam slim vervangen met behulp van twee andere interesses van mij. Uw favoriete levende persoon is omgetoverd in een gamecharacter: Barry Steakfries. Omdat men ook dondersgoed wist dat je iemand als mij niet laat betalen voor zijn eigen hommage, hebben ze de game gratis beschikbaar gemaakt. En ja, dat betekent dat ook simpel volk als u geen cent voor deze game hoeft neer te leggen. Geweldig als ik ben, vind ik dat ik dan ook degene moet zijn die u verteld dat u deze game meteen moet downloaden.

Het verhaal is simpel: Je speelt Barry. Je bent de beste, maar hebt een saaie kantoorbaan in het lab. Je moet een manier vinden om je awesomeness te uiten. Als je op een dag aankomt bij het lab, zie je dat ze de nieuwe “machine gun jetpack” aan het uittesten zijn. Dit is je kans, stap uit die sleur en go for it! Je knalt door de muur en je avontuur begint. Je rent en vliegt door een lab dat geen einde kent totdat je erbij neervalt. Want ja, een game voor Barry verdient het om eeuwig te duren. Om andere games te vergeten en je eeuwig bezig te blijven houden.

De game houdt je in de basis bezig door vanaf een 2d sidescrolling view je een eeuwigheid te laten rennen, vliegen, rijden en zelfs teleporteren totdat je erbij neervalt. Zo probeer je dan je highscore te verbeteren door steeds verder te komen. Natuurlijk is het niet zo simpel. Blijkbaar is het lab aardig beveiligd, met zappers, lasers en raketten die je zal moeten proberen te ontwijken. Daarbij komt nog eens dat je steeds sneller en sneller zal gaan totdat je ogen het beeld bijna niet meer kunnen volgen. De besturing is een een regel uit te leggen: Het scherm aanraken om te sijgen, het scherm loslaten om weer te dalen.

Om het nog awesomer te maken zijn er nog wat upgrades, gadgets, utilities en voertuigen ingegooid. Die Voertuigen zijn handig omdat ze voor een extra beschermingslaag zorgen, zodat je langer kan blijven doorgaan. Daarnaast is het awesome om op een metaalachtige draak te vliegen, tegen het plafond aan te rennen en al teleporterend obstakels te ontwijken.

Die voertuigen kan je ook upgraden. Maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Namelijk: muntjes verzamelen! Wat is een 2d platformer nou zonder muntjes? Niet Barry waardig in ieder geval. Die muntjes kan je ook inzetten voor gadgets en utilities, die je op verschillende manieren kunnen helpen. Door bijvoorbeeld nog ietsje langer door te stuiteren als je gezapped wordt, je een 2e leven te geven als je dood gaat of om jezelf als muntjesmagneet door het spel heen te bewegen. Want muntjes heb je ook nodig om voor mij een awesome outfit te kopen, of een “regenboog jetpack”. Het blijft namelijk niet bij een “machine gun jetpack”. Er zijn jetpacks in vele verschillende soorten en maten die je allemaal met je muntjes kan unlocken.

Naast de gewone muntjes zijn er ook nogde zogenaamde “spin coins” die je in kan zetten in de “final spin”. Dit is een fruitmachine die in beeld komt zodra je af gaat. Elke spin coin kan je inwisselen voor muntjes of inzetten voor een “spin”. Zo maak je o.a. kans op nog meer muntjes, een tweede leven of een “final blast”: een ontploffing die je nog even iets verder door laat vliegen dan je eigenlijke eindpunt.

Om het spelletje nog even net wat verslavender te maken zitten er nog “missions” in het spel. Dit zijn bepaalde doelstellingen die je moet behalen om zo extra muntjes te verdienen. Zo moet je bijvoorbeeld een x aantal wetenschappers in het lab highfiven, of een minimale afstand afleggen. Deze missies worden steeds moeilijker en je stijgt er steeds mee in level. Tot je 25 levels hebt gehad. Dan begin je weer opnieuw met makkelijkere missies en krijg je de ultieme beloning: Een badge. Een badge die je voor de eeuwigheid kan bewonderen op je scherm.

Conclusie en beoordeling

Deze game is uiteindelijk nartuurlijk gewoon awesome omdat het een hommage is aan mij. Daarnaast is hij gratis, dus mag je er niet over zeuren. Maar het belangrijkste is dat de game je echt bezig weet te houden. De drang om steeds verder te komen, nieuwe items te unlocken en te blijven levelen om maar muntjes te verzamelen werkt zeer verslavend en blijft lange tijd vermakelijk.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Barry is de beste
  • Gratis
  • Verslavend
  • Minpunten
  • Heel misschien is er een kleine kans dat het wellicht op den duur een tikkeltje te eentonig wordt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren