1. Eerste informatie It's Mr. Pants

Eerste informatie It's Mr. Pants

It's Mr. Pants, dat door Rare ontwikkeld wordt, blijkt een puzzelspel te zijn. De eerste beelden van het spel zijn inmiddels vrijgegeven.

Het spelconcept is gebaseerd op het nooit verschenen puzzelspel Donkey Kong Coconut Crackers, dat Rare aankondigde op de E3 beurs van 2001. Net als in het bekende Tetris, is het de bedoeling dat je blokjes van diverse kleuren en vormen samenvoegt. In It's Mr. Pants moet je ze samenvoegen tot een rechthoek die groter is dan de maat 3 x 2. Lukt dit, dan zal de rechthoek verdwijnen en krijg je punten. Net als in Tetris zal je de vormen steeds in stappen van 90 graden kunnen draaien om ze in jouw rechthoek te laten passen. Voor de te vormen rechthoek mag je geen blokken van de dezelfde kleuren op elkaar plaatsen. Beide blokken zullen dan verdwijnen. Dit is dus eigenlijk tevens een manier om foutief geplaatste blokken te laten verdwijnen.

Het spel zal drie verschillende spelmodi bevatten, namelijk puzzle, wipeout en marathon. In puzzle moet je steeds met een beperkt aantal blokjes de klus zien te klaren. In Wipeout komt daar nog een tijdlimiet bij. In de marathon mode moet je het vormen van rechthoeken zo lang mogelijk vol zien te houden, terwijl het speelveld steeds kleiner wordt.

Misschien vraag je je af wat die Mr. Pants nou met dit alles te maken heeft, door middel van tussenfilmpjes zingt hij de levels aan elkaar. Het spel zal dus spraak bevatten. Ook zal er een savefunctie in het spel zitten, zodat je de hoogste scores kunt opslaan.

De eerste beelden van het spel kun je hier vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Beetje teleurstellend. Had gehoopt op een leuke platformer, maarja begrijp hun keuze wel, de GBA stikt van de platformers.

  • Ik vind het wel cool, leuke style ook, puzzelen is toch juist wat je wilt op de GBA? Tetris is ook nog het enige spel dat ik doe op een gameboy dus dit is coollie, heb alleen gba :p en zou het toch nie kopen want ik heb een pokkehekel aan die handhelds :)

  • Het lijkt me echt 3 keer niks. Ik had ook net als Jalf op een platformer gehoopt, en dan komt er zo'n stomme tetris variant.

    Nou ja we zullen zien wat het word en misschien word het wel een heel vet spel.

  • Hmm, vanavond ff lezen hoe het werkt. Ziet er wel leuk uit.

  • dit spel komt er bij mij niet in……:S

  • bij mij wel :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren