1. Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #5

Wat als Link's grootste avontuur nog moet komen? #5

Nadat Link vorige week met de trein op weg ging naar het kantoor van Professor Layton, om daar aanwijzingen te vinden over een mysterieus masker waardoor Hershel uit zijn slaap kan ontwaken, viel hij in slaap. Na een lange tocht met de trein en inmiddels goed uitgerust, komt de trein aan bij zijn eindbestemming. Zal Link het masker vinden? Lees snel verder, want het verhaal gaat in sneltreinvaart vooruit!

Link stapt uit de trein en kijkt om zich heen. Hij is in een compleet ander deel van de stad beland waar ergens het kantoor van de professor zich bevindt. Gelukkig heeft de lieftallige robot op Link’s rug een target ingesteld en kan de jonge avonturier zo op zijn doel aflopen. Naar een tijdje gelopen te hebben komt Fi weer tevoorschijn: “Master! Met dit tempo is er maar een kans van 13% dat we op tijd zijn om iedereen te redden.” Link trekt zijn schouders op, want hij kan er niks aan doen dat hij niet kan rennen.

De maillot dragende avonturier raakt steeds meer geïrriteerd omdat zijn metgezel maar door blijft ratelen. Hij kan geen kansberekeningen meer aanhoren! Gelukkig zijn ze net aangekomen bij het kantoor van Professor Layton. Ze lopen naar binnen en willen de deur openen, maar op dat moment staat er een jonge vrouw achter hem: “Hoi! Ik ben Emmy Altava, de persoonlijke assistent van Hershel Layton. Mag ik u vragen wat u hier te zoeken heeft?” Link kijkt haar wazig aan. Emmy zegt: “Je zult vast een goede reden hebben, maar eerst moet je me helpen met deze puzzel! Als je hem oplost, doe ik net alsof ik jou niet heb gezien.”

Emmy drukt een puzzel in de handen van Link, maar gelukkig hoeft hij er niet lang over na te denken. Voor zijn brein maar enigszins wordt geprikkeld, komt Fi alweer tevoorschijn met het antwoord. De assistente duikt angstig weg als ze Fi uit het niets vandaan ziet komen. Ze kijkt voorzicht op en ziet niet dat het betweterige mysterieuze verschijnsel geen kwaad in de zin heeft. Emmy trekt de puzzel uit Link’s handen en maakt dat ze wegkomt. “Er is een kans van 99% dat ze bang is voor mij en een kans van 1% dat ze haast heeft.”

Link opent de deur en stapt het kantoor van de professor binnen. Er staan grote kasten vol boeken en aantekeningen. Hij pakt een willekeurig stapeltje en bladert erdoor. Plotseling valt zijn oog op een vergeeld velletje papier waar een tekening van een masker op staat. De aantekeningen die erbij staan, vertellen dat het masker gevonden is in een oude ruïne ver buiten de stad. Link heeft de professor op de televisie gezien met het masker in zijn handen, dus hij gaat ervan uit dat Hershel het masker in zijn bezit heeft gehad. Echter weet hij niet waar hij moet beginnen met zoeken.

De maillot dragende avonturier doorzoekt de kamer naar meer aanwijzingen. Achter een stapeltje boeken vindt hij een verborgen kistje. Het kistje is versierd met een gouden afbeelding van het masker. Link maakt het kistje open en plotseling klinkt er spannende muziek. Hij steekt zijn handen in de lucht, maar die zijn helaas leeg, net als het kistje. Fi haakt daar meteen op in: “Ik kan met dit kistje het masker traceren… Het lijkt erop dat het masker zich overal om ons heen bevindt. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar er is een kans van 3% dat dit gebouw het signaal verstoort, dus ga naar buiten.”

Fi was duidelijk en dat kan Link natuurlijk niet negeren. Geërgerd omdat hij nooit zelf eens mag nadenken, loopt hij naar buiten. Er hangen dikke zwarte wolken boven Londen. “Er is een kans van 97% dat er iets onheilspellends gaat gebeuren en een kans van 3% dat er slecht weer op komst is.” Link kan er niet meer tegen. Continu loopt Fi aan zijn kop te tetteren. Hij haalt zijn zwaard, waar Fi zich verborgen houdt als ze even niet zit te zeuren, tevoorschijn en smijt die in de rivier. Hij zwaait haar nog even na en slaakt een zucht van genot. Wat een rust.

Toch had de emotieloze betweterige robot wel gelijk, want kort daarna is de lucht opeens pikzwart en vallen de rare wezens weer uit de lucht zoals Link ze al eerder zag. Onze held wordt draaierig in zijn hoofd en zakt in elkaar. Er is een donkere gloed te zien en plotseling is stilzwijgende avonturier veranderd in een zwartharige wolf. Hij staat op en is nu in staat om die duistere creaties te verslaan. “Haha, daar ben ik weer!”, hoort hij iemand schetteren. Het is Midna die uit het niets weer is verschenen en op zijn rug zit. “Heb je me gemist? Ik was ook zo plotseling weg! Haha!”, schettert het cynische wezentje verder.

Kan Link op eigen benen staan en zijn taak volbrengen zonder de hulp van Fi? Lees volgende week het vervolg in deel zes.

Dit artikel delen

Over de auteur