1. Final Fantasy VII: Advent Children

Final Fantasy VII: Advent Children

Er verschijnt binnenkort een vervolg op het PlayStation en PC spel Final Fantasy VII. Dit zal niet om een nieuw spel draaien, zoals dat bij Final Fantasy X het geval was met Final Fantasy X-2. Nee, het vervolg op Final Fantasy VII, Final Fantasy VII: Advent Children, zal een met de computer gegenereerde film worden. Square maakte eerder al een CG film gebaseerd op de Final Fantasy spellen. Deze film, genaamd Final Fantasy: The Spirits Within, kostte Square bijna de kop en de speciaal opgezette Square studio in Hawaï werd zelfs gesloten. Het project kostte ontzettend veel geld en de film werd een gigantische flop. De film had niet veel met de Final Fantasy spellen te maken en was eerder een sciencefictionfilm dan een fantasiefilm. Nu blijkt Square te hebben geleerd van haar fouten. Op dit moment werken ze nog hard aan FFVII: Advent Children, maar de beelden die wij zagen lieten de echte Final Fantasy wereld zien zoals wij die allemaal kennen. Brengt FFVII: Advent Children dan eindelijk een goede Final Fantasy film?

De verhaallijn van FFVII: Advent Children is nog niet helemaal bekend. Wel staan er al een aantal zaken vast. Als je echt verrast wilt worden met deze film raad ik je aan deze en de volgende alinea over te slaan. FFVII: Advent Children speelt zich twee jaar na het einde van Final Fantasy VII af. De planeet is nu erg vreedzaam en de vele steden en industriegebieden lijken nu ruïnes te zijn geworden. De mensen die nog in leven zijn hebben te kampen met een nieuw gevaarlijk syndroom, het zogenaamde ”Star Scar” syndroom. De welbekende hoofdrolspeler uit het spel, Cloud Strife, leeft nu alleen. Het ziet er naar uit dat hij zijn vrienden op de een of andere manier is kwijtgeraakt. Cloud Strife voelt zich op een bepaalde manier ‘schuldig’ voor het redden van de planeet. Was het redden van de planeet het allemaal wel waard? Deze film zal daar waarschijnlijk antwoord op gaan geven.

De trailers en plaatjes van FFVII: Advent Children laten ons al goed weten welke personages er in de film een rol hebben. Zo zullen we naast Cloud in ieder geval Red XIII, Cid, Vincent Valentine, Tifa Lockheart en Barret Wallace zien. Ook Aerith zit in de film, maar zij zal alleen in een flashback te zien zijn. Naast Aerith zal ook Sephiroth een opwachting in de film maken, maar wat zijn precieze rol is, is nog niet bekend. Ook enkele Shinra leden zullen in deze film aanwezig zijn. FFVII: Advent Children brengt natuurlijk ook enkele nieuwe personages. Zo is daar de zilverharige Kadaj. Hij is de leider van de “Zilver Harige Mannen” en heeft wel wat weg van Sephiroth. Twee andere leden van zijn groep zijn Loz en Yazoo. En dan is er nog de man in de rolstoel. Wie is deze man, waar Kadaj in de trailer voor knielt? Zou het Sephiroth zijn of toch iemand anders? We zullen voor dat antwoord toch echt op de film moeten wachten.

Er werken een aantal zeer grote namen aan FFVII: Advent Children. Zo wordt de film geregisseerd door Tetsuya Nomura. Hij was eerder verantwoordelijk voor de karakters in Final Fantasy VII en X en tevens regisseur van Kingdom Hearts. Het script van FFVII: Advent Children is geschreven door Kazushige Nojima, hij deed dat eerder ook voor Final Fantasy X. Natuurlijk zal de film ook voorzien worden van een soundtrack. Deze zal gecomponeerd worden door (hoe kan het ook anders) Nobuo Uematsu. Hij deed dat ook voor alle Final Fantasy spellen. Met al deze grote namen kan het toch eigenlijk niet meer misgaan?

In tegenstelling tot Final Fantasy: The Spirits Within zal FFVII: Advent Children niet in de bioscoop verschijnen. De film zal direct op DVD en UMD verschijnen. UMD is het medium voor de PSP, dus het wordt ook mogelijk om deze film op je PSP te bekijken. Naar alle waarschijnlijkheid zal FFVII: Advent Children ongeveer 70 tot 80 minuten duren. De film moet tegen het einde van het jaar in Japan verschijnen. In Amerika zal de film waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2005 uitgebracht worden. Het is nog niet bekend wanneer wij FFVII: Advent Children kunnen verwachten. Houdt de site in de gaten voor het laatste nieuws over deze aankomende Final Fantasy film.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • denk dat het wel beter aanslaat een film van FF op de computer gemaakt want de echte film was niet echt goed!

  Dus hopen dan maar dat dit beter wordt :)

 • @Sega  Euh, op wat dacht je dat de vorige dan gemaakt was, of dacht je dat het echt was??

 • hahah nope dat d8 ik niet sorry zei het beetje verkeerd!

 • hij lijkt me idd erg vet!

  jammer dat hij niet in de bios komt dat is altijd wel een stuk dramatischer dan op een klein scherm.

 • Ik wacht op een remake van ff7 voor de ps2/ps3

 • dat gerucht was er ff over een remake van VII, VIII en IX voor de NGC maar dat is jammer genoeg een gerucht gebleven.

  Final Fantasy: guilty wing :P

 • Ik zou door vuur gaan om die game te kunnen spelen.

 • Yup, dit gaat hard rulen. Can't wait… :)  FF: The Spirits Within vond ik wel oké…

 • alles lijkt me echt fantastisch aan deze film!!… behalve de tijdsduur… waarom moet het nou zo kort? ik wil toch wel minstens 2 uur film hebben… jammer is dat

 • bedoel je met verkrachten net zoiets als verneuken? lol, of bedoel je dat X-2 het verhaal versterkte?

 • oke :P

 • Ik vond The Spirits Within wel aardig, maar bevatte niet echt de FF spirit. Het was allemaal zo donker, en er waren geen Chocobo's! Ben benieuwd of die er nu wel inzitten :)

 • Spirits within vond ik wel leuk :) Dit lijkt me niet echt geslaagd. Maarja, als de animaties strak worden kan het nog leuk worden. FF sfeer intereseert me voor de rest niet echt.

 • Check die Cloud is met zijn mooie zwaard :P

 • cloud met perfect weapon :P

 • Deze film gaat ownen!

 • moet zeggen Final Fantasy: The Spirits Within vond ik voor zijn soort erg mooi.. ok qua verhaal was het niet zo speciaal en het had inderdaad niet veel met FF reeks te maken.. FF AC ben ik wel heel erg benieuwd naar.. lijkt me erg vet op DVD en UMD :D

 • Als ik een PSP koop wil ik gamen. Een film kijken kan ook op je TV. Je PSP moet je minstens 1 keer opladen als je de film in 1 keer wil zien en ik denk dat zo'n UMD ook duurder is dan een DVD.

 • Toch vraag ik me af of 70 á 80 minuten genoeg is voor een Final Fantasy verhaal…

 • dudes, dit is gewoon een simpele film.. in de lijn van de vorige FF film die gigantisch is geflopt. daarnaast duurt hij net iets langer dan een uur.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren